به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، فواد ایزدی استاد دانشگاه تهران در مراسم بزرگداشت شهادت شهید چمران و روز بسیج اساتید که در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در کرمانشاه مبنی بر اینکه اگر جنبش والاستریت در آمریکا سرکوب شود این حرکت ادامه خواهد داشت، اظهار داشت: بحث سرنگونی نظام آمریکا بحث جدیدی نیست بلکه 30 سال پیش مقام معظم رهبری در پیام به حجاج سرنگونی آمریکا را مطرح کرده است.
ایزدی در ادامه به وصیتنامه حضرت امام اشاره کرد و گفت: در وصیتنامه حضرت امام نیز در بخشی که به موضوع سرمایهداری اشاره شده است، حضرت امام کلمات تاریخی دارند و از بعضی کجفهمیها شکایت میکنند.
وی افزود: حضرت امام در وصیتنامه خود با انتقاد از اینکه برخی سیستم اقتصادی اسلام را سیستم سرمایهداری معرفی میکنند اشاره میکند در دولت اسلامی اقتصاد به شیوه خودش پایهریزی شده است.
این استاد دانشگاه تهران به کتاب انسان و خدا که توسط شهید مصطفی چمران نگاشته شده است اشاره کرد و گفت: شهید چمران در رابطه با نظام سرمایهداری در سال 59 مطلبی را عنوان کردند و امروز شاهد آنیم آنچه در آمریکا اتفاق میافتد بسیار به سخنان شهید چمران نزدیک است.
وی افزود: شهید چمران در سال 59 با بیان اینکه نظامهای کمونیسیتی به سمت سرمایه داری حرکت میکنند و نظامهای سرمایهداری به سمت نقد سرمایهداری حرکت میکنند و هر دو گروه در نهایت به محیط میانهای میرسند که این محیط میانه اسلام خواهد بود.
ایزدی با بیان اینکه نگاه جوانان ایران به آمریکا یک نگاه کاریکاتوری و غیرواقعی است، تاکید کرد: براساس آماری که توسط مراکز آمریکا ارائه میشود مشخص است که وضعیت آمریکا آن چیزی نیست که در فضای عمومی مطرح میشود.
این استاد دانشگاه به آماری که روزنامه نیویورک تایمز منتشر کرده بود، اشاره کرد و اظهار داشت: روزنامه نیویورک تایمز چند ماه پیش آماری را از سوی مرکزی ارائه کرد مبنی بر اینکه در آمریکا 400 نفر ثروتمندتر، ثروت آنها از 150 میلیون نفر قشر پایینتر جامعه بیشتر است.
ایزدی با اشاره به اینکه جمعیت آمریکا 13 میلیون نفر است، تاکید کرد: جمعیت آمریکا 13 میلیون نفر است که میتوان گفت 150 میلیون نفر نیمی از مردم آمریکا را تشکیل میدهند.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه 400 نفر در آمریکا یک درصد ثروتمندترین افراد جامعهاند تصریح کرد: ثروت اینها بیش از ثروت 90 درصد است و به این دلیل است که در شعارها بحث 99 درصد را در مقابل یک درصد مطرح میکنند.
وی به آمار دیگری در روزنامه نیویورک تایمز اشاره کرد و اظهار داشت: در زمان بوش پدر، 65 درصد از ثروت تولید شده به دست یک درصد رسیده بود و این آمار نشان میدهد که در آمریکا اختلاف طبقاتی شدیدی وجود دارد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه یکی از دلایل بیداری اسلامی در منطقه مسائل اقتصادی است، اذعان کرد: در آمریکا رقم جینی که وجود دارد بیشتر از مصر، تونس و ایران است و در آماری که سازمان سیا ارائه داده است مشخص است که وضعیت طبقاتی آمریکا حتی بدتر از جهان سومیها است.
ایزدی به آمار وزارت کشاورزی آمریکا که توسط روزنامه نیویورک تایمز منتشر شده بود اشاره و خاطرنشان کرد: در این آمار مشخص شده است که وضعیت گرسنگی در آمریکا روزبروز بدتر میشود و در این آمار نشان داده شده است که در آمریکا 49 میلیون نفر با مشکل گرسنگی مواجه هستند و دسترسی به غذا ندارند.
وی به آمار ارائه شده از وزارت مسکن آمریکا نیز اشاره و تشریح کرد: براساس آمار وزارت مسکن آمریکا 17 هزار نفری که در جنگ افغانستان و عراق شرکت کردند و به آمریکا برگشتند بیخانمان هستند و حتی در جایی دیگر اشاره میکند که افرادی که سابقه شرکت در جنگهای آمریکا را دارند و بیخانمان هستند تعداد آنها به 145 هزار نفر میرسد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در سایت جنبش والاستریت بیان شده است که این جنبش از روشهای بهار عربی استفاده میکند، تاکید کرد: به دلیل اینکه در آمریکا اجازه داده نمیشود که بیداری اسلامی استفاده کند این جنبش در سایت خود از بهار عربی استفاده میکند و اینطور نیست که بگوییم بین بهار عربی و بیداری اسلامی، بهار عربی را انتخاب کردند.
انتهای پیام/