0

خودتان را مسموم نكنيد

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

خودتان را مسموم نكنيد

 
يك سطح جرم گرفته، يك تكه سيم ظرفشويي، اسكاچي كه كمي زبر باشد، يك قوطي سفيدكننده، مقداري پودر شوينده و جرمگير با خانمي كه براي شستن كثيفي‌ها چند ساعتي وقت گذاشته را اگر با هم جمع بزنيم، مي‌شود تداركي مفصل براي رفتن به جنگ لكه‌ها.

هدف، برق انداختن خانه است حتي اگر قرار باشد كدبانو دست به ابتكار بزند و چند نوع ماده شوينده را با هم مخلوط و فكر كند كه با اين كار همه جا تميزتر مي‌شود. ولي در پشت ظاهر بي‌آزار مواد شوينده، خطراتي خوابيده كه سلامت افراد را تهديد مي‌كند.

 

پس فرمان اين است: براي داشتن خانه‌اي تميز كه همه قسمت‌هايش برق بزند، بايد به بهترين شكل از شوينده‌ها استفاده كرد تا كمترين آسيب به سلامت اعضاي خانواده وارد شود.

گام اول در استفاده از شوينده‌ها را جدي بگيريد، يعني به آنها به چشم مواد سمي و خطرناك نگاه كنيد. به ياد داشته باشيد اين مواد را هرگز در دسترس بچه‌ها قرار ندهيد و هنگام استفاده از آنها از دستكش و ماسك استفاده كنيد.استفاده از دستكش و ماسك كاري است كه هرگز نبايد فراموش كنيد، چون اين مواد گازهاي سمي‌اي را از خود متصاعد مي‌كنند كه باعث تخريب شديد دستگاه تنفسي مي‌شوند.

گام دوم فراموش كردن اين باور غلط است كه براي شستشوي بهتر حتما بايد از مواد شوينده بيشتري استفاده كرد. پس قبل از شروع به كار،دستورالعمل روي بسته‌بندي را بخوانيد و به همان ميزان از ماده استفاده كنيد.

مساله بعد كه بايد جدي گرفته شود انتخاب درست و با آگاهي مواد شوينده است. اگر شنيده‌ايد ماده شوينده‌اي بدون نياز به ساييدن، پاك‌‌كننده‌اي قوي است به آن شك كنيد چون آب و سايش دو پايه از بين برنده آلودگي‌ها هستند. پس اگر فرض را بر اين نگذاريم كه وجود داشتن چنين موادي در بازار تنها تبليغي دروغين است، بايد اين را قبول كنيم كه حتما اين مواد حاوي تركيبات بسيار قوي شيميايي هستند و اين معنايي ندارد جز به خطر افتادن سلامت شما.

انتخاب درست مواد شوينده كه هم هزينه‌ها را كاهش دهد و هم از حجم اضافه مواد شوينده در كابينت‌ها بكاهد نيز مساله مهمي است كه بايد جدي گرفته شود. در حال حاضر شوينده‌هاي مختلفي وارد بازار شده است كه هر كدام براي تميز كردن بخشي از خانه يا لوازم طراحي شده‌اند، ولي ما توصيه مي‌كنيم از شوينده‌هاي چند‌كاره استفاده كنيد، اما بهتر اين است كه سطوح مورد نظر را مرتب بشوييد، چون اگر كار نظافت با فاصله زيادي انجام شود به مقدار زيادي شوينده نياز خواهيد داشت.

اگر مي‌خواهيد شستشوي اصولي داشته باشيد به اين نكته توجه كنيد. برخي افراد از آب ژاول (مايع سفيدكننده) به عنوان ماده شوينده استفاده مي‌كنند در صورتي كه آب ژاول ضدعفوني‌كننده است و بيشتر در بيمارستان‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد نه در خانه. حتي اگر قصد ضدعفوني كردن سطوح را هم داريد، نبايد از سفيدكننده‌ها استفاده كنيد چون هم‌اكنون مواد مخصوص ضدعفوني در بازار موجود است با اين تفاوت كه مشكلات تنفسي استفاده از آب ژاول را هم ايجاد نمي‌كند.

در استفاده از مواد آنتي‌باكتريال هم دقت بيشتري به خرج بدهيد، چون استفاده از اين مواد به مرور سبب قوي‌تر شدن باكتري‌ها مي‌شود. اگرهنگام استفاده از موادشوينده به جاي اسفنج از پارچه استفاده مي‌كرديد حالا ديگر پارچه‌ها را كنار بگذاريد، زيرا پارچه ميزان كثيفي بيشتري را در خود نگه مي‌دارد.

در انتخاب مواد شوينده سعي كنيد گول ظاهر آنها را نخوريد و تا مي‌توانيد از مواد شوينده بي‌بو استفاده كنيد. برخي اسانس‌ها مثل اسانس ليمو يا پرتقال چه طبيعي باشند چه مصنوعي تاثيري در پاك‌كنندگي ندارند چه بسا برخي از آنها مي‌توانند براي سلامت مضر بوده و سبب بروز آلرژي شوند.

پرهيز از مخلوط كردن چند نوع مواد شوينده هم موضوعي است كه هنگام تميز كاري بايد به آن توجه داشت. پس يادتان باشد از هر ماده‌اي به تنهايي استفاده كنيد و حتي جرم گيرها را با مواد ديگر مخلوط نكنيد حتي از مخلوط كردن آب داغ با مواد شوينده هم پرهيز كنيد زيرا اين كار سبب متصاعد شدن گازهاي خطرناك و در نتيجه تهديد سلامت ريه ها، چشم‌ها و حتي پوستتان خواهد شد.

حالا كه اين نكات را مي‌دانيد هرگاه خواستيد از مواد شوينده استفاده كنيد اين هشدارهاي معاونت سلامت وزارت بهداشت را هم يك بار ديگر مرور كنيد: بيماري‌هاي تنفسي و مشكلات بلع غذا، دردهاي شديد گلو، بيني و چشم از عوارض تماس با اين گونه مواد شيميايي است تا جايي كه اين مواد حتي بينايي را هم كاهش مي‌دهند.

سوزش مري، تهوع، استفراغ همراه با خون و دردهاي شكمي از عوارضي هستند كه بر اثر استفاده نادرست از مواد شوينده و پاك‌كننده‌ها در دستگاه گوارش بروز مي‌كند. تماس زياد با مواد شيميايي مشكلات پوستي، تحريك و سوزش پوست را به وجود مي‌آورد ولي خطر اصلي وقتي است كه اين مواد با چشم تماس پيدا كنند پس اگر اين طور شد بدون معطلي چشم را به مدت 15 تا 20 دقيقه با آب سرد شستشو دهيد و بلافاصله به چشم پزشك مراجعه كنيد.

حميد بروغني

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

شنبه 17 مهر 1389  9:40 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها