کارشناس مسائل سیاسی خاورمیانه در ارزیابی خود از سخنرانی رئیس جمهور منتخب مصر گفت این سخنرانی لحنی آشتی جویانه داشت و سخنرانی خوبی بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ؛ماها اعظم درباره سخنرانی محمد مرسی ؛ رئیس جمهور منتخب مصر گفت:به نظر من لحن این سخنرانی لحنی آشتی جویانه بود و مخاطب آن همه ی مصری ها بودند. محمد مرسی در سخنرانی خود بارها کل مردم مصر را خطاب قرار داد.
عضو موسسه تحقیقاتی چاتم هاوس لندن افزود: محمد مرسی در این سخنرانی تلاش کرد با همه ی طبقات جامعه ی مصر تماس برقرار کند. محمد مرسی در سخنرانی خود به چیزی اشاره کرد که مصری ها به آن نیاز داشتند. وی گفت که « ما یک گروه ایدئولوژیک» نیستیم و « من نماینده ی اخوان المسلمین» نیستم بلکه من اکنون عنوان رئیس جمهوری مصر را همراه خود دارم و مصری ها من را انتخاب کردند و من باید به آنان خدمت کنم.
این کارشناس سیاسی در ادامه ی صحبت های خود گفت:به نظر من لحن بسیار خوبی در سخنرانی محمد مرسی وجود داشت. البته باید منتظر واکنش ها به سخنرانی محمد مرسی بود. پاسخ دستکم میدان التحریر به این سخنرانی مثبت بود.
انتظارات از وی به شدت بالا است. شورای نظامی همچنان وجود دارد. پارلمان منحل شد. اما این سخنرانی یک سخنرانی ریاست جمهوری بود که هدف آن آشتی و اجماع بود. به نظر من محمد مرسی و حامیان او به خوبی از چالش هایی که پیش رو دارند آگاهند. یکی از چالش های اصلی برای محمد مرسی ، برقراری دوباره پارلمان است تا وی در برابر پارلمان مورد تائید قرار گیرد و سوگند یاد کند. محمد مرسی نمی خواهد در مقابل دادگاه قانون اساسی سوگند یاد کند .به نظر من مخاطراتی که در پیش است. مخاطرات زیاد است اما با این وجود در این لحظه ی محمد مرسی تلاش می کند در میان مردم مصر اجماع و وحدت ایجاد کند. محمد مرسی در گرفتن قدرت از شورای نظامی باید گام به گام حرکت کند. نیروهای انقلابی مصر در این زمینه به محمد مرسی کمک می کنند.آگاهی زیادی در مصر وجود دارد مبنی بر اینکه انتخابات نخستین گام در یک روند دمکراتیکِ طولانی مدت است و در نهایت حل مشکلات در روابط ارتش با نیروهای غیرنظامی نیازمند زمان است ولی نخستین گام در این مسیر امروز برداشته شد. شورای نظامی خطر بزرگی برای ایجاد جامعه ی مدنی در مصر است