0

عوامل ایجاد تبخال؟!

 
qodrat
qodrat
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 12046
محل سکونت : تهران

عوامل ایجاد تبخال؟!

 تب، استرس و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است باعث عود تبخال شود. 


تبخال یک بیماری واگیردار است که ناشی از گونه هاى معینى از ویروس هرپس است. تماس نزدیک با شخص داراى ضایعه فعال و استفاده مشترک از ظروف غذا، تیغ و حوله مى تواند باعث سرایت این عفونت شود.
خودداری از بوسیدن یا تماس پوستى با افراد مبتلا به تبخال، در زمانى که تاول روى پوست آنها وجود دارد، عدم استفاده از وسایل مشترک، شستشو و تمیز نگه داشتن دست ها، پرهیز از عوامل تحریک کننده از جمله قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید و استفاده از کرم های ضد آفتاب از مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری است.

پس از یک بار ابتلا به تبخال، ویروس در سلول‌هاى عصبى پوست نهفته باقى مى‌ماند و ممکن است دوباره به صورت عفونتى فعال در همان محل اول یا نزدیک به آن ظاهر شود که در این صورت ممکن است در محل قبلى، احساس خارش یا برآمدگى وجود داشته باشد.
تبخال‌ها عموماً بدون درمان بهبود مى‌یابند، و در صورت تشدید علائم بیماری، ایجاد عودهای مکرر تبخال، بهبود نیافتن تبخال ها بصورت خود به خودی پس از یک تا دو هفته و وجود بیماری دیگری که باعث اختلال دستگاه ایمنى شده باشد باید به پزشک مراجعه کرد.

قرار داشتن تاول هاى کوچک و دردناک پر از مایع روى منطقه برجسته، قرمز و دردناک پوست و درد یا مور مور شدن که اغلب یکى دو روز پیش از ظهور تاول‌ها احساس می شود از جمله علائم این بیماری است. علائم تبخال ممکن است حداکثر تا 20 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر نشود ولی معمولاً 7 تا 10 روز طول مى‌کشد تاول ها شکل مى‌گیرند، مى‌ترکند و ترشح مى‌کنند.
اگر زخمى روى بافت هاى نرم درون دهانتان ظاهر شود ممکن است آفت باشد، ولى مطمئناً تبخال نیست. تبخال معمولاً روى لب‌ها ظاهر مى شود، اما گاهى روى سوراخ هاى بینى، چانه یا انگشتان دست هم دیده مى‌شود و گرچه غیر معمول است، اما ممکن است در داخل دهان هم بروز کند. ( تنها بر روى لثه ها یا کام سخت که در سقف قرار دارد).

گر چه نمى‌توان تبخال را معالجه یا به طور کلى از آن پیشگیرى کرد، اما راه هایى وجود دارد که مى تواند توالى بروز آن را کاهش دهد یا مدت بروز آن را محدود کند.
تبخال کاملاً با آفت که بعضى افراد آن را با تبخال اشتباه می‌کنند، متفاوت است چراکه آفت ها معمولاً مسرى نیستند و زخم هایى هستند که بر روى بافت‌هاى نرم درون دهان به دلایل مختلف و جایى که تبخال نمى‌زند به وجود می آیند ولی تبخال مسرى است.
ویروس تبخال مى‌تواند از طریق پوست، از شخصى به شخص دیگر منتقل شود. در صورت ابتلا به تبخال، باید از تماس با نوزادان، افراد مبتلا به اگزما ( التهاب پوستى ناشى از آلرژى ) یا افراد دچار اختلال دستگاه ایمنى مثل مبتلایان به سرطان، ایدز یا گیرنده پیوند عضو خوددارى کرد.
وب دا

  •  
دوشنبه 8 خرداد 1391  9:05 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها