يك متخصص بيماريهاي كليوي گفت: مصرف دخانيات به طور مستقيم تاثيري در ابتلا به اين بيماري ندارد البته باعث ابتلا به سرطان مثانه ميشود و مبتلا شدن به اين سرطان ممكن است زمينهساز ابتلا به عفونتهاي ادراري شود، بنابراين به طور غيرمستقيم در اين زمينه موثر است.
دكتر منصور گتميري در گفتوگو با خبرنگار سرويس «سلامت» ايسنا، افزود: برخي عفونتهاي دستگاه ادراري به ندرت ممكن است در ادرار نمود پيدا نكند مانند آبسههاي تشكيل شده در اطراف كليه.
وي با بيان اينكه عفونتهاي ادراري بيماري بسيار شايعي است، گفت: اين بيماري در همه سنين و در هر دو جنس ممكن است به وجود آيد البته افراد در برخي از سنين بيشتر احتمال دارد كه به اين بيماري مبتلا شوند. در سنين نوزادي به علت شيوع ناهنجاريهاي مادرزادي ممكن است پسران به عفونتهاي ادراري بيشتر مبتلا شوند اما با افزايش سن اين بيماري در دختران به ويژه در سنين فعاليت جنسي شيوع بيشتري پيدا ميكند.
معاون آموزش مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: در كهنسالي شيوع عفونتهاي ادراري در زنان و مردان يكسان ميشود ولي در همه سنين جزو بيماريهاي شايع است.
گتميري درباره راههاي پيشگيري از ابتلا به عفونتهاي ادراري گفت: در نوزادي كشف ناهنجاريهاي آناتوميك مادرزادي و اصلاح آنها ميتواند احتمال ابتلا به عفونت ادراري را كاهش دهد، علاوه بر آن زنان در سن فعاليت جنسي بايد نكات بهداشتي را رعايت كنند و اگر به عفونت دستگاه زنانه مبتلا شده باشند با مراجعه به پزشك زنان و درمان عفونت از ابتلا به عفونت ادراري پيشگيري كنند.
اين متخصص بيماريهاي كليوي افزود: در سنين بالا عواملي مانند بزرگ شدن پروستات و انسداد مجاري ادراري، ديابت، كاركرد مثانه را دچار اختلال ميكند اما شناسايي اين بيماريها و درمان آنها احتمال ابتلا به عفونت ادراري را كاهش ميدهد.
گتميري در پايان در زمينه علايم عفونت ادراري اظهاركرد: اگر نوزاد به طور مطلوب شير نخورد و وزن او به طور طبيعي افزوده نشود، ممكن است به اين بيماري دچار شده باشد. تكرر و سوزش ادرار، درد زير ناف از علايم ابتلا به اين بيماري است. اگر عفونت به مناطق بالاتر بدن سرايت كرده باشد بيمار دچار درد پهلوها و تب ميشود البته گاهي اوقات بيمار علايمي ندارد.
انتهاي پيام