«ما ، جهان اسلام و بعثتي دوباره»عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم محمد كاظم انبارلويي است كه در آن ميخوانيد؛قرآن قانون اساسي ما مسلمانان است. پيامبر گرامي اسلام در چنين روزي برخوان گسترده قرآن نشست و اولين پيامهاي الهي را بهعنوان پاداش رياضت وعبادت در غار حراء دريافت كرد. هم اوست كه فرمود : «قرآن سفره مهماني خداوند است . تا مي توانيد از ضيافت او بهره گيريد. « قرآن مجموعهاي از نشانههاست.
خداوند اين نشانهها را در بزرگراههاي عبور زندگي بشر نصب كرده است تا در ابديت به سوي فلاح و رستگاري رود و از پرتاب شدن به دره جهنم و عذاب نجات يابد . قرآن كتاب هدايت، عدل، قانون، برهان، تذكر وموعظه است. قرآن كتابي شفابخش براي برون رفت از اضطراب و دلهره و دغدغه است . ما با ياد صاحب اين كتاب آرام ميگيريم و امراض كبر وغرور، حرص و بخل، ريا ، كفر و نفاق را درمان ميكنيم. قرآن نور است .
اين نور پس از 14 قرن هنوز برافروخته و فروزان باقي مانده است. قانون اساسي ما را خدا نوشته است و بشر در پديداري آن هيچ نقشي نداشته است و اين نوشته در طول 23 سال حيات رسالت نوراني پيامبر اسلام در اختيار بشر نهاده شده است . بايد عقل و بويژه قلب را در معرض تابش اين نور قرار دهيم والا هم عقل زايل ميشود و هم قلب را سياهي و زنگار ميگيرد. اگر بيماريهاي قلب را با نور قرآن معالجه كنيم، در آن جز خدا نمينشيند ، تسليم حق خواهد بود و با ياد او آرام ميگيرد. برخي دلها به بيماري انكار، تعصب، انحراف، قساوت ، مرده دلي و ضيق دچار هستند. اين بيماري انسان را به وادي كفر ونفاق مياندازد.
فساد و آتش افروزي در زمين محصول همين بيماريهاست. قلبهاي ناپاك همواره درمعرض الهامات شيطاني هستند واز پذيرش پيامهاي رحماني محروم ميمانند . آن صدايي كه در ديوارههاي غار حراءپيچيد« بخوان به نام پروردگارت» پس از 14 قرن به همت پيامبر و اولياي الهي امروز هم در گوش جان ما شنيده ميشود. ما بايد خداوند را به خاطر اينكه اين صدا را بيهيچ تحريفي براي دلهاي مومن جاودانه كرده شكر كنيم.
شرط به جا آوردن اين شكر آن است كه به قرآن عمل كنيم . قرآن به اندازه آنچه كه براي يك نظام الهي ميشود طراحي كرد حكم و قانون دارد. قانون اساسي جمهوري اسلامي در ابتداي انقلاب توسط فقيهان و قرآن شناسان بزرگ تدوين شد. قانون اساسي ما نقشه راه ماست. بايد به مُّر اصول آن عمل كرد تا جامعه ما با نمادهاي قرآني و اسلامي شكل گيرد.
اكنون در شهرهاي بزرگ ما نمادهاي اسلامي كمترديده ميشوند. گنبد و منارههاي مساجد و نيز صداي اذان در ميان انبوه برجها و ساختمانهاي سر به فلك كشيده گم شده است و آثار و نشانههاي اسلامي در ميان انبوه تبليغات و آگهيهاي تجاري شركتهاي چند مليتي ديده نميشوند. بايد فكري در اين باره كرد. اخلاق و فقه در بازار ومعاملات ما كمتر نمود دارد. سامانههاي اقتصاد كشور بر اصول قانون اساسي شكل نگرفته است .
در فرهنگ و سياست و مناسبات اجتماعي با روح قرآن و قوانين اسلام فاصله داريم. بايد يك برنامه زمانبندي شده براي رسيدن به جامعه نمونه اسلامي و قرآني طراحي كنيم تا پا به پاي برنامه چشم انداز بيست ساله فاصلهاي را كه همه آن را حس ميكنند ، پركنيم. البته طي سه دهه گذشته راه زيادي آمدهايم اما هيچ كس به اين اندازه راضي نيست. امروز جهان اسلام در آستانه بعثتي جديد است وحياتي نو را تجربه مي كند . قانون اساسي ما و حكومت جمهوري اسلامي براي همه مسلمانان يك الگو است .
ما نبايد در داخل پرسشهاي بي پاسخ وعمل بيحكم الله داشته باشيم. ديروز مقام معظم رهبري درجمع مسئولان نظام و سفراي كشورهاي اسلامي به اهميت بعثت در عصرما اشاره كردند و فرمودند: رويكرد پر طراوت ملتهاي مسلمان به دين محمدي (ص) نشان ميدهد كه ملتها در سايه تجربههاي متمادي دريافته اند فقط تعاليم بعثت بشر را به پيشرفت واقعي ميرساند ايشان بر انگيختگي فكر و انديشه و نيز تهذيب نفس را دو مسئله اصلي بعثت ناميدند و فرمودند : ريشه مشكلات بشري دوري از اين دو مسئله است . امروز پرچم تزكيه نفس و فردگرايي در دستان ملت ايران است . ما دراين راه شهداي بزرگي تقديم بشريت كرديم . اين پرچم با صحت در عمل اسلامي مي تواند هميشه در اهتزاز بماند.