هومن شریفی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در پاسخ به اینکه چرا ترک سیگار برای برخی سخت است در حالی که عوارضی مانند درد بدن در ترک مواد مخدر ندارد گفت: ترک سیگار به این سادگی که گفته میشود نیست. فردی که 20 سال مداوم سیگار مصرف کرده است و روزی 20 نخ سیگار کشیده یعنی روزی 200 بار به سیگار پک زده که میشود سالی 70 هزار بار، حالا میخواهد این کار را یک مرتبه قطع کند.
اعتیاد آوری نیکوتین 4 برابر هروئین است
قائم مقام مرکز تحقیقات، پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: فرد هیچ رفتار ارادی را به شدت سیگار کشیدن انجام نمیدهد که دست، دهان و مجاری تنفسی با آن در تماس باشد. دیگر اینکه اعتیادآوری نیکوتین از مواد اعتیاد آور دیگر، بسیار بیشتر است.
وی گفت: بر اساس تحقیقات میزان اعتیادآوری نیکوتین 4 برابر هروئین است در نتیجه پروسه ترک آن به همین میزان دشوارتر است.
به گفته این متخصص اعتیاد شناسی فرد برای ترک سیگار باید هم درمانهای دارویی دریافت کند و هم درمانهای رفتاری. سردسته درمانهای دارویی جایگزینهای نیکوتین است چون فرد سیگار را مصرف میکند تا نیکوتین بدنش تامین شود.
شریفی خاطرنشان کرد: درمانهای رفتاری خیلی پیشرفته شدهاند. بسیاری از افراد سیگاری شرطی شدهاند تا حدی که فرد هنگام مواجه شدن با یک حادثه خاص یا منظره خاصی سیگارش را روشن میکند پس باید با توجه به رفتار فرد سیگاری برای همان فرد درمان خاص تعریف شود.
سرفه بعد از ترک سیگار معمولاً نشانه خوبی است
وی در پاسخ به اینکه چرا برخی افرادی که سیگار را کنار میگذارند سرفههای زیادی میکنند گفت: اتفاقاً در بیشتر موارد این نشانه خوبی است، چون سیگار کشیدن و مخصوصاً قطران موجود در سیگار سبب میشود تا مژکهای تنفسی فلج شوند و کار نکنند در نتیجه مواد زائدی که در ریه است در ریه میمانند و ریه قدرت خارج کردن آن را ندارد.
قائم مقام مرکز تحقیقات، پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: با حذف قطران مژکها دوباره شروع به کار میکند و معمولاً افرادی که سیگار را ترک کردهاند تشویق میکنیم که فیزیوتراپی قفسه سینه انجام دهند و یک نفر آرام و به طور متناوب به پشت او ضربه بزند و انجام این کار 2 تا 5 دقیقه در روز کمک میکند که مواد موجود در ریه زودتر تخلیه شود.
انتهای پیام/