ایگاه خبری تحلیلی قدس انلاین - سعید کوشافر: درحالی که حدود 70روز از سال 91 میگذرد هنوز هیچ برنامه مشخصی برای حمایت از تولید ملی از سوی دولت و مجلس ارایه نشده و هرانچه دراین راستا بیان شده , درهمان حد حرف باقی مانده است.
این در حالی است که دولت معتقد است سیاستهای سال جاری را مطابق با تولید ملی تدوین کرده و مجلس نشینان نیر براین باورند که بودجه 91 را بر این اساس تدوین کرده اند که سند مالی دولت برای حرکت در مسیر تولید ملی باشد , برغم تمام این اظهارات تولید کنندگان در همایشها و نشستهای گوناگونی که طی دو هفته اخیر برگزار شده همواره از بی توجهی به تولید و تولید کننده نالان بوده و گلایه های خود را به انحا گوناگون بیان کرده اند .
وضع به گونه ای پیشرفته که برخی تولید کنندگان براین باورند که درسال جدید بانکها همچنان به روال قبلی خود درهای خزانه را بر روی انها بسته اند و البته امسال گرانی ارز نیز مزید بر علت شده و بر مشکلاتشان افزوده چرا که اکنون باید یک پایشان نیز در راهروهای بانک مرکزی دنبال ارز دولتی بگردند که ایا نصیبشان بشود یانه؟
درهمین راستا خبرنگار ما سراغ تنی چند از نمایندگان مجلس رفت تا ببیند نهاد قانونگذاری چه برنامه ای برای تولید ملی دارد وایا نظارتی بر دولت برای جامه عمل پوشاندن به شعارهایش صورت میگیرد.
***حمایت از تولید در الفاظ و حرف ها باقی نماند
حسین گروسی، نماینده مجلس نهم گفت: سال حمایت از تولید ملی نباید همانند سال جهاد اقتصادی تنها در الفاظ و ورقه های کاغذ باقی بماند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: اقتصاد هر کشور بر تولید آن کشور پایه گذاری می شود نه ارز و طلای کشور ؛ پشتوانه پول ملی یک کشور تولید آن کشور است.
نماینده اصولگرای مجلس نهم شورای اسلامی تصریح کرد: اگر موضوع تولید جدی گرفته شود هم اشتغال ایجاد شده و هم بحث حمایت از تولید رونق خواهد گرفت ، اما اگر تولید نباشد ما ناچارا برای واردات کالای مورد نیاز وابسته به ارز می شویم چون کالا را وارد می کنیم با افزایش قیمت دلار افزایش قیمت زیادی روی قیمت کالا خواهیم داشت.
وی افزود: اگر کالا تولید داخل باشد با نوسان دلار و ارز تغییر زیادی در قیمت کالای تولید داخل ایجاد نمی شود زیرا به مواد اولیه و واردات وابستگی وجود ندارد.
گروسی در خاتمه گفت:ما اگر به بحث تولید توجه نکنیم نمی توانیم با شعار و حرف قیمت کاهش دهیم و برای جویندگان کار شغل ایجاد کنیم.
***توجه به تولید و سرمایههای ملی اولویت مجلس نهم باشد
منتخب مردم کرمان در مجلس نهم در پیشنهادی خواستار حمایت از نیروی انسانی و مباحث سرمایهای برای ایجاد اشتغال در کشور شد.
محمد مهدی زاهدی گفت: توجه به تولید و سرمایههای ملی باید اولویتدارترین اولویتهای مجلس نهم باشد، در کنار آن توجه به مشکلات اقتصادی مردم، کنترل نرخ تورم، اشتغالزایی به ویژه اشتغال پایدار و توجه به بیمههای اجتماعی به ویژه بیمههای روستایی، کارمندی و تامین اجتماعی باید در اولویتهای کاری مجلس نهم قرار گیرد.
این منتخب مردم کرمان در مجلس نهم تاکید کرد: پیشرفت و توسعه کشور یقینا در سایه توسعه فناوریهای نوین و توجه جدی به تحقیقات ممکن خواهد بود و مسئولان نظام به ویژه نمایندگان مجلس نهم باید در این مسیر گامهای جدی بردارند.
