اگر از نيش حشرات كلافه شدهايد يا واقعا نميخواهيد به آشپزخانهاي براي پشههاي حريص و گرسنه تبديل شويد، ميتوانيد با چند راهكار طبيعي، سلاح اين موجودات موذي و نامرئي را بيتاثير كنيد. اگر از خودتان پرسيدهايد كه چرا طبيعت اين خونآشامهاي مزاحم را در خود پرورش ميدهد، بايد بدانيد كه همين طبيعت راههاي مقابله با آنان را نيز درخود دارد. پايگاه اينترنتي كامن سنس در مقاله جديدي اين ترفندهاي طبيعي براي مقابله با كاهش خارش محل نيش حشرات را توضيح داده است كه عبارتند از:
ـ پس از نيش زدن پشه بسرعت روي محل گزيدگي، سركه سيب بماليد. اگر گزيدگي در بيشتر قسمتهاي بدن شما ايجاد شده ميتوانيد داخل وان حمام را از آب گرم پركنيد و داخل آن دو تا سه فنجان سركه سيب بريزيد ومدتي درون وان قرار بگيريد.
ـ ميتوانيد قسمت داخلي پوست موز را روي محل نيش پشه قرار دهيد تا بسرعت خارش پوست متوقف شود.
ـ براي بهبود گزيدگيهاي بزرگ كه موجب تورم و خارش شديد پوست مثل كهير ميشوند، خميري از جوش شيرين و آب تهيه كنيد، سپس اين خمير را به آرامي روي محل گزيدگي قرار دهيد.
ـ قراردادن يك برش تازه از پياز روي محل گزيدگي به مدت چند دقيقه ميتواند خارش پوست را برطرف كند، البته پس از بهبود، پوست خود را آب بكشيد.
ـ گاهي اوقات خمير دندان با طعم نعناع هم ميتواند مفيد باشد و قرارداد آن روي محل گزيدگي تورم و خارش محل گزيدگي را كاهش دهد.
ـ اگر بر اثر گزيدگي يا خارش زياد پوست شما خراشيده شده مقدار كمي ليمو يا آبليمو را روي محل خراشيدگي قرار دهيد تا زخم ايجاد شده بهبود يابد و عفونت نكند. شايد اين كار اندكي موجب سوزش شود اما تاثير مفيدي دارد. ايسنا
استرس؛ شايعترين عامل ريزش مو
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي اروميه گفت: استرسهاي رواني و فيزيكي، ريزش مو را تشديد ميكنند.
دكترمازندراني در مصاحبه اي افزود: در بين آقايان ريزش مو از قسمت جلوي سر شروع شده و به صورت پسرفت است در حالي كه در زنان ريزش مو از قسمت فرق سر شروع ميشود. وي به يكسان بودن عوامل ميكروبي در ريزش موي زنان و مردان اشاره كرد و گفت: قارچها مهمترين عامل عفوني هستند كه با التهاب و تخريب پوست باعث ريزش مو ميشوند.
اين متخصص پوست و مو با تاكيد بر موثر بودن عوامل تغذيهاي در ريزش موقت مو، افزود: كمبود آهن و كمكاري تيروئيد در زنان عامل اصلي ريزش مو در اين قشر از افراد است. همچنين كمبود زينگ كه به عنوان يكي از اجزاي مهم تغذيه است، ريزش مو را تشديد ميكند.
به گفته دكتر مازندراني، ريزش مو را ميتوان تا حدودي با استفاده از قرص و تزريق سرم كاهش داد ولي در مجموع راهكار اصلي براي درمان آن وجود ندارد. ايسنا