به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، ابراهیم خدایی سرپرست سازمان سنجش آموزش کشور در نشست خبری خود با رسانهها که ظهر امروز سهشنبه در سازمان سنجش برگزار شد، به ارائه جزئیاتی درباره ابهامات آزمون دکترای سال 91 پرداخت.
وی با بیان اینکه در آزمون دکترای سال 91 که در فروردین امسال برگزار شد، 178 هزار نفر ثبت نام کردند، افزود: از این تعداد 153 هزار نفر در آزمون شرکت کردند و در نهایت بیش از 34 هزار نفر مجاز شدند.
خدایی با بیان اینکه از این تعداد 15 هزار و 973 نفر برای مصاحبه به دانشگاهها معرفی شدند، گفت: فرایند مصاحبه از دوم تیر آغاز شده و قرار است دانشگاهها تا نیمه مردادماه نتایج مصاحبهها را به سازمان سنجش اعلام کنند.
سرپرست سازمان سنجش در ادامه به دو تفاوت عمده آزمون دکترای امسال اشاره کرد و افزود: اولین تفاوت تغییر نوع امتحان از آزمون عمومی به تخصصی بود و دومین تفاوت نیز تعداد معرفی شدگان بود.
وی با بیان اینکه سال گذشته 5 هزار و 600 نفر ظرفیت پذیرش داوطلبان دکترای بوده است، اظهار داشت: 14 هزار و 700 نفر که تقریبا معادل 3 برابر تعداد پذیرفته شدگان است، برای معرفی انتخاب شدند؛ در این روش به عنوان مثال برای پذیرش 5 نفر از 60 نفر مصاحبه گرفته میشد و برخی دانشجوها برای پذیرش داوطلبان حتی امتحان کتبی برگزار میکردند.
وی افزود: در سال گذشته در سه انتخاب اول زمانی که ظرفیت 10 برابر میشد، میبایست 60 نفر برای مصاحبه معرفی میشدند و در بهترین حالت رتبههای یک تا 10 قبول میشدند و از رتبه 11 تا 90 به هیچ دانشگاهی معرفی نشدند؛ به همین خاطر امسال سیستم معرفی اصلاح شد.
خدایی به بند "ک" صفحه 7 دفترچه راهنما اشاره کرد و گفت: در این بند آمده است که پس از انتخاب رشته دانشگاه با توجه به ظرفیت هر کد رشته محل براساس اولویتها و نمرات علمی آزمون با درنظر گرفتن سایر ضوابط از بالا ترین رتبه تا چند برابر ظرفیت به دانشگاهها معرفی خواهند شد.
سرپرست سازمان سنجش با تاکید بر اینکه نگفتهایم که همه داوطلبان معرفی خواهند شد، تصریح کرد: این ذهنیت مجاز شدن سه برابر ظرفیت برای سال گذشته بود.
وی افزود: تعداد دعوت شدگان به مصاحبهها برای این زیاد است که رفتار داوطلبان در انتخاب غیرقابل پیش بینی است.
خدایی با بیان اینکه ظرفیت پذیرش آزمون دکترای امسال 10 هزار و 182 نفر بوده است، گفت: 15 هزار و 973 نفر مجاز به انتخاب رشته شدهاند که این آمار مصاحبه شونده 1.6 دهم برابر بوده است و با احتساب سهمیهها نسبت افراد معرفی شده 3.1 برابر بوده است و در رشته محل ها نسبت افراد معرفی شده بین 4 تا 11 برابر بوده است.
وی افزود: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی 50 درصد سهمیهها مختص ایثارگران و مربیان است و داوطلبان آزاد تنها نیمی از ظرفیت پذیرفته شدگان را شامل میشوند.
وی ادامه داد: برای داوطلبانی که رتبههای برتر داشتهاند و در دانشگاهی پذیرفته نشدهاند در شهریورماه ظرفیت ایجاد خواهد شد و ظرفیتهای باقیمانده خالی به آنها اختصاص داده خواهد شد.
سرپرست سازمان سنجش تاکید کرد: این سازمان دقیقا براساس ضوابط ارسالی اقدام کرده است و مجلس شورای اسلامی و وزارت علوم در حوزه آموزش عالی تاکید کردند که روند سازمان سنجش براساس عدالت آموزشی بوده است.
وی با بیان اینکه داوطلبانی که رتبههای پایینتر آوردهاند اگر ظرفیت دانشگاهها پر نشود، فرصت دوباره خواهند داشت، گفت: باید دید در شهریورماه چقدر ظرفیت پر خواهد شد و چند دانشگاه تقاضای ظرفیت جدید خواهند داد.