***تولید بومی هر استانی باید توسعه یابد
نماینده مردم شیراز در مجلس هشتم گفت : در صورتی که قرار است تولید ملی افزایش یابد و از سرمایه گذاری داخلی به منظور تولید بیشتر و به کارانداختن چرخه تولید و صنعت استفاده شود باید با یک برنامه ریزی کلان تمامی نقصهای توسعه تولیدات داخلی برطرف شود.
جعفر قادری افزود: باید با حمایت از تولید ملی و سرمایه داخلی، چرخه صنعت را به راه اندازیم این امر موجب می شود روح تازه ای به کالبد چرخه تولید و صنعت کشور دمیده شود و نرخ بیکاری نیز در کشور کاهش یابد.
نماینده مردم شیراز درمجلس هشتم شورای اسلامی ٰ، تصریح کرد : وقتی تولید داخلی اوج میگیرد تقاضا نسبت به ظرفیت های تولیدی داخلی افزایش مییابد ودر نتیجه ، اشتغال رو به رشد حرکت می کند و تورم نیز کاهش پیدا میکند .
وی ادامه داد: با حمایت از سرمایه خصوصی و تولید داخلی، موتور صنعت کشور به نحو کارآمدی حرکت می کند و از این رو ما می توانیم با استفاده از جوانان با دانشمان در عرصه بین اللملی بیش از گذشته به توسعه اقتصادی برسیم.
قادری تصریح کرد : حمایت از تولید ملی به معنای توجه به استانداردسازی محصولات داخلی و بالا بردن سطح اعتماد مردم در مصرف کالاهای تولید داخل است زیرا یکی از مصادیق حمایت از کار و سرمایه ایرانی، ضرورت توجه جدی مسئولان اقتصادی کشور به توانائیها و سرمایهها و ظرفیتهای اقتصادی کشور است.
عضو کمیسیون برنامه وبودجه ومحاسبات مجلس هشتم یادآورشد :دولت باید با یک برنامهریزی راهبردی تدابیری اتخاذ کند که از تمامی ظرفیتهای صنعتی، کشاورزی و اقتصادی کشور به نحو مطلوبی استفاده شود.
***دولت عملکرد مناسبی ندارد
شکور اکبر نژاد با بیان اینکه پدیده قاچاق به تولیدات داخلی ضربه وارد می کند، گفت: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده، مبارزه با قاچاق از سوی دستگاه های اجرایی و قانونگذاری بیش از گذشته باید جدی گرفته شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم افزود: قاچاق کالا به کاهش تولیدات داخلی منجر شده و در نتیجه سرمایه به جای اینکه در امور مولد و اقتصادی سوق یافته و باعث رونق اشتغال و تولید شود، به سمت قاچاق منحرف میشود.
نماینده مردم تبریز اسکو و آذر شهر در مجلس هشتم شورای اسلامی با اشاره به اینکه قاچاق کالا اثرات نا مطلوبی بر قیمتها در بازار داخل دارد، اظهارداشت: عرضه محدود کالا در بازار بر افزایش سطح قیمتها و نیز بروز فشارهای تورمی منجر خواهد شد که در نهایت دشواریهایی را بویژه برای اقشار آسیب پذیر جامعه در تأمین نیازهای اساسی برای آنان ایجاد خواهد کرد.
وی تأکید کرد: رواج پدیده قاچاق در کشور موجب شده تا سرمایهگذار تمایلی به سرمایهگذاری در امور تولیدی و اشتغال زایی نداشته و در نتیجه نیز هر روز به تعداد بیکاران اضافه شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم تصریح کرد: در سالی که به نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده، مبارزه با قاچاق کالا به عنوان عاملی که به تولید ملی ضربه وارد میکند، ضروریتر از سالهای گذشته است.
اکبر نژاد در ادامه با ابراز نارضایتی ازعملکرد دولت در مقابله با پدیده قاچاق گفت: در سالهای گذشته دولت عملکرد مناسبی در زمینه مبارزه با پدیده قاچاق کالا به کشور نداشته است
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس هشتم در پایان یادآور شد: حمایت از تولید داخل و نیز مقابله با قاچاق کالای خارجی به کشور، یکی از مهمترین راهکارهای مقابله به قاچاق کالا و نیز حمایت از تولید داخلی است/.