دانشمندان نجومي مدعي شدهاند که تحقيقات جديد آنها اين امکان را فراهم ميکند که ستارهشناسان بتوانند به طور دقيق نوترينوها را به عنوان روشنترين ذرات ريزاتمي جهان اندازهگيري کنند.
يک تيم بين المللي پژوهشي پس از بررسيهاي بسيار نتايج پژوهشهاي خود را منتشر کرده و اظهار داشته است که اين پژوهشها ميتواند پيشرفتهاي قابل توجهي در اندازهگيري نوترينوها ايجاد کند. اين پژوهشها که در مجله «بررسي فيزيکي D ارتباط سريع» منتشر شده، نتيجهگيري کرده است که وقتي مسئله اندازه توده نوترينوها مطرح ميشود، اندازه گيريهاي کهکشاني موثرتر از بررسيهاي آزمايشگاهي روي زمين است. نوترينوها ذرات بنيادين ريز اتمي هستند که در جهان معلق هستند و روشنترين تودههاي ذرات شناخته شده است که به لحاظ گفته ميشود هيچ جرمي ندارند.
دکتر «سينيه ريمر سورنسن» در دانشگاه کوئينزلند به عنوان رئيس اين گروه پژوهشي اظهار داشت که پژوهشهاي آنها اين امکان را براي پژوهشگران ايجاد ميکند که تصويري با حساسيت بالا از جرم نوترينوها به دست آورند و اين امر به درک تازهاي از جهان منتهي خواهد شد.
دکتر ريمر سورنسن اظهار داشت: «اين پژوهش راه را براي بررسيهاي آينده کهکشاني باز ميکند تا شگفتيهاي اسرارآميز جهان را درک کنيم و همچنين در پيشرفتهايي چون مدلهاي بهبود يافته از انفجارهاي ستارهاي و همچنين طراحي تلسکوپهايي که ميتواند اجسام بسيار دور را بهتر از تلسکوپهاي کلاسيک تشخيص دهد، تغييراتي ايجاد خواهد کرد. اگر چه بررسيهاي آزمايشگاهي روي زمين تاکنون توانسته تفاوتهايي را در جرمها ميان گونههاي مختلف نوترينوها اندازهگيري کند اما اندازهگيري جرم دقيق نوترينونها ناموفق بوده است.