وی افزود: تعداد شرکت کنندگان آزمون سراسری سال 91 یک میلیون و 66 هزار نفر بوده است که نسبت به سال گذشته 66 هزار نفر و نسبت به سال پیش از آن 220 هزار نفر کاهش تعداد شرکت کننده داشتهایم.
خدایی با بیان اینکه تاکنون 660 هزار نفر ظرفیت ثبت شده است، افزود: ممکن است این ظرفیت تغییر پیدا کند.
رئیس سازمان سنجش ظرفیت سال گذشته را 567 هزار نفر دانست و افزود: امسال 100 هزار نفر افزایش ظرفیت داشتهایم که مطابق سالهای گذشته نسبت خانمها به آقایان 60 به 40 است.
وی بیشترین شرکت کننده در آزمون را داوطلبان علوم تجربی با 449 هزار نفر دانست و افزود: روزهای 8-9 و 10 تیر ماه آزمون سراسری در صبح و بعد از ظهر برگزار خواهد شد که رشته علوم ریاضی و فنی پنجشنبه صبح، رشته هنر پنجشنبه عصر، رشته علوم تجربی و زبان جمعه صبح و عصر و رشته علوم انسانی شنبه صبح برگزار خواهد شد.
خدایی با اشاره به اینکه دو ساعت پس از فرایند آزمون دفترچه در سایت سازمان سنجش قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: سؤالات نیز 11 تیر ماه راس ساعت 15 در سایت قرار خواهد گرفت.
به گفته خدایی کارنامه داوطلبان نیمه اول مرداد اعلام خواهد شد و داوطلبان فرایند انتخاب رشته را از 17 مرداد تا 23 مرداد انجام خواهند داد و نتایج نهایی 15 تا 17 شهریور اعلام خواهد شد.
وی در خصوص مسنترین و جوانترین متقاضی ورود به دانشگاه نیز گفت: پیرترین متقاضی فردی است از استان تهران که با 77 سال سن در رشته تجربی ثبت نام کرده و جوانترین فرد با 14 سال سن از کرمانشاه در همین رشته ثبت نام کرده است.
سرپرست سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به تجمیع آزمون کاردانی به کارشناسی و اینکه داوطلب باید هزینه هر دو کارت آزمون آزاد و دولتی را نیز بپردازد، اظهار داشت: فرآیند تجمیع کنکورها تازه آغاز شده و دلایل تجمیع این 2 آزمون زیاد است.
وی یکی از دلایل تجمیع را خالی ماندن ظرفیتهای ایجاد شده به جهت همپوشانی آزمون دولتی و آزاد دانست و افزود: در تجمیع آزمونها بسیاری از صندلیهای خالی پر خواهد شد و دیگر همچون سابق نیاز نیست که برای تکمیل ظرفیت اعلام نیاز شود.
خدایی تجمیع آزمونها را مطابق با اهداف نقشه جامع علمی کشور در راهبرد کلان 6 در حوزه نظارت، اجرا و سیاستگذاری و گفت: این تجمیع را در سایر آزمنها نیز پیش خواهیم برد.
وی با بیان اینکه این طرح پیشنهاد دانشگاه آزاد بوده است، اظهار داشت: ما در این مبحث یکسری مشکلات داریم؛ یکی از این مشکلات دولتی بودن سازمان و خصوصی بودن دانشگاه آزاد است که در دریافت هزینه آزمونها مساله ایجاد می کند.
خدایی تاکید کرد: در شورای سازمان در اینباره برای مساعدت در این باره بحث شد تا سال آینده این مشکلات حل شود.
وی در خصوص حذف آزمون زبان و استعدادها گفت: رئیس سابق سازمان سنجش حرفی از حذف زبان و استعدادها نزده است.وی تأکید داشته بر زبان ملی داشت تا نیاز نباشد داوطلب در صبح و بعدازظهر 8 ساعت امتحان بدهد. علاوه بر این آزمون ملی چند بار در سال برگزار میشود و سعی خواهیم کرد از امسال نیز آزمون را شروع کنیم.
وی در خصوص حذف کنکور 50رشته اظهار داشت: طرحی از طرف سازمان سنجش در کارگروه و شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است که 50رشته کم رقابت با معیارهای لازم بررسی شود.
خدایی در انتها اشارهای نیز به تغییرات اخیر سازمان سنجش کرد و افزود: این تغییرات ارتباطی با آزمون دکترا نداشت.
سرورالدین انسانی مخلص و متعهد و از شهدای زنده ترور نخستوزیری بوده است.
وی ادامه داد: ایشان در 24 اردیبهشتماه به جهت پذیرفته شدن ریاست یکی از مناطق دانشگاه آزاد و حضور تمام وقت در آن منطقه از ریاست سازمان استعفا دادند که قبول استعفای ایشان همزمان با برخی اعتراضات آزمون دکترا بود.
انتهای پیام/