به نقل از مهر، دیوید کندی از دانشگاه غربی استرالیا که تاکنون به عربستان سفر نکرده است درحالی که در دفتر کار خود در شهر پرث در غرب استرالیا نشسته بود با استفاده از نقشه جهانی و مجازی گوگل ارث که تصاویر ماهواره ای و هوایی از زمین را به صورت سه بعدی ارائه میکند اعلام کرده که با بررسی یک محوطه ۱۲۴۰ کیلومتر مربعی در شرق جده ۱۹۷۷ محل را شناسایی کرده که احتمالاً از اماکن باستانشناسی محسوب میشوند.
نتایج این بررسیها در مجله علم باستان شناسی منتشر شده است. در این گزارش آمده است که کندی اعتقاد دارد در این محوطه که مورد بررسی قرار داده ۱۰۸۲ سنگ قبر یا علائم وجود دارند چرا که ظاهر آنها به شکل قطره اشک است.
این استاد باستانشناسی دانشگاه که کارشناس باستانشناسی امپراتوری رم در خاورمیانه و باستانشناسی هوایی است و عمدتاً در اردن فعالیت کرده است، با مقایسه ساختارهای جده با ساختارهایی که تاکنون مشاهده کرده اعتقاد دارد عمر این اماکن باستانشناختی کشف شده به ۹ هزار سال میرسد. اما وی همچنین تأکید کرده است که بدون مشاهده نزدیک این محل نمیتوان اعتبار آن را تعیین کرد.
وی اظهار داشت: تنها با استفاده از گوگل ارث اعلام اینکه ما یک ساختار بیابانی کشف کردهایم که ۱۵۰ سال یا ۱۰ هزار سال پیش ساخته شده غیرممکن است.
این درحالی است که وی اعتقاد دارد این ساختارها ساخته دست انسان است تا ساختارهای طبیعی.
کشفیات وی زمانی سندیت پیدا کرد که وی از یکی از دوستانش که در عربستان زندگی میکند و باستان شناس نیست خواست به دو محل مشخص شده رفته و تصاویری از آن تهیه کند.
کندی گفت: اگرچه باستانشناسی در عربستان در حال رشد است اما از نظر باستانشناسی هوایی به سادگی نمیتوان عربستان را مورد بررسی قرار داد. بررسیهای اولیه نشان میدهند که بخش های گستردهای از این کشور از نظر بقایای باستانشناختی بسیاری غنی هستند و به نظر میرسد که بسیاری از آنها متعلق به دوره پیش از اسلام بوده و قدمت آنها به چند هزار سال برسد.
تاکنون تحقیقات اولیه با استفاده از گوگل ارث نتایج جالبی دربرداشته است. باستان شناسان استرالیایی همچنین در سال ۲۰۰۸ با استفاده از تصاویر ماهوارهای ۴۶۳ محلی را که تاکنون میان استان های هلمند و قندهار ناشناس بودهاند شناسایی کردند.