در پیش گفتار کتاب آمده است: این کتابی است تحولزا که خواندنش برای بسیاری از خوانندگان یک «حادثه» بوده است و سبب این خاصیت همان حقیقتی است که عنوان این کتاب به صراحت بیان میکند. جویندگان معنی زندگی و مترصدان «نشانه» لاجرم با این سؤال مواجهاند: این «بشر» کیست و نیروی مؤیدش چیست؟ کسی که نزدیک 1420 سال پس از وفاتش ، در یکی از تاریکترین دورهها، «دورتر فروش و پرفن» حاضر، نویسنده حقیقتجویی از گوشهای از آن سوی کره زمین آن قدر شیفته او میشود و آن قدر معرفت کسب میکند که چنین مجدانه و عاشقانه در باب زندگیش به تحقیق و تتبع دست زند و حاصل این کار آنقدر شیرین و معطر میشود که خود نویسنده را هم، به شهادت دهها تن از همسایگان، دوستداران، و شاگردانش، به شیرین و عطر تبدیل کند. وقتی داستان زندگی آن وجود ذی جود با قلم رسا و هنرمند این نویسنده نگاشته شود، جز این هم متوقع نیست.
این کتاب نخستین بار در سال1983 میلادی منتشر شد و تاکنون دست کم شش بار تجدید چاپ شده، اما نویسنده بر هیچ یک از آنها مقدمهای ننوشته است. ما نیز در ابتدا قصد داشتیم مقدمه یا حتی پانوشتی بر متن کتاب اضافه نکنیم. اکنون نیز، جز ترجمه ساده، اضافات تنها دو گونهاند. گونه اول: تصحیح املای غلط (چاپی انگلیسی) بعضی از اسامی و اسنادهای بعضی از مرجعها (غلطهای چاپی انگلیسی مانند ابوصبره، ابوهذیفه، اسیرم ... که صحیح آنها ابوسبره، ابوحذیفه، اصیرم ... بودهاند و در حروفچینی انگلیسی به راحتی مشتبه میشوند)؛ گونه دوم: توضیحاتی که به سبب پرسشهای خوانندگان خوش نیت و بیغرض یا به سبب مشورت صاحب دلان باخبر به آنها ملزم شدیم.
نکته لطیف دیگری نیز در همین باره وجود دارد، نکتهای که نوشتن پانویس و توضیحات را موجه نمایاند: آقای لینگز خود نیز معتقد بود حتی بسیاری از مسلمانان عصر ما قدر خداوند را به درستی نفهمیدهاند و اینکه وقتی (مخصوصا علیرغم تلاشهای پیگیر بشری) واقعیاتی ماندگار و مؤثر باقی میمانند، به اراده و مشیت خداوند چنیناند و در پایداری آنها اسراری نهفته است.
انتشارات حکمت این کتاب را در 631 صفحه منتشر کرده است.
انتهای پیام/