نمک عامل همه سرطانهاست

غذاهاي شور و نمکين موجي از بيماريهاي غيرواگيردار را در نسلهاي آينده به همراه خواهد داشت که قابل پيشگيري است
دکتر اسماعيل اکبري، رييس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علومپزشکي شهيد بهشتي گفت: «نمک مهمترين عامل براي ابتلا به انواع سرطان است. به اين دليل که نمک در بدن انسان 2 نوع تاثير ميگذارد. يکي تاثير کوتاهمدت است که در زمان مصرف نمک تاثير سويي دارد و دوم در درازمدت روي ژنهاي فرد تاثير ميگذارد و آنها را تغيير ميدهد و زمينه ابتلا به سرطان را در فرد افزايش ميدهد.» وي با بيان اينکه سرانه مصرف نمک در کشور ما 3 برابر استاندارد جهاني است، تاکيد کرد: «اگر نمکپاشها را از سر سفرهها برداريم باز هم مصرف نمک بالاست و حداقل 2 برابر استانداردهاي جهاني خواهد بود.» دکتر اسماعيل اکبري با اشاره به اينکه هيچ رستوراني وجود ندارد که ميزان نمک مصرفي آن استاندارد باشد، توصيه کرد: «حتيالامکان از مصرف غذاهاي آماده مثل فستفودها خودداري کنيد.» وي ادامه داد: «با توجه به آنکه ذايقه مردم به غذاهاي شور و نمکين عادت کرده است، بنابراين تغيير ذايقه بسيار سخت است و صدا و سيما در اين موضوع بسيار مقصر است.» دکتر اسماعيل اکبري با اشاره به تبليغ موادغذايي شور و نمکين توسط صداوسيما تصريح کرد: «بسياري از اين تبليغات مردم را گمراه ميکند و آنها تصور ميکنند، نوع خاصي از پفکها مضر نخواهند بود، در حالي که همه انواع موادغذايي و تنقلات شور سلامتي را تهديد ميکند.» دکتر اسماعيل اکبري افزود: «غذاهاي شور و نمکين موجي از بيماريهاي غيرواگيردار را در نسلهاي آينده به همراه خواهد داشت که قابل پيشگيري است.»دکتر اسماعيل اکبري در پايان توصيه کرد: «نمکپاشها را از سر سفره خود برداريد و سعي کنيد ذايقه کودکان خود را از کودکي با نخوردن نمک عادت دهيد. علاوه بر آن حتيالمقدور از مصرف فستفودها خودداري کنيد و اگر تمايلي به خوردن آنها داريد، 3 تا 4 ماه يک بار فستفود بخوريد.»

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست) /عنکبوت20