جولیان آسانژ مؤسس پایگاه اینترنتی افشاگر ویکیلیکس سه شنبه با پناهنده شدن به سفارت اکوادور در لندن بار دیگر خبر ساز شد.
آسانژ پس از هجده ماه نبرد قضایی بی نتیجه در انگلیس برای جلوگیری از استرداد به سوئد، از اکوادور درخواست پناهندگی سیاسی کرد.
وی سه شنبه شب در بیانیه ای اعلام کرد: «تأیید می کنم که امروز وارد سفارت اکوادور شدم، در اینجا به دنبال پناهگاهی دیپلماتیک هستم و درخواست پناهندگی سیاسی کردم. این درخواست به وزارت امور خارجه اکوادور در کیتو فرستاده شده است».
وزارت امور خارجه انگلیس پس از سه ساعت به این خبر واکنش نشان داد و در بیانیه ای اعلام کرد: «آسانژ به علت حضور در سفارت اکوادور در قلمرویی دیپلماتیک به سر می برد و از دسترس پلیس دور است».
وزارت امور خارجه انگلیس افزود: «تلاش می کنیم هر چه سریعتر این وضعیت را با مقامات اکوادور حل کنیم».
آسانژ چهل ساله از زمان بازداشتش در دسامبر دو هزار و ده، از آزادی مشروط برخوردار بود که او را مجبور می کرد دستبند الکترونیک به دست داشته باشد، مقررات رفت و آمد را رعایت کند و مرتب خود را به یک پاسگاه پلیس معرفی کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، دیوان عالی انگلیس اواخر ماه مه حکم استرداد او را به سوئد تأیید کرد.
آسانژ در سوئد به تجاوز و آزار جنسی دو زن متهم شده است اما او می گوید قربانی یک توطئه شده است.
آمریکا نیز به دنبال دستگیری او است.
آسانژ می گوید در پی افشای صدها هزار تلکس نظامی محرمانه آمریکا درباره جنگ عراق و افغانستان و پس از آن انتشار تلکس های دیپلماتیک محرمانه آمریکا در پایگاه اینترنتی خود، آمریکا می خواهد او را وادار به سکوت کند.