در اين حالت فرد علاوه بر قرمزي و خارش با تورم، پوستهريزي و در موارد شديدتر با تاولروي پوست محل تماس روبهرو ميشود.
درواقع اين حساسيت نوعي واكنش التهابي پوست است كه در اثر مواجهه با مواد حساسيتزا و تحريككننده ايجاد ميشود.
بسياري از افراد نسبت به اين مواد واكنش نشان نميدهند، ولي در تعداد اندكي كه از نظر ژنتيكي مستعدتر هستند، مواجهه با اين مواد موجب بروز اين مشكل ميشود.
شايعترين فلزي كه در بدليجات به كار ميرود و واكنش تماسي حساسيتي ايجاد ميكند، نيكل است. حساسيت به نيكل يك مشكل ناتوانكننده و شايع در ميان بيماراني است كه به متخصص پوست مراجعه ميكنند. اين حساسيت در خانمها بيشتر از آقايان است و ممكن است در هر سني بروز كند. برخي افراد حتي با تماس مختصر با نيكل دچار واكنش ميشوند. گاهي اين حساسيت مربوط به دستها يا محلهاي تماس با نيكل است و گاهي به صورت بثورات گسترده پوستي رخ ميدهد.
در برخي مواردديده شده كه برخي افراد خصوصا خانمهاي جوان كه به نيكل حساسيت دارند براي جلوگيري از ايجاد حساسيت از چسب مايع يا لاك ناخن به عنوان پوشش روي زيورآلات و يا ديگر فلزات نيكلي استفاده ميكنند. اگرچه اين كار سبب ايجاد سدي روي فلز ميشود، ولي لاك و چسب خود داراي مواد آلرژيزايي هستند كه ميتواند بر شدت عوارض و التهابات پوستي بيفزايد.
بنابراين بهتر است كسي كه به بدليجات حساسيت دارد، در درجه اول توسط متخصص پوست معاينه شود و در درجه دوم از بدليجات فاقد نيكل يا از طلا و نقره استفاده كنند.
عوارض پوستي ناشي از استفاده از زيورآلات بدلي در افراد حساس به نيكل در اثر عدم استفاده از اين فلز بهبود مييابد. اما مصرف طولانيمدت و بيتوجهي به عوارض پوستي ميتواند مشكل پوستي فرد مستعد را بيشتر كرده و حتي فرد را به عوارض پوستي ماندگار مبتلا سازد.چارديواري