سرويس حوادث: قاضي پرونده فساد بزرگ مالي درحالي از پايان جلسه دادرسي به اتهامهاي 32متهم پرونده در يكي دو جلسه آينده خبر داد كه ديروز سركرده اين شبكه از اتهامهاي خود دفاع كرد.
قاضي ناصر سراج در ابتداي دوازدهمين جلسه رسيدگي به پرونده فساد 3000ميليارد توماني افزود: تاکنون 29 نفر از متهمان دفاعيات آخرشان را گفتهاند و فقط سه متهم ماندهاند.
وي افزود: سعي ميکنيم در يکي دو جلسه آينده رسيدگي به اتهامهاي سه متهم ديگر نيز به پايان برسد و به اين ترتيب پايان دادرسي را اعلام کنيم.
تأثير لو رفتن پرونده خسروي در بازار ارز و دلار
نجفي نماينده دادستان در کيفر خواست صادر شده براي متهم «ط - ن»، تحصيل مال نامشروع به مبلغ 8 ميليارد تومان و همچنين پولشويي همين ميزان عوايد ناشي از جرم را قرائت کرد.
متهم ط ـ ن با رد تحصيل مال نامشروع به مبلغ 8 ميليارد تومان گفت: من به هيچ عنوان اين موضوع را قبول ندارم زيرا از سال 88 که با گروه ملي فولاد آشنا شدم فقط مبلغ 7 ميليارد و 200 ميليون تومان از اين گروه پول گرفتم.
متهم گفت: «مهآفريد» نه فقط کارآفريني نکرده است بلکه «السي» آفريني کرده است. ما وقتي خوب بررسي کرديم فهميديم که وي با يک پوشش چه بلايي به سرمان آورده است.
متهم گفت: با کارهاي اشتباه خسروي، 200 نفر از خانوادهها دچار مشکل شدهاند ديروز در مسير دادسرا به خسروي گفتم شما چرا سکوت کردهايد؟ چرا نميگوييد چه عواملي پشت پرده هستند و شما به پشتوانه چه کساني به چنين کارهايي دست زديد؟
متهم گفت: من به تازگي متوجه شدم که به خسروي خط اعتباري واردات فولاد داده بودند و حتي اسکلهاي خصوصي در بندر انزلي به اين افراد داده شده تا بتوانند کالايشان را زودتر وارد کنند.
متهم گفت: زماني که يک تاجر درجه 10 در بازار ورشکسته ميشود تا دو ماه در بازار رعشه ميافتد که آيا خريد و فروش به همان روال سابق باشد يا اندکي بالا و پايين شود، حالا شما حساب کنيد خسروي پروندهاش رو ميشود و همين تأثير در روند بازار دلار و ارز ميگذارد.
در ادامه «خ -الف» رئيس سابق شرکت «ايميدرو» در جايگاه قرار گرفت و درباره انحصار ناشي از فروش شرکت فولاد خوزستان اظهار داشت: کسي که فولاد را در اختيار داشته باشد پارامترهاي بسياري از جمله فولاد، مسکن و بخشهايي از واردات و صادرات را تحتالشعاع قرار ميدهد. يک روز «ع - ر» به من گفت فولاد خوزستان را بخريم من هم با استاندار و يکي از مسئولان اداره کل اطلاعات استان خوزستان تماس گرفتم و طي نامهاي اعلام کردم که اگر قرار است فولاد خوزستان به فروش رود، در خانواده فولاد به فروش برود. فولاد خوزستان ميتوانست تحت صندوق بازنشستگي فولاد قرار بگيرد تا مديريت آن در اختيار دولت باشد.
درادامه پس از اظهارات دونفرازمطلعان، مهآفريد خسروي سردسته شبکه وقوع فساد 3000 ميليارد توماني در دفاع از خود موضوع 117 شرکت تابع گروه آريا را نپذيرفت و اعلام کرد: من قبول ندارم که اين 117 شرکت براي من بوده چه برسد به اين که فعال بودن 48 تاي آن را تأييد کنم.
قاضي پرونده بخشي از کيفر خواست خسروي را قرائت كرد و بار ديگر به او تفهيم شد که شما متهم هستيد به افساد فيالارض از طريق شرکت در اخلال نظام اقتصادي به مبلغ 2800 ميليارد تومان که البته با تشکيل يک شبکه بوده است.
قاضي گفت: شما تاکنون به پرداخت 30 فقره رشوه اعتراف کردهايد که براي 16 فقره آن پرونده تشکيل داده شده و بقيه آن نيز مفتوح است.
خسروي درباره پرداخت رشوه 2 ميليارد و 400 ميليون توماني « س ـ ک» مدير بانک صادرات گروه ملي فولاد گفت: من براساس درخواست «س ـ ک» پولي را براي صرف در امور خيريه به اين فرد داده بودم که منشأ آن هم از چک شخصي خودم بود و به هيچ وجه از نداشتن مجوز گشايش اعتبارات اسنادي توسط بانک صادرات اطلاع نداشتم.
خسروي گفت: من هيچ وقت به دنبال مجوز نبودم و «س ـ ک» خودش به صورت شفاهي به ما داشتن مجوز را ابلاغ ميکرد. ما هم درخواستمان را به شعبه ارجاع ميداديم و متقاضي بوديم بانک صادرات خودش بايد سقف اعتباري ما را ميسنجيد و سپس به ما اعتبار ميداد.
خسروي افزود: معاون شعبه بانک صادرات گروه ملي مدعي شده که از مسئله گشايش اعتبارات اسنادي بيخبر بوده اما من از شما ميپرسم من به عنوان متقاضي بايد از صدور مجوز باخبر باشم يا بانک صادرات که گشايش اعتبار ميکند بايد خبرداشته باشد.
مهآفريد خسروي درباره گشايش اعتبارها اظهار داشت: کسي که فاکتور صادر ميکند بايد کالا را تحويل بگيرد در تنزيل اعتبارات دخالتي نداشتم گشايش و تنزيل کار جديدي بود که فولاد خوزستان نميدانست چه بانکي آن را انجام ميدهد من هم بانک ملي کيش را معرفي کردم همه ميخواهند تقصير را گردن من بيندازند در حاليکه بانکها سودشان را پيشپيش گرفتهاند.
متهم درباره رشوههاي پرداخت شده به کارکنان بانک ملي کيش به ميزان يک ميليارد و 210 ميليون ريال گفت: يک ميليارد و 70 ميليون ريال را به س.خ که براي پرداخت به عنوان قرض به يکي از دوستانش ميخواست دادم اما نميدانستم به چه کسي ميخواهد بدهد بقيه پرداختيها هم بابت عيدي به کارکنان بانک بود و چون عرف بانکها بود گفتم پول را پرداخت کند.
متهم پرداخت 60 ميليون ريال پول به کارکنان بانک سپه کيش را درباره عيدي دانست و درباره پرداخت 9 ميليارد ريال به رئيس شرکت ايميدرو گفت: اين پرداخت اجباري بود که داشتيم اگر نميداديم سهميه ما را کم ميکردند و توليدمان با مشکل روبرو ميشد.
مه آفريد اميرخسروي با اشاره به اين که اگر مسئولاني که از من درخواست کمک کرده بودند خود را معرفي نکنند وعده داد در جلسه بعد دادگاه نام اين افراد و حتي مسببان فرار خاوري را معرفي ميکند.
مديرعامل گروه آريا درباره تأسيس بانک آريا گفت: تأسيس بانک آريا براي بحث تحريم مطرح شد و يک ميليارد دلار هم براي اين موضوع در نظر گرفته شد اما هيچ کس شهامت ندارد بگويد در جلسات ساعت 12 نيمه شب چه گذشت.
اين متهم گفت: خاوري با قباحت تمام به من ميگفت براي بالا بردن سطح اعتبار بايد به من پول بدهي.
متهم رديف اول فساد مالي با طرح اين سؤال که خاوري را چه کسي فراري داد؟ گفت: اگر تا جلسه بعد دادگاه پاسخ اين سؤال از سوي افراد مورد نظر داده نشود، خودم تمام اطلاعات را افشا خواهم کرد.