عباس اثباتی رئیس سازمان دریایی وزارت دفاع در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، با اشاره به تاریخچه و سابقه نسبتا طولانی شناور تندرو در کشور اظهار داشت: این سابقه به شروع جنگ تحمیلی برمیگردد که کار با طراحی و ساخت شناورهای تندرو شروع شد؛ این شناورها نقش مهم و تعیینکننده در جنگ داشتند.
وی ادامه داد: بعد از اتمام جنگ این مسیر به قوت در بخشهای مختلف نیروهای مسلح ادامه پیدا کرد و فاز دوم که هوشمندسازی شناورهای تندرو بود آغاز شد.
اثباتی با بیان اینکه زمانی که مقوله هوشمند سازی مطرح میشود صرف لغت ملاک نیست بلکه مجموعهای از شاخصها مدنظر است، تصریح کرد: اتفاق خوبی که در این چند سال افتاده ورود دانشگاه و دانشگاهیان به این عرصه است که میتواند باعث شود در زمان کوتاه شاهد پیشرفتهای بسیاری باشیم.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با اشاره به قراردادهای میلیاردی بین وزارت دفاع و وزارت علوم اظهار داشت: این موضوع یک طرفه نبوده یعنی به این صورت نیست که دانشگاه بخواهد نیاز بخشهای مختلف وزارت دفاع را برطرف کند بلکه استفاده از توان و ظرفیت دانش و پژوهشی موجود در دانشگاهها و همچنین استفاده و کاربردی کردن پروژههای تحقیقاتی که سالهای سال در دانشگاهها سابقه داشته و به نتیجه رسیدهاند و منتقل کردن این دانش و کاربرد به بخش دفاع هدف اصلی این موضوع است.
وی افزود: پس عملا یک رابطه دو طرفه است که هم دانشگاه میتواند نیاز سازمان را برآورد کند و هم سازمانهای صنعتی وزارت دفاع یک محل خوبی میشوند که پروژههای تحقیقاتی دانشگاه عملیاتی شود.
اثباتی ادامه داد: بودجهای که ما در سازمان صنایع دریایی برای حمایت از پروژهها درنظر گرفتهایم، در صورت تایید پروژه توسط تیمی متشکل از کارشناسان سازمان و اساتید دانشگاه، نامحدود است.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با بیان اینکه از لحاظ ساختاری از 3 سال پیش توافق نامهای بین وزارت دفاع و دانشگاهها امضا شده است، تصریح کرد: براساس آن برای هر سازمان صنعتی متناسب با ماموریتش تعدادی دانشگاه به عنوان همکار و قطب علمی و دانشی تعریف شدند که از طرف سازمان معاون تحقیقات و پژوهش هر سازمان صنعتی موظف شده با دانشگاهی که به عنوان قطب علمی مرتبط با سازمانش معرفی شده پروژههای تحقیقاتی را تعریف کند و در جلسات دورهای روند پیشرفت کار، مسائل، مشکلات و موانع موجود را بررسی کرده و برطف سازند.
اثباتی ادمه داد: در طول سال چند جلسه مشترک در سطح وزرای علوم و دفاع برگزار میشود که در آن موضوعات را با حضور روسای دانشگاهها بررسی میکنند.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در اشاره به پروژههای ملی و کلان تصریح کرد: دو پروژه مستقیم با صنایع دریایی بوده و 3 پروژه به صورت غیر مستقیم با صنایع دریایی مرتبط است.
وی افزود: تعامل دانشگاه و مجموعههای نیروهای مسلح باعث شد سطح پروژههای که تعریف میشود سطح قابل قبولی پیدا کند و یک امیدواری در مجموعههای علمی و پژوهشی کل کشور ایجاد شود که برخلاف سالهای قبل که نتیجه کارهای تحقیقاتیشان صرفا درحد خودشان باقی میماند هم اکنون میتواند به عرصه عمل بیاید.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در پایان با اشاره به طراحی و ساخت شناور اقیانوس شناسی اظهار داشت: در قرار دادی ما بین وزارت دفاع و وزارت علوم یک شناور اقیانوس شناسی برای موسسه ملی اقیانوس شناسی توسط سازمان صنایع دریایی در دست ساخت بوده که هم اکنون مراحل پایانی خود را طی میکند.
انتهای پیام/