یک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی با بیان اینکه 10 درصد از بيماريهاي آسم ناشی از شغل افراد است، گفت: افرادی که در کارخانجات تولید لبنیات و مواد حیوانی، دامپزشکیها، آزمایشگاهها و نانواییها مشغول به کار هستند بیشتر در معرض آسم شغلی هستند.
دکتر مریم مهلوجی راد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره آسم شغلی گفت: آسم شغلی زمانی اتفاق میافتد که فرد زمینه آسم ندارد اما بر اثر حضور در محیطهاي کاري پرخطر به تدریج علائم آسم در وی ظاهر دچار سرفه، خس خس و تنگی نفس میشود به طوری که در خارج از محیط کار و یا در روزهای غیرکاری این علایم وجود ندارد. در واقع در آسمهای شغلی فرد سالم به علت حضور در محیط کار و مواجهه با موادی که وجود دارد دچار آسم میشود.
وی در ادامه به محیطهای کاری پرخطر در مواجهه با آسم شغلی اشاره کرد و گفت: بیشتر افرادی که در شغل خود با ایزوسیاناتها یا موادی که در کارخانههای چسب و عایق کاری وجود دارند؛ مواجهند بيشتر به آسم های شغلی مبتلا میشوند.
این فوق تخصص آسم و آلرژی ادامه داد: افراد شاغل در نانواییها، کارخانجات تولید کننده مواد حیوانی و پروتئینها همچنین آزمایشگاههای نگه دارنده حیوانات و دامپزشکیها به دلیل ترشح بزاق حیوانات بیشتر به آسم شغلی مبتلا میشوند.
دکتر مهلوجی با تاکید بر اینکه انجام سالی دوبار تست تنفس در افراد مواجهه با شغلهای پرخطر ضروری است، اظهار کرد: بر اساس قانون افرادی که در محیط های پرخطر کار میکنند در سال یک یا دو بار تست تنفسی باید انجام دهند که از نظر بروز علایم کنترل شوند به طوری که اگر هر گونه علامتی ظاهر شد در جهت رفع آن اقدام کنند.
وی ادامه داد: استفاده از ماسکهای مخصوص و فیلتردار تا حدی میتواند از بروز بیماری جلوگیری کند اما با این حال این افراد هم باید حتما سالی دو بار معاینه شوند.
دکتر مهلوجی در پایان با بیان اینکه آسم شغلی نسبت به سایر آسمها در کشور شایع نیست، گفت: حدود 10 درصد از بیماریهای آسم ناشی از شغل افراد است و بیشتر در افراد بالغ دیده میشود.
انتهاي پیام