0

نكوداشت شهدا و جانبازان غيرنظامی در نمايشگاه «خانه در آتش»

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

نكوداشت شهدا و جانبازان غيرنظامی در نمايشگاه «خانه در آتش»

نكوداشت شهدا و جانبازان غيرنظامی در نمايشگاه «خانه در آتش»

گروه هنر: نمايشگاه عكس «خانه در آتش» به منظور نكوداشت شهدا و جانبازان ناشی از بمباران و حملات هوايی دشمن در دوران هشت سال دفاع مقدس و تبيين مقاومت جانانه مردم مظلوم و بی‌دفاع غيرنظامی كشور در موزه شهدای تهران افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، نمايشگاه عكس «خانه در آتش» به همت معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنياد شهيد و امور ايثارگران و به مناسبت برگزاری اولين كنگره ملی تجليل از شهدای بمباران و گرامی‌داشت چهارم خردادماه روز «مقاومت و پايداری ـ روز دزفول» با حضور سردار محسن انصاری قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران ظهر امروز 6 خردادماه در موزه شهدا افتتاح شد.

نمايشگاه عكس «خانه در آتش» شامل عكس‌ها و تصاوير مناطق بمباران‌شده در دوران دفاع مقدس است و به منظور نكوداشت شهدا و جانبازان ناشی از بمباران و حملات هوايی دشمن در دوران هشت سال دفاع مقدس و تبيين مقاومت جانانه مردم مظلوم و بی‌دفاع غيرنظامی كشورمان، به مدت يك ماه همزمان در سه نقطه دزفول، موزه هنرهای معاصر فلسطين و موزه مركزی شهدا در تهران آماده بازديد علاقه‌مندان است.

مجتبی آقايی، دبير اجرايی نمايشگاه «خانه در آتش» و يكی از سه داور اين نمايشگاه در گفت‌وگو با ايكنا به معرفی ديگر داوران اين نمايشگاه پرداخت و گفت: همراه با اسكندر يارنسب، مديركل مراكز فرهنگی بنياد شهيد و رجبعلی قهرمانی از عكاسان و جانبازان دوران دفاع مقدس 3248 عكس دريافت شده توسط دبيرخانه را طی چند مرحله داوری كرديم و تعداد 200 عكس از 47 عكاس برای اين نمايشگاه انتخاب شد.

وی به معرفی عكاسان شركت داده شده در نمايشگاه پرداخت و گفت: آثار عكاسانی چون محمد صياد، جاسم غضبانپور، سعيد صادقی، اميرعلی جواديان، عربعلی هاشمی، علی فريدونی، محسن راستانی، مهدی منعم در اين نمايشگاه حضور دارد. از ميان عكاسان جانباز می‌توان به رضا حاج‌محمدی، رجبعلی قهرمانی، داوود كهن‌ترابی، عليرضا نوری و عزيزالله نعيمی اشاره كرد و همچنين دو تن از عكاسان مرحوم بهمن جلالی و مرحوم كوروش ابوطالب امام ديگر در ميان ما نيستند.

آقايی همچنين ضمن گرامی‌داشت نام و ياد شهيدان داريوش گودرزی‌كيا و بهروز مرادی از جاويد‌الاثر كاظم اخوان ياد كرد كه آثار با ارزشی از اين هنرمندان واقعی در نمايشگاه عكس «خانه در آتش» به معرض نمايش گذاشته شده است.

وی در مراسم افتتاح نمايشگاه عكس اظهار كرد: بنياد شهيد به عنوان يكی از كانون‌های جدی نشر آثار هنری در حوزه دفاع مقدس حضور فعال دارد و با برگزاری چنين نمايشگاه‌هايی شرط استمرار اين حركت را در دستور كار خود قرار داده است.

وی به نشر كتابی چون «شاهدان زمان» اشاره كرد كه در آن بيش از 70 عكاس شهيد، جانباز و ايثارگر معرفی شده‌اند و گفت: در نمايشگاه «حانه در آتش» آثار بسياری از اين عكاسان را مشاهده می‌كنيد كه حضور افراد غيرنظامی را كه مورد هجمه دشمن قرار گرفته‌اند به تصوير كشيده‌اند.

آقايی به فعاليت مستمر عكاسان دفاع مقدس اشاره كرد و گفت: بسياری از دوستان عكاس هنوز فعاليت خود در حوزه دفاع مقدس را كنار نگذاشته‌اند و همچنان در اين حوزه در روستاها و آسيب‌ديدگان جنگ تحميلی فعاليت می‌كنند.

سردار انصاری نيز در مراسم افتتاح اين نمايشگاه به ايراد سخن پرداخت و گفت: حوادث و اتفاقات مرتبط با دفاع مقدس در تاريخ بی‌بديل است و شايد ديگر تكرار نشود. بسياری از اين اتفاقات برای ما حكم گنج دارد و بايد اين گنج را به نمايش بگذاريم و در تاريخ ثبت كنيم.

وی ادامه داد: يكی از دلايل اينكه عاشورا تا به امروز ماندگار شده است اين است كه در آن از هنر بخوبی استفاده شده است. حوادث دفاع مقدس‌ ما هم يك حركت عاشورايی است و به شرطی اين گنج برای تاريخ ماندگار می‌شود كه توسط هنرمندان بخوبی نشان داده شود. هدف ما از برگزاری چنين نمايشگاهی ماندگار كردن حوادث دفاع مقدس است. آثار هنری مرتبط با دفاع مقدس برای آيندگان ارزشمند خواهد بود و نبايد بگذاريم كه آنچه كه بر مردم بی‌دفاع ما گذشته فراموش شود.

وی در پايان خاطرنشان كرد: هدف از بمباران‌های شيميايی بر سر مردم بی‌دفاع تضعيف روحيه رزمندگان بود و در اين راستا مردمان استان‌های خوزستان، كرمانشاه، آذربايجان غربی و ايلام به ترتيب بيشترين آسيب را ديدند. در دزفول از 2400 شهيد 1600 نفر در دفاع و ترورها شهيد شدند و 817 نفر در بمباران‌های موشكی عروج كردند.170 موشك تنها بر شهر دزفول فروآمد.

 
 
یک شنبه 7 خرداد 1391  1:17 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها