در اين روزها افراد بيشتر احساس خستگي ميكنند و زودرنج ميشوند و به اصطلاح اگر موضوعي موجب ناراحتي آنها شود خيلي زود از كوره در ميروند و بدخلقي ميكنند. بسياري از افراد ترجيح ميدهند در روزهاي گرم به جاي كار كردن در گوشهاي استراحت كنند.
اما انسانها تنها موجوداتي نيستند كه افزايش دماي هوا در روزهاي گرم موجب ميشود بدخلق شوند. ماهيها نسبت به افزايش دما از خود واكنش نشان ميدهند.
دانشمندان در يك دوره زماني كوتاه رفتار ماهيها را بدقت مورد بررسي قرار داده و دريافتهاند بعضي ماهيها ترسو هستند و محافظهكارانه رفتار ميكنند و به همين سبب خيلي از سكونتگاهشان دور نميشوند.
اين ماهيها به محض اينكه احساس ميكنند محركي زندگي آنها را در معرض تهديد قرار داده است بسرعت به اعماق آب رفته و خود را در گوشهاي مخفي ميكنند.
در مقابل بعضي ماهيها شهامت بيشتري دارند و بيباكانه رفتار ميكنند. اين گروه از ماهيها وقتي با يك موجود ناشناس يا يك جسم ناشناخته برخورد ميكنند به آن نزديك ميشوند و هيچ هراسي به دل راه نميدهند. ممكن است چنين تصور كنيد كه يك ماهي ترسو و محتاط هميشه چنين رفتاري از خود نشان ميدهد، اما حقيقت اين است كه يافتههاي جديد اين موضوع را تاييد نميكند.
دانشمندان از بررسي ماهيهاي رنگي ساكن اقيانوسهاي نواحي گرمسيري دريافتهاند حتي وقتي دماي آب به ميزان كمي حدود سه درجه سانتيگراد افزايش پيدا ميكند، رفتار ماهيها تغيير مييابد.
در اين شرايط فعاليت ماهيها در مقايسه با قبل شش برابر افزايش پيدا ميكند. به عبارت ديگر در هواي گرم ماهيها پر جنب و جوشتر شده و با شهامت بيشتري رفتار ميكنند.
همان ماهيهايي كه در آبهاي سرد در صورت مواجه شدن با خطر تهديدآميز براي مدت زمان 10 دقيقه در پناهگاهي امن مخفي ميشوند در آبهاي گرم بلافاصله از پناهگاه خارج ميشوند و هيچ ترسي به دل راه نميدهند.
به نظر شما گرم تر شدن اقيانوسها در نتيجه پديده گرمايش جهاني چه پيامدهايي به همراه خواهد داشت؟ آيا ممكن است ماهيهايي كه از افزايش دماي آبها به خشم آمدهاند كشتيها را مورد حمله قرار دهند.
البته تنها گروهي از ماهيها نسبت به تغييرات دمايي ايجاد شده در آب واكنش نشان ميدهند و اين ويژگي در ميان همه ماهيها عموميت ندارد.
دانشمندان بر اين باورند كه ماهيها پس از مدتي خود را با اين تغييرات تطبيق ميدهند و همچنان كشتيها ميتوانند بدون مواجه شدن با خطر حمله ماهيها در درياها و اقيانوسها سفر كنند.