0

انتقاد از برخی رفتارهای مسئولان و توصیه‌هایی به دانشجویان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

انتقاد از برخی رفتارهای مسئولان و توصیه‌هایی به دانشجویان

نسخه چاپيارسال به دوستان
در اطلاعیه دفتر تحکیم وحدت مطرح شد
انتقاد از برخی رفتارهای مسئولان و توصیه‌هایی به دانشجویان

خبرگزاری فارس: دفتر تحکیم وحدت طی اطلاعیه‌ای از برخی رفتارهای مسئولان دانشگاه‌ها انتقاد کرد.

خبرگزاری فارس: انتقاد از برخی رفتارهای مسئولان و توصیه‌هایی به دانشجویان

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، اطلاعیه واحد صنفی- دانشجویی دفتر تحکیم وحدت در اعتراض به برخی مسائل رخ داده در دانشکده نفت اهواز بدین شرح است:

 

طی روزهای گذشته به صورت محدود در برخی از رسانه‌های داخلی اخباری مبنی بر اعتراضات و تجمعات صنفی دانشجویان دانشکده نفت اهواز و متعاقباً واکنش مسئولان این دانشکده منتشر شد، تا اینکه امتحانات پایان ترم این دانشکده لغو و به شهریور ماه موکول شد.

 

با توجه به اهمیت موضوع و احتمال زیاد تکرار این گونه موارد در محیط های دانشگاهی دیگر واحد صنفی دانشجویی دفتر تحکیم وحدت بررسی های جدی و بی طرفانه‌ای انجام داد، که توجه به نکات مهم ذیل توسط مسئولین مربوطه بسیار ضروری به نظر می‌رسد.

 

1. کج سلیقگی و تنگ نظری مسئولان این دانشکده و احتمالا سوء برداشت‌هایی که از برخی سیاست‌های ابلاغی از سوی وزارتخانه داشته‌اند ازجمله اسلامی کردن دانشگاه‌ها و غیره، منجر به تصمیمات خلق الساعه و غیر کارشناسی این مسئولان در زمینه‌های صنفی، رفاهی و فرهنگی شده بود که طبیعتا اعتراض جمعی از دانشجویان این دانشگاه را موجب شده و در مقابل، مسئولان پاسخگوی این مطالبات صنفی نبوده و آنچنان که شایسته و بایسته بوده در فضای منطقی و اخلاقی به این مطالبات وقعی ننهاده‌اند، حتی مسئولان از همان ابتدا با تحکم و رفتار غیر منطقی این مطالبات را غیر صنفی و سیاسی نامیده‌اند.

 

2. از نظر واحد صنفی دانشجویی دفتر تحکیم وحدت بخشی از اعتراضات و مطالبات صنفی دانشجویان وارد نبود و دانشجویان این دانشکده می‌توانستند مطالبات خود را از روش‌های منطقی‌تر و با طی سلسله مراتب از طریق وزارتخانه متبوع و مراجع دیگر پیگیری نمایند.

 

3. به دلیل ویژگی‌های خاص دوران جوانی و دانشجویی نباید انتظار داشته باشیم که کلیه رفتارها و رویکردهای دانشجویان منطقی باشد اما از مسئولانی که قاعدتا به دلیل تجربه لازم حسن اخلاق و تدبیر کافی مسئول شده‌اند انتظار بوده و می‌باشد که با این گونه اعتراضات هرچند که بخشی از آن وارد نباشد و شیوه پیگیری آن نیز می‌توانست بهتر باشد، با سعه صدر توأم با اخلاق، منطق و درایت آنچنان که در خورشأن محیط دانشگاهی می‌باشد، برخورد نماید. 

 

4. طی بررسی‌های به عمل آمده توسط واحد صنفی دانشجویی دفتر تحکیم وحدت، این اعتراظات کاملا صنفی بوده و از جای خاصی بیرون از دانشگاه سازمان دهی نشده بود (هر چند که طبیعی است در ادامه اعتراضات و سوء مدیریت مسئولان برخی افراد و جریان ها با سوء نیت، قصد سوء استفاده داشته باشند) اما متاسفانه مسئولان دانشگاه به جای پاسخگویی مناسب به عدم تدبیر لازم خود و عدم برخورد منطقی خود در مواجه با دامنه دارتر شدن اعتراضات، که ناشی از بی تدبیری و برخورد احساسی مسئولان بوده است، دست به فرافکنی زده و به رایج ترین و راحت ترین موضوع یعنی سیاسی خواندن  اعتراضات و سازماندهی شدن این تجمعات و اعتراضات متوسل شدند.

