به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، "علی باقری"، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به سه مؤلفه منطق، ابتکار عمل و اقتدار که در گفتوگوهای ایران و گروه 1+5 دنبال میشود، گفت: ایران در پایان نشست استانبول 1 به طرف مقابل اعلام کرد که ما هیچ مشکلی برای ادامه گفتوگوها نداریم و با راهبرد مشخص وارد مذاکرات شد و با این سه مؤلفه طرف مقابل نتوانست از ادامه مذاکرات با ایران سرباز بزند.
باقری گفت: ما در عرصه منطق در چارچوب انپیتی، در عرصه فنی بر اساس نیازهای حال و آینده، در عرصه سیاسی بر اساس رویکرد سازنده و ایجابی، در عرصه ابتکار عمل تثبیت حقوق هستهای و در عرصه اقتدار تأیید صلحآمیز بودن فعالیت ایران از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفتوگوهای خود را دنبال کردیم.
وی گفت: ما توانستیم در گفتوگوهای خود با گروه 1+5 این موضوع را به طرف مقابل بقبولانیم که خط قرمز تعرض به حقوق هستهای ماست.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در خصوص دورنمای مذاکرات ایران و گروه 1+5 گفت: اگر طرف مقابل جدی وارد گفتوگوها شود این موضوع زودتر به نتیجه میرسد. اتخاذ راهبرد فشار علیه ایران نمیتواند مؤثر باشد. طرف ایرانی برای گام برداشتن جدی آماده است و از حرکت گام به گام و متقابل استقبال میکند. ما منتظر اقدام اعتمادساز هستیم. در استانبول 2 براساس اذعان طرف مقابل ایران حق داشتن حقوق هستهای براساس انپیتی را دارد، اما ما نیاز داریم که جلوههای عینی این تأکید در تثبیت حقوق خود را گام به گام و روشن از سوی طرف مقابل ببنیم.
باقری افزود: ورود به عرصه فشار نتیجهای ندارد و فقط باعث میشود ظرفیتهای ما متبلور شود.
وی با اشاره به اینکه اگر طرف مقابل انتظار رویکرد جدی از ما دارد باید گامهای عملی بردارد، گفت: در این مدت گروه 1+5 در عرصه گفتوگوها گامهای خوبی برداشته است اما باید با اقدام عملی تکمیل شود. در این صورت چشمانداز آینده مثبت است و امیدواریم در دوره پیشرو شاهد این اقدامات عملی باشیم.
معاون جلیلی همچنین گفت: باید برای مسکو دستور کار جامعی تهیه شده و بر اساس آن مذاکره انجام شود.
انتهای پیام/ص