به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، مجید حاجی فرجی ظهر امروز در همایش نقش آب در سلامت و تغذیه اظهار داشت: از دو سال قبل تقریبا چیزی در حدود ۱۰ تفاهمنامه با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در رابطه با رفع نیازهای مرتبط با ارتقای سلامت تغذیه جامعه امضا شده است.
وی عدم ارتباط و همفکری را یکی از موانع پیش روی سلامت تغذیه عنوان کرد و گفت: در کشور وقتی حرف از یک محصول و برنامه جدید می زنیم همه متعجب می شوند در صورتی که باید به این سو حرکت کنیم که مکمل یکدیگر باشیم و یکی از بندهای مؤثر در سند استراتژیک برنامه پنجم توسعه ارتباط با صنعت است.
حاجی فرجی با اشاره به تصورات غلط نسبت به سطح مصرف مایعات در کشور گفت: با توجه به اینکه در کشورهای اروپایی هر یک از افراد بطری های کوچک آب را در جیب خود دارند تصور می شد مصرف آب در کشور ما بسیار زیر حد نیاز است ولی با تحقیقی که انجام شد نتایج خوبی به دست آمد.
وی تاکید کرد: امروزه آب به عنوان فاکتور آنتی اسید سبب می شود که بسیاری از بیماری ها از بین برود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور حرکت در راستای مصرف درست را گامی امیدوار کننده عنوان کرد و گفت: چگونگی حل مشکل مصرف گام بعدی است و باید راهکاری برای کاهش مایعات جایگزین آب اندیشید.
وی ابتکار شرکت های تولید کننده آب معدنی را در فرهنگ استفاده از آب بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: به عنوان مثال ساخت بطری های آب کوچک با شکلی زیبا برای خردسالان و سالمندان که امکان حمل راحتری داشته باشند می تواند در افزایش رغبت به مصرف آب موثر باشد.
حاجی فرجی تاکید کرد: عدم آگاهی کافی مردم از میزان مصرف آب و عوارض حاصل از مصرف نکردن آن را از جمله دغدغه ها عنوان کرد. وی افزود: از طرفی برخی در مورد مصرف آب یخ زده در بطری های آب معدنی نگرانند و این ذهنیت وجود دارد که آب یخ زده در بطری های پلی اتیلن می تواند موجب متصاعد شدن گاز شود که بر سلامت تاثیر سوء دارد ولی هیچ فرضیه اثبات شده ای برای این امر وجود ندارد.
وی افزود: در بین آب هایی که به صورت بطری تولید و توزیع می شود، شاید دو تا سه شرکت آب معدنی تولید می کنند و بقیه آب آشامیدنی است و باید سازمان غذا و دارو بر این نکته تاکید کنند که شرکت هایی که آب معدنی تولید می کنند استانداردهای لازم را رعایت کنند.
حاجی فرجی منشا بسیاری از بیماری ها را مرتبط با کمبود مصرف آب دانست و افزود: بسیاری از بیمارانی که به مطب ها مراجعه می کنند همگی بر این نکته اذعان دارند که رغبتی برای مصرف آب ندارند و از آن طرف برخی به دلیل ترس از کمبود آب، بی رویه آب می نوشند.
در ادامه این همایش مدیر عامل یک شرکت آب معدنی در پاسخ به اینکه چه استانداردی برای بطری های آب معدنی رعایت می شود، گفت: ایران استاندارد بالایی برای بسته بندی آب معدنی دارد و بر اساس اعلام وزارت بهداشت بطری ها تهیه و آب معدنی در آن پر می شود که می توان گفت این استاندارد در حد کشورهای اروپایی است.
ونسان لارنو ادامه داد: حتی رنگ پوشش روی بطری آب معدنی تغییر کرده و کاورهای پررنگ تری برای حفظ املاح در نظر گرفته شده و وزارت بهداشت دائما نمونه های بطری آب معدنی را به صورت تصادفی(رندوم) گرفته و کنترل می کند.
وی افزود: همچنین برای میزان سختی آب معدنی یک میانگینی در نظر گرفته شده که اگر سختی آب مابین این میانگین باشد، قابل استفاده است.
لارنو در پاسخ به اینکه استفاده از بطری های پلی اتیلن چه تاثیر منفی بر انتقال مواد شیمیایی مضر به آب می تواند داشته باشد، گفت: این بطری ها هیچ ماده مضری را به آب منتقل نمی کند و طراحی بطری های آب تنها برای مصرف یک بار است. ولی اگر فرد چندین بار از بطری استفاده کند، تضمینی برای ورود مواد شیمیایی به آب نیست.
|