خبرگزاری فرانسه در گزارشی از قاهره به قلم جیلان زیان نوشت :
حسنی مبارک هشتاد و چهار ساله ، رئیس جمهور سابق مصر که روز سه شنبه مرگ مغزی وی اعلام شد ، پیش از آنکه اوایل سال دو هزار و یازده تحت فشار قیام مردم مصر سرنگون شود ، سه ده حاکم بلامنازع مصر بود و پس از آن مسئول کشتار تظاهرکنندگان شناخته و به حبس ابد محکوم شد.
وضعیت جسمانی مبارک از زمان صدور حکم حبس ابد علیه وی در دوم ژوئن و پس از آنکه مسئول کشتار هشتصد و پنجاه نفر در انقلاب بیست و پنجم ژانویه دو هزار و یازده شناخته شد ، به سرعت وخیم شد و وی را به بیمارستان طره در جنوب قاهره منتقل کردند.
سه شنبه اعلام شد که وی پس از انتقال به بیمارستان المعادی نیروهای مسلح به مرگ مغزی دچار شده است.
منابع پزشکی مسئول اعلام کردند :« قلب مبارک از تپش ایستاد و پزشکان چندین بار از دستگاه شوک الکتریکی استفاده کردند اما فایده نداشت.»
مبارک پیش از آن هم با مشکلات جسمانی مواجه بود.
وی مارس دو هزار و ده در آلمان از ناحیه کیسه صفرا تحت عمل جراحی قرار گرفته بود.
منابع پزشکی و وکیل وی گفتند مبارک پس از صدور حکم حبس ابد علیه وی به مشکلات عصبی شدید ، مشکلات تنفسی ، قلبی و آشفتگی شدید دچار شده بود.
سه شنبه اعلام شد وی دچار سکته مغزی و حمله قلبی شده است.
وی در طول جلسات محاکمه اش بر روی تخت متحرک حاضر می شد.
راه پیش روی مبارک که فرمانده نیروی هوایی و پس از آن معاون رئیس جمهور بود با ترور انور سادات رئیس جمهور اسبق مصر به دست اسلام خواهان در سال هزار و نهصد و هشتاد و یک برای رسیدن به ریاست جمهوری گشوده شد.
وی پس از آن به تدریج ارتباط خود را با مردم از دست داد و به رئیس جمهوری متکبر و خودخواه که به دستگاهی امنیتی مخوف و حزبی که تحت فرمان خود بود تکیه داشت تبدیل شد و در طول سی سال به تنهایی بر کشور حکومت کرد.
مبارک با وجود اعتراضات و مخالفتهای گسترده به معاهده صلحی که انور سادات در سال هزار و نهصد و هفتاد و نه با اسرائیل امضا کرد پایبند بود.
پایبندی مبارک به این معاهده و تمایل وی برای آنکه در اردوگاه میانه روها در جهان عرب شناخته شود موجب شد تا غرب به ویژه آمریکا از نظام وی حمایت کنند و آمریکا همواره هم پیمان او بود.
با وجود اینکه مبارک همواره از زور برای سرکوب گروههای اسلامگرای افراطی استفاده می کرد اما نتوانست جلوی گسترش اسلام خواهان اصولگرا را که در گروه اخوان المسلمین نمود پیدا می کرد بگیرد.
اخوان المسلمین امروز یکی از سازمان یافته ترین جریانهای سیاسی در عرصه سیاسی مصر به شمار می آید.
محمد حسنی مبارک چهارم مه هزار و نهصد و بیست و هشت در خانواده ای از طبقه متوسط روستایی در دلتای مصر متولد شد و پله های نردبان درجات نظامی در ارتش را یکی پس از دیگری پیمود و فرمانده نیروی هوایی و پس از آن در آوریل هزار و نهصد و هفتاد و پنج معاون رئیس جمهور شد.
در این مدت طولانی شش بار مورد تلاش برای ترور قرار گرفت که همین امر موجب شد تا با لغو حالت فوق العاده که از زمان به قدرت رسیدنش جریان داشت مخالفت کند.
افزایش تردیدها در خصوص احتمال وراثتی شدن حکومت و به قدرت رسیدن جمال مبارک پسر کوچک حسنی مبارک در انتخابات ریاست جمهوری که قرار بود سپتامبر دو هزار و یازده برگزار شود اعتراض مخالفان را درپی داشت.
در مقابل گشایش اقتصادی که در سالهای اخیر سرعت گرفته بود تا حدودی موجب بهبود اوضاع معیشتی مردم شد اما بر اساس گزارشهای بین المللی هنوز نزدیک به چهل درصد از جمعیت هشتاد و دو میلیون نفری مصر با روزی کمتر از دو دلار زندگی می کردند و این کشور به بالا بودن سطح فساد متهم بود.
مبارک پسر دیگری به نام علا هم دارد که پسر بزرگ او است . جمال و علا نیز به فساد متهم هستند.