در پی پیروزی محمد مرسی نامزد اخوان المسلمین مصر در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، رسانه ها و مقامات رسمی رژیم صهیونیستی روز دوشنبه درباره به وجود آمدن یک واقعیت جدید دشوار هشدار دادند.
نگرانی متفق القول رسانه های اسرائیل بازگوکننده تردید مقامات رسمی این رژیم درباره پیامد پیروزی یک رئیس جمهور اسلام خواه در مهمترین متحد عربی اسرائیل است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بیت المقدس، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بعد از ظهر یکشنبه با صدور بیانیه ای محتاطانه اعلام کرد:« اسرائیل برای روند دموکراتیک در مصر ارزش قائل است و به نتایج این انتخابات احترام می گذارد.»
در این بیانیه آمده است:« اسرائیل امیدوار است همکاری با دولت مصر بر اساس معاهده صلحی که در سال هزار و نهصد و هفتاد و نه به امضا رسید ادامه یابد.»
یکی از مقامات بلندپایه اسرائیل که خواست نامش فاش نشود روز دوشنبه گفت پیروزی مرسی برای اسرائیل موضوعی دلگرم کننده نیست.
وی افزود:« پیروزی اسلام خواهان موضوعی نیست که اسرائیل را دلگرم کند. ما امیدواریم آنها رویکرد واقع گرایانه ای داشته باشند.»
وی ادامه داد:« اسرائیل و مصر دستورکارهای مشترکی از جمله مسئله امنیت مرز مشترک دویست و چهل کیلومتری، راه حل مذاکره شده در مناقشات اسرائیل و فلسطین و منافع اقتصادی دارند.»
بنیامین بن الیعازر وزیر دفاع سابق اسرائیل که رابطه نزدیکی با حسنی مبارک رئیس جمهور پیشین مصر داشت به رادیو اسرائیل گفت مصر هم اکنون تحت رهبری مردی است که هرگز دشمنی خود را علیه اسرائیل پنهان نکرده است.
وی افزود:« ما باید به دنبال گفتگو با اسلام خواهان باشیم و همزمان برای جنگ نیز آماده باشیم.»
مرسی اعلام کرده است علاقه مند به بررسی مجدد معاهده صلح مصر با اسرائیل است اما نگفته که این معاهده را لغو می کند. با این حال انتخاب مرسی سایه ای را بر رسانه های اسرائیل انداخته است.
روزنامه یدیعوت آحارونوت در سرمقاله خود نوشت:« تاریکی در مصر».
مقاله نویس این روزنامه نوشت:« از نقطه نظر ما، زمانیکه کاخ ریاست جمهوری در قاهره برای اولین بار به رنگ های اسلامی نقاشی شود این روزی سیاه و تاریک خواهد بود.»
الکس فیشمن تحلیلگر این روزنامه نوشت پیروزی مرسی بدین معنی است که همه گزینه ها مفتوح و آینده نامشخص است.
وی با مطرح کردن احتمال روی کار آمدن یک وزیر اطلاعاتی اسلام خواه، بررسی مجدد معاهدات صلح، فروپاشی توافقنامه های اقتصادی و نبود هماهنگی امنیتی میان دو طرف نوشت:« اسرائیل باید برای هر احتمالی آماده باشد.»
روزنامه معاریو با ابراز تاسف از پیروزی مرسی نوشت:« خاورمیانه جدید. ترس و نگرانی به واقعیت بدل شد و اخوان المسلمین در مصر به قدرت رسید.»
این روزنامه نوشت:« معاهده صلح در هاله ای از تردید قرار گرفته است. نگرانی بسیار جدی درباره طبقه سیاسی و نظامی در اسرائیل وجود دارد.»
یعکوف کاتس از روزنامه جروزلم پست با نگاهی واقع گرایانه تر نوشت:« خبر خوب این است که انتظار نمی رود در کوتاه مدت چیزی تغییر کند.»
کاتس با اشاره به مشکلات اقتصادی مصر بعد از قیام مردمی این کشور گفت:« رئیس جمهور منتخب مصر چالش های بزرگتری دارد که باید به آنها رسیدگی کند و فعلا به مبارزه با این رژیم یهودی نمی اندیشد.»
اما وی نوشت پیروزی مرسی واقعیات دفاعی اسرائیل را اصلاح کرد. این امر احتمالا بر تهدید فزاینده تروریستی در صحرای سینا تاثیر می گذارد و آزادی عملیاتی اسرائیل را در غزه در صورت بروز هرگونه طغیان جدی در این منطقه با مشکل مواجه می کند.»