ارسلان قربانی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، با اشاره به وسعت برنامههای وزارت علوم در زمینه گسترش همکاریهای بینالمللی اظهار داشت: یکی از راههایی که ما در جهت گسترش همکاریهای بینالمللی پیگیری میکنیم تشکیل کمیتههای مشترک علمی، فناوری و آموزشی با سایر کشورها است که میتواند بستری مناسب برای همکاریهای بهتر و بیشتر فراهم کند.
وی با اشاره به اهمیت انجام پروژههای مشترک بین دانشگاههای داخلی و خارجی تصریح کرد: یکی از برنامههای کلیدی وزارتخانه برگزاری کنفرانسهای بینالمللی بوده و به این وسیله ما شاهد افزایش ترافیک علمی کشور و حضور دانشمندانی از اقصی نقاط جهان در ایران خواهیم بود.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل با بیان اینکه بحث دیگر استفاده از قابلیت دانشمندان ایرانی مقیم خارج کشور است، تصریح کرد: این برنامه همیشه بود و ما به دنبال شتاب دادن آن و استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای آنها در داخل کشور با دو محور گسترش همکاریهای علمی و همکاری در داخل کشور هستیم.
قربانی با اشاره به اینکه هم اکنون 30 کرسی ایرانشناسی و زبانفارسی در 30 کشور جهان داریم، تصریح کرد: یکی از مباحث اصلی گسترش زبان فارسی، ایرانشناسی و اسلامشناسی در خارج کشور است. ما به دنبال گسترش این کرسیها و اختصاص بخشی از آنها به اسلامشناسی در کشورها و دانشگاههای دیگر هستیم.
وی در پایان با بیان اینکه هم اکنون 10 هزار دانشجوی خارجی در ایران مشغول به تحصیل هستند، اظهار داشت: این تعداد تا آخر برنامه پنجم توسعه باید به 25 هزارنفر افزایش یابد؛ در جذب دانشجویان خارجی اولویت با دانشگاههایی است که وجه بینالمللی بیشتری داشته و از امکانات بیشتری برخوردار هستند.
انتهای پیام/