اين نخستين باري نبود كه اخباري مبني بر ساقط شدن هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكايي بر فراز ايران منتشر ميشد، اما اين بار داستان فرق ميكرد، نام يكي از پررمز و رازترين هواپيماهاي جاسوسي آمريكايي به گوش ميرسيد كه خبر آن با تاييد نصفه و نيمه از سوي ناتو و سپس پنتاگون چهرهاي جنجالي به خود گرفت.
به اين ترتيب قدرت نرم ايران در شكار پهپاد آمريكايي به نمايش گذاشته و آمريكا مبهوت قدرت الكترونيك ايران شد.
كارشناسان غربي پس از شكار اين هواپيما توسط ايران به نكاتي اشاره كردند كه حكايت از شكست آمريكا و رسوايي اينكشور در مقابله با ايران داشت.
به عنوان مثال شبكه خبري بي.بي.سي اين ماجرا را يك شكست اطلاعاتي براي آمريكا محسوب كرد و داگلاس برچ، تحليلگر خبرگزاري آسوشيتدپرس در گزارشي اذعان كرد شكست آمريكا در ازدستدادن پهپاد RQ170 در آسمان ايران با بزرگترين شكست اطلاعاتي اين كشور از شوروي سابق در ماجراي هواپيماي جاسوسي «يو 2» قابل مقايسه است.
روزنامه ديلي تلگراف نيز با اشاره به اين كه در صورت دستيابي ايران به فناوري طبقهبندي پيچيده پهپاد جاسوسي آمريكا، ميتوان از اين پيشرفت به عنوان ضربهاي بزرگ به ارتش ايالات متحده ياد كرد، نوشت: اين امر بيانگر توانايي بالاي ايران در جنگ سايبري با آمريكاست و مهندسان ايراني ميتوانند روشهايي را براي شكست فناوري جاسوسي آمريكا و استفاده از تجهيزات اين پهپاد در تكنولوژي هواپيماهاي بدون سرنشين خود پيدا كنند.