به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در همایش پاسداشت روز بسیج اساتید دانشگاهها که عصر امروز در سالن همایشهای سازمان صداوسیما برگزار شد، با اشاره به ذهن خلاق شهید چمران گفت: مصطفی دبستان را در محله اودلاجان و دبیرستان را در دارالفنون گذراند که به جهت شاگرد اولی به دبیرستان البرز که در آن زمان 700 تومان شهریهاش بود، رفت.
وی با اشاره به ورود وی به دانشگاه تهران و تحصیل در رشته الکترو مکانیک و کسب نمره 22 از یکی از اساتید دانشگاه، افزود: شهید چمران پس از شاگرد اول شدن در دانشگاه تهران بورس آمریکا گرفت و در دانشگاههای تگزاس و برکلی دکترای گرفت.
چمران با اشاره به تز برادرش در مقطع دکترا که باعث تحول در فیزیک پلاسما پس از 25 سال شد، گفت: حتی پس از ارائه تز پروفسور نلسون که استاد راهنمای شهید چمران بود، 6 ماه بیشتر او را نگه داشت و میگفت که حیف است چنین دانشمندی را در کنار خود نداشته باشم.
وی با بیان اینکه یکی از پروژههای شهید چمران بر روی ماهوارههای ناسا بوده است، اظهار داشت: این در حالی بود که یکسالواندی پس از حضور شهید چمران در آمریکا به جهت مبارزات سیاسی وی، بورس تحصیلیاش را قطع کرده بودند تا به او فشار بیاورند که به تهران بازگردد.
چمران با بیان اینکه پس از 15 خرداد و شکست اعراب در برابر رژیمصهیونیستی شهید چمران فضای بزرگ آمریکا را بر خود تنگ دید، گفت: وی تصمیم گرفت به ایران بیاید و عملیات چریکی علیه حکومت شاه انجام دهد که به علت پارهای مسائل به اروپا و پس از آن الجزایر و مصر رفت و آموزش عملیات چریکی دید.
وی با اشاره به اینکه شهید چمران علیرغم دانشمند بودن، به مسائل دیگر نیز توجه داشت، تصریح کرد: در یکی از دست نوشتههای شهید چمران آمده که ای خدا من! باید ازنظر علم از همه برتر باشم تا مبادا دشمنان مرا از این راه طعنه زنند؛ باید با آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میفروشند ثاب کنم که خاک پایمن نخواهند شد؛ باید همه آن تیرهگران مغرو را به زانو دربیاورم و آنگاه خود خاضعترین و افتادهترین فرد روی زمین باشم.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به 2 سال آموزش چریکی چمران در لبنان و پس از آن آموزش وی به فلسطینیها اظهار داشت: پس از مرگ عبدالناصر و روی کار آمدن سادات در مصر چمران به مناطق شیعهنشین محروم در جنوب لبنان رفت و علیرغم اینکه میتوانست استاد دانشگاه آمریکایی بیروت شود، مدیر یک مدرسه صنعتی شد.
به گفته وی، چمران در کنار امام موسی صدر بهترین رزمندگان مقاومت را تربیت کرد که جنبش امل ماحصل آن بود و پس از آن بود که رژیم صهیونیستی همواره در مقابل شیعیان مسلح قرار داشت و در یک عملیات برای اولین بار با طراحی چمران تمام تانکهای اسرائیل منهدم و سربازان این رژیم مجبور به عقبنشینی شدند.
چمران با تاکید بر این نکته که برادرش در هر روستایی یک فرمانده انتخاب میکرد، ادامه داد: در روستای بازوریه در نزدیکی مرز سرزمینهای اشغالی که محل تولد سیدحسن نصرالله بود، شهید چمران وی را فرمانده نظامی روستا کرد و خطاب به نصرالله 18 ساله گفت که از جوانان شجاع خوشم میآید.
به گفته رئیس شورای شهر، شهید چمران در نزدیکی پیروزی انقلاب با 400 نفر نیرو در باند فرودگاه سوریه آماده پرواز بودند که خبر پیروزی انقلاب اعلام شد؛ چند روز پس از پیروزی انقلاب چمران به ایران آمد و در دیدار با امام خمینی(ره)، حضرت امام از ایشان خواستند که در ایران بماند.
وی ادامه داد: حضرت امام(ره) به شهید چمران فرمودند که اگر انقلاب به جایی برسد، مسائل لبنان حل خواهد شد؛ همین امر نیز باعث شد تا شهید چمران در ایران ماندگار شود.
انتهای پیام/