 

5. همانطور که در هفته‌های اخیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور (دفتر تحکیم وحدت) بر این موضوع تاکید داشته است که متاسفانه برخی دانشگاه‌ها دچار فضای بسته خود ساخته توسط مسئولین دانشگاه‌ها شده است. مجدداً تاکید می‌نماییم، به قدری این موضوع فراگیر شده که مسئولان دانشگاه‌ها  نه تنها تحمل فضای باز، پویایی و نشاط سیاسی دانشگاه‌ها را ندارند، بلکه نسبت به کوچکترین مطالبات صنفی دانشجویان نیز، آستانه تحمل شان آنقدر پایین آمده است که نقد به خود را، نقد به نظام و سیاست‌های نظام جلوه می‌دهند ( ازجمله در دانشگاه‌های محقق اردبیلی، دانشگاه اراک، دانشگاه فردوسی مشهد و غیره) حال سوال اینجاست که آیا واقعا ارزش دارد مسئولان به خاطر حفظ میز و مدیریت خود حتی کوچکترین انتقادات را انتقاد به نظام دانسته و این چنین موجب وهن نظام شوند، از سویی فراگیر شدن این اتفاق نامبارک در بسیاری از دانشگاه‌ها این شائبه را برای قاطبه دانشجویان ایجاد کرده که این نوع رویکردها توسط مسئولان جزء سیاستگذاری‌ها و تدابیر کلی نظام است که این باز خورد قطعا نابخشودنی است.

 

6. چنانچه یک تجمع صنفی و یا کوچکترین اعتراضی در دانشگاه‌ها در یکی از رسانه‌های خارجی بازتاب پیدا کند، نباید مسئولان مربوطه دچار دستپاچگی شوند، و ضمن آنکه آن را سیاسی بخوانند با برخوردهای سلبی، غیرمسالمت‌آمیز و بعضاً خشونت آمیز نه تنها به این اعتراضات به طور منطقی برخورد نکرده بلکه موجب افزایش دامنه اعتراضات شده و اتفاقا در این میان خوراک رسانه‌ای خوبی برای رسانه‌های خارجی در راستای اهداف ضد جمهوری اسلامی آنان فراهم می‌کنند.

 

7. سکوت و انفعال مسئولان وزارت علوم و عدم پیگیری و بررسی جدی این گونه موارد موجب شده است که تناقضی آشکار بین مصاحبه‌ها و اعلام مواضع مکرر ایشان مبنی بر حمایت از ایجاد و تقویت فضای تعامل آمیز، احترام به حقوق دانشجویان و فضای با نشاط در دانشگاه‌ها، و رفتار و عملکرد ایشان شاهد باشیم. و این گونه برایمان مسجل شود که مسئولان وزارت خانه تنها در شعار دادن تبحر دارند.

 

8. از رسانه‌های داخلی انتظار می‌رود با انعکاس به موقع و واقعی این گونه اتفاقات اولاً حقی از حقوق دانشجویان به واسطه خود سانسوری رسانه‌ها به محاق نرود، و دوماً به رسانه‌های خارجی و ضدانقلاب، اجازه سوء استفاده از خلا رسانه‌ای و اطلاع رسانی ندهند.

 

9. از دیگر تشکل‌های دانشجویی می‌خواهیم نسبت به این گونه موضوعات در تمام دانشگاه‌ها، حساس بوده و احساس مسئولیت نمایند چراکه بی تفاوتی، انفعال و خدای نکرده مصلحت اندیشی‌های کاذب تشکل‌های دانشجویی، موجب ترغیب و تشویق مسئولان دانشگاه‌ها برای ادامه این گونه رویکردها می‌شود.

 

10. دفتر تحکیم وحدت رسیدگی به این مشکل و معزلی که متاسفانه امروز اکثریت مدیریت دانشگاه‌ها را درگیر کرده است، را در دستور کار خود قرار داده و تا محصول نتیجه مطلوب از هیچ کوششی دریغ ننموده و از مسئولان مربوطه برای چندمین بار خواهشمند است، دغدغه جدی نسبت به فضای نه چندان مناسب فرهنگی سیاسی غالب بر اکثریت دانشگاه‌ها داشته باشند.

انتهای پیام/

 
 
سه شنبه 30 خرداد 1391  6:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها