0

متحدان دیروز مسکو شرکای تازه واشنگتن/تجهیزات نظامی آمریکا در آسیای مرکزی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

متحدان دیروز مسکو شرکای تازه واشنگتن/تجهیزات نظامی آمریکا در آسیای مرکزی

نسخه چاپيارسال به دوستان
متحدان دیروز مسکو شرکای تازه واشنگتن/تجهیزات نظامی آمریکا در آسیای مرکزی

خبرگزاری فارس: در حالی مسئله انتقال تجهیزات ناتو به کشورهای آسیای مرکزی به توافق واشنگتن و مقامات عالیرتبه این منطقه رسیده است که مسکو بنابر مصوبات پیمان امنیت جمعی از چنین اقدامی استقبال نخواهد کرد.

خبرگزاری فارس: متحدان دیروز مسکو شرکای تازه واشنگتن/تجهیزات نظامی آمریکا در آسیای مرکزی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در آسیای مرکزی، بنابر توافقات انجام شده پس از خروج نیروهای نظامی آمریکا و ناتو در سال 2014 ممکن است که این نیروها، تجهیزات خود را در کشورهای آسیای مرکزی مستقر کنند.

مشخصاً در این رابطه پنتاگون مذاکرات پشت پرده‌ای را با مقامات کشورهای منطقه بویژه با ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان داشته است.

این موضوع این امکان را به آمریکا می‌دهد که در خفا همکاری‌های خود را با اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی تقویت نماید در حالی که ظاهرا مسکو از این توافقات راضی به نظر نمی‌رسد. 

در همین حال، یک منبع آگاه در جمهوری‌های آسیای مرکزی مدعی است که پنتاگون مسئله واگذاری تجهیزات نظامی خود را که برای صلح و ثبات افغانستان بکار برده بود، عمدا و تنها از بابت تمدید حضور در کشورهای اسیای مرکزی مستقر خواهد کرد و ضرورت ادامه مبارزه با تروریست‌ها بهانه‌ای بیش نیست.

برخی معتقدند که این وسایل که شامل تانک، زره پوش، ماشین آب پاش، نفر بر، تریلر و کامیون و تجهیزات پزشکی و وسایل ارتباطی مثل تلفن و بی سیم است  که به طور رایگان در اختیار این کشورها قرار می‌گیرد همچنان که برخی دیگر معتقدند که این تجهیزات بطور امانت در اختیار کشورهای هدف قرار گرفته است.

وزارت دفاع قرقیزستان مذاکره با پنتاگون را تایید کرده است و این مذاکره هنگام سفر وزیر دفاع آمریکا در 13 مارس سال جاری در بیشکک صورت گرفته بود که در ملاقات با "تالی بیک عمر علی اف" وزیر دفاع قرقیزستان پنتاگون پیشنهاد داده بود که تجهیزات آمریکا در اختیار قرقیزستان قرار بگیرد.

پنتاگون به این نتیجه رسیده است که استقرار این تجهیزات در افغانستان عملا امکان پذیر نیست زیرا اولاً آمریکا نگران این مسئله است که اگر طالبان در افغانستان به قدرت برسند در این صورت آنها دشمن قسم خورده آمریکا هستند.

ثانیاً بخشی از این تجهیزات ارزش هزینه کردن برای انتقال را ندارند به ویژه اینکه با پاکستان هنوز بر مسیر انتقال محموله‌ها به توافق نرسیده است. اسلام آباد تا 20 درصد قیمت ترانزیت را بالا برده است یعنی از 250 تا 5000 دلار برای هر کانتینر که این مسئله توجیه اقتصادی ندارد.

همچنین آمریکا معتقد است که تجهیزات نظامی نباید از افغانستان دور شود چون ممکن است که در خود افغانستان یا پاکستان و یا کشورهای منطقه مجدداً بکار گرفته شود.

این در حالی است که رئیس جمهور افغانستان تلاش می‌کند تا آمریکا را متقاعد کند که این تجهیزات در اختیار ارتش ملی افغانستان و نیروهای انتظامی و پلیس این کشور قرار گیرد. اگرچه تجهیزات آمریکایی در این کشور کم نیست و در این رابطه آمریکا بودجه زیادی هم صرف کرده است.

آمریکا نیز در نظر دارد تا در راستای معامله با کشورهای همسایه افغانستان امتیازی را بدست آورده تا از این تجهیزات در پایگاههای نظامی خود در کشورهای آسیای مرکزی استفاده کند، به همین دلیل آمریکا ترجیح می‌دهد که این مسئله را در چارچوب مذاکرات دو جانبه مطرح کرده و سازمان‌های منطقه‌ای مثل سازمان پیمان امنیت جمعی در این مذاکرات دخالتی نداشته باشند.

خاطرنشان می‌شود که در دسامبر 2011 در نشست اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی این تصمیم گرفته شد که هیچ عضوی بدون صلاحدید سایر اعضا حق ندارد حضور نظامی و یا پایگاه نظامی کشور سومی را در کشورش اجازه دهد و این مسئله باید به تصویب سایر اعضا برسد.

یک منبع دیپلماتیک در روسیه اطلاعاتی را بدست آورده که آمریکا در نظر دارد که تکنولوژی نظامی خود را به کشورهای آسیای مرکزی منتقل کند و این باعث تعجب شده بود که روسیه از چنین سناریویی استقبال نخواهد کرد و با چارچوب توافقات سازمان پیمان امنیت جمعی مغایر است.

چنین سناریویی برای مسکو این معنا را دارد که بازار اسلحه در کشورهای اتحاد شوروی سابق متمرکز شده که بخشی از آن را تکنولوژی آمریکا تشکیل داده است.

کارشناسان معتقدند، این کشورها حق دارند که بدون نظر روسیه در رابطه با دریافت تجهیزات نظامی آمریکا تصمیم گیری کنند با این استدلال می‌توان به تصمیم اخیر روسیه درباره فرودگاه "اولیانفسک" اشاره کرد که بدون تصویب سایر اعضای سازمان اجازه داده تا محموله‌های آمریکایی از افغانستان از این فرودگاه ترانزیت شود.

انتهای پیام/م

 
 
یک شنبه 4 تیر 1391  2:06 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها