حجتالاسلام قاسم روانبخش عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرنگار آیین و اندیشه فارس در خصوص اعیاد شعبانیه از جمله امام حسین (ع) گفت: برجستهترین بخش زندگی اباعبدالله الحسین (ع) ایثار و از خودگذشتگی ایشان در راه دین و ارزشهای انسانی است که میتواند الگوی خوبی برای ما باشد.
وی با اشاره به یکی از القاب پیشوای سوم شیعیان مبنی بر «ثارالله» اظهار داشت: به دلیل اینکه امام حسین (ع) تمام دارایی و تمام زندگی خویش را در راه الهی فدا کرد خداوند متعال ایشان را خون خود معرفی میکند و همین موضوع، رمز ماندگاری یاد و نام امام حسین (ع) از بیش از هزار سال پیش میشود.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی (ره) در پاسخ به این سؤال که چگونه میتوان خود را به سیره عملی اهل بیت (ع) به ویژه امام حسین(ع) نزدیک کرد، گفت: این مسئله در یک شب به وجود نمیآید و به تمرین و ممارست نیاز دارد تا بتوانیم خود را به الگوها و مدلهایی که خداوند برای ما قرار داده است شبیه کنیم لذا امام حسین(ع) از دوران کودکی، اینگونه پرورش یافته بود.
وی یادآور شد: وقتی به خانه حضرت زهرا (س) قدم میگذاریم، میبینیم آن زمان که غذایی در خانه ایشان نیست و امام حسن و امام حسین علیهما السلام با امکانات کم و ناچیز، روزه میگیرند و وقت افطار که فقیر، مسکین و یتیم درب خانه را برای کمک و یاری میزنند این بزرگواران، دیگران را بر خود ترجیح داده و غذای خود را به آنها میدهند.
روانبخش تصریح کرد: وقتی امام حسین(ع) در دوران کودکی خویش با چنین فرهنگی پرورش پیدا میکند و در دوران نوجوانی و جوانی در عرصههای زندگی و عرصههای سیاسی، اجتماعی سعی میکرد همواره اهل ایثار باشد و در واقع، اینجاست که انسان به مرحلهای میرسد که میتواند همه هستی خویش را فدای اسلام کند.
وی با اشاره به الگوهای عصر حاضر اظهار داشت: فردی مانند امام خمینی (ره) شخصیتی نبود که به یک باره به این جایگاه دست یابد بلکه ایشان در یک فرآیند طولانی به این مرحله میرسد که آنچه که برایش مهم است اسلام است و هویتی غیر از اسلام برایش باقی نمیماند از این رو مشاهده میکنیم که آب و نان از دهان امام (ره) میافتاد اما کلمه اسلام از زبان ایشان نمیافتاد لذا این موضوع نیازمند تمرین است و باید دائما از مشی و منش ائمه اطهار علیهمالسلام پیروی کرد تا بتوان به این مرحله دست یافت.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی (ره) در پاسخ به این سؤال که چگونه توجه به اعیاد شعبانیه میتواند ما را به سوی زندگی عملی ائمه اطهار (ع) سوق دهد، تصریح کرد: وقتی عنوان امام برای ائمه اطهار برگزیده شد و در آیات و روایات، تعبیر اسوه و الگو در خصوص ائمه به کار میرود و اعیاد شعبانیه، ایامالله است و خداوند متعال به پیامبرش میفرماید: «فذکر هم بأیام الله».
وی افزود: طبیعتا ما باید در این روزها راجع به شخصیتهایی که متعلق به این ایام هستند فکر کنیم و از این رو فردی که نوجوان است نوجوانی ائمه، فرد جوان، جوانی ائمه، افراد میانسال، میانسالی ائمه اطهار علیهمالسلام را برای خود الگو قرار دهند و در واقع تمام دورانهای زندگی ائمه، میتواند درسی برای هر مرحله از زندگی ما باشد.
دبیر سیاسی هفتهنامه پرتو با تاکید بر اینکه اگر گذری بر سیره حضرات معصوم (ع) داشته باشیم درمییابیم که آنها میتوانند بهترین الگو و مدل رفتاری در عرصههای مختلف زندگی اعم از زندگی فردی و اجتماعی باشند، گفت: با توجه به اینکه دشمنان دائما برای جوانان ما مدل و الگویی جدید و نو تعریف میکنند ما نیز باید یک مدلی رابرای جوانهایمان طراحی کنیم که آنها کمتر به سوی مدلهای بدوی و مدلهای غربی روند.
روانبخش با اشاره به فرازی از متن دعاها و روایات اسلامی مبنی بر «ان الحسن و الحسین سیدی شباب اهل الجنة» گفت: جوانی که عنوان جوان اهل بهشت را دارد قاعدتا باید از متقین باشد، اینکه امام حسن (ع) و امام حسین (ع) هر دو، دو سید جوان اهل بهشت هستند علتش این است که این دو بزرگوار اسوه پاکی و تقوا به شمار میروند.
وی تصریح کرد: وقتی به تمام زندگی این دو بزرگوار نگاه میکنیم نه تنها ذرهای گناه در زندگی آنها وجود ندارد بلکه حتی مرتکب مکروهی هم نشدهاند بنابراین اگر ما هم بخواهیم از آنها تبعیت کرده و جوانانی اهل بهشت تربیت کنیم باید سعی کنیم در عصری که تهاجم فرهنگی از هر سو به ما هجوم آورده است همواره خود را از افتادن به ورطه گناه حفظ کنیم.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی (ره) گفت: باید تلاش کنیم که خودمان را به ائمه (ع) در ابعاد مختلف زندگی فردی، در عبادت و بندگی، حضور در عرصههای اجتماعی و سیاسی و کلیه اموری که برای یک انسان مؤمن و متقی وجود دارد نزدیک کرده و عالیترین مراتب تقوا را در زندگی خود رعایت کنیم تا در نهایت، اندکی به دو سید بهشتی شباهتی بیابیم.
انتهای پیام/ک