0

چگونه می توان از کار و سرمایه ایرانی حمایت کرد؟

 
mohamadsh74
mohamadsh74
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 2354
محل سکونت : خوزستان

چگونه می توان از کار و سرمایه ایرانی حمایت کرد؟

 

چگونه می توان از کار و سرمایه ایرانی حمایت کرد؟ واحد اقتصاد تبیان زنجان-

اقتصاددانان بر این باورند که اقتصادی پویا، سالم و بالنده است که سطح تولید در آن بالا باشد. تولید اعم از تولید کالا و خدمات، ارزنده است. تولید کالا عمدتاً در دو بخش کشاورزی و صنعت انجام می‌شود.

فعالیت‌هایی همچون زراعت، باغداری، دام و طیور، صید و پرورش ماهی و آبزیان، جنگل و مرتعداری محصولات بخش کشاورزی را تولید می‌کنند. کالاهای صنعتی حاصل فعالیت‌هایی همچون صنایع دستی، صنایع سبک، کوچک و کارگاهی، صنایع سنگین و مادر می‌باشند.

حمایت از این فعالیت‌ها شعار امسال است. چگونه باید حمایت کرد؟ آیا صرفاً دولت باید از این فعالیت‌های اقتصادی حمایت کند یا مردم و بخش خصوصی نيز بايد در اجراي آن سهيم باشند، قطعاً دولت که در اینجا مراد از آن حکومت است نقش زیادی در فعال‌سازی، روان‌نمودن و نهایتاً حمایت از تولید دارد. حکومت که مجموعه قوای سه‌گانه‌ی کشور (مجریه، قضائیه و مقننه) را شامل می‌شود، می‌تواند از بخش‌های مولد اقتصاد حمایت کند. با سیاستگذاری، قانونگذاری و حمایت‌های قضایی این حمایت صورت می‌گیرد.

به نظر می‌رسد با تکیه بر محورهای زیر بتوان از تولید، کار و سرمایه ایرانی حمایت نمود.

1- در اولویت اول قراردادن تولید و تولید کننده در همه‌ی زمینه‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها.

با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در 2 سال گذشته، تولیدکننده با افزایش هزینه‌ی سرسام‌آوری روبرو شد. قیمت حامل‌‌های انرژی مانند برق، بنزین، گازوئیل، گاز نفت کوره چندین برابر شد. طبق قانون باید30 درصد از محل درآمد حاصل از حذف یارانه‌ها به تولیدکنندگان پرداخت می‌شد اما تاکنون پرداخت نشده و قانون در این زمینه اجرا نگرديده است. کمک به تولیدکننده برای کاهش هزینه‌ی تولید نقش بسیار مهمی در رونق اقتصادی و بالابردن قدرت رقابت تولید کننده دارد. این مسأله موجب شده تا قیمت تمام شده کالا افزایش یابد و در نتیجه کالای ایرانی گرانتر از انواع کالاهای مشابه خارجی باشد لذا شاهدیم که کالای چینی بازار کشور را اشغال کرده و تولید کننده ایرانی را به زمین‌زده است.

2- بالابردن کیفیت کالای ایرانی. این از جمله مواردی است که تولیدکنندگان به‌طور مداوم باید به آن توجه داشته باشند و تلاش نمایند بطور مداوم کیفیت کالا را بالا ببرند.

اقتصاد امروز دنیا، اقتصادی رقابتی است. کسی برنده این رقابت است که بتواند کالای باید کیفیت بالاتر و قیمت پایین‌تر به بازار دهد. استفاده از تکنولوژی روز، بالابردن سطح مهارت، استفاده از مواد اولیه مرغوب و استاندارد از جمله مواردی هستند که می‌تواند کیفیت کالا را بالا ببرد. لزوم بالابردن سطح کیفیت خودرو در ایران نمونه‌ی بارز این مسأله است.

3- اصلاح فرهنگ خرید كالای خارجی. متأسفانه در یک فرایند تاریخی این عنصر فرهنگی در جامعه‌ی ما رسوخ و رسوب کرده که کالای خارجی بهتر است. این در حالی است که کیفیت بسیاری از محصولات تولید داخلی از انواع خارجی بهتر است اما، مردم ما پذیرفته‌اند که کالای با مارک خارجی بخرند. بد نيست بدانید بسیاری از کالاهای که ما امروز با مارک خارجی در بازار ایران خصوصاً در مناطق آزاد همچون قشم، کیش، چا‌بهار، اروند و... خریداری می‌کنیم در داخل کشور تولید شده اما با مارک خارجی. این فرهنگ موجب گردیده، تولیدکننده‌ی پوشاک ایرانی، مارک خارجی روی کالای خود بزند و بعد آن را در مناطق یادشده به نام کالای خارجی عرضه کند.

3- اصلاح قانون کار و تأمین اجتماعی . بنده بارها گفته و نوشته‌ام که این دو قانون با شرایط کنونی جامعه ي ایران سازگار نیستند و لازم است با توجه به مقتضیات امروز ایران اصلاح شوند. به دلایل گوناگون بر این باورم که این دو قانون از جمله موانع تولید و اشغال هستند. مُسكن‌هایی همچون پرداخت بخشی از بیمه‌ی سهم‌کارفرما بوسیله دولت با توجه به پیچ و خم‌های اجرایی تاکنون نتوانسته این مشکل را حل کند. به نظر می‌رسد بهترین راهکار در این زمینه استفاده از مکانيسم عرضه و تقاضا بدون دخالت دولت باشد.

4- کاهش تصدی‌گری دولت در اقتصاد . در این زمینه تاکنون چندین مقاله در هفته‌نامه عصر نی‌‌ریز به چاپ رسانده‌ایم و تکرار آن شاید خسته‌کننده باشد اما بايد پذیرفت که آفت بزرگی که دامنگیر اقتصاد ایران است، دولتی بودن آن است. اجرای سیاست‌های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی در این زمینه راهگشاست. امید است این سیاست‌ها و قانون مرتبط با آن به دور از هرگونه سیاست بازی و سیاست زدگی اجرا شود.

5- مبارزه ي جدی با فساد اداری از جمله مواردی است که کمک زیادی به تولیدکننده و سرمایه‌گذار ایرانی می‌نماید. متأسفانه امروز سرمایه‌گذار و تولیدکننده در برخی موارد به جای حمایت بطور مداوم سرکیسه می‌شود!!

موارد بسیار دیگری است که می‌تواند به اجرای هرچه بهتر شعار امسال یعنی «حمایت از تولید ملي، کار و سرمایه ایرانی» کمک کند که امید است صاحب نظران، ما را یاری نمایند و نظرات و دیدگاه‌‌های خود را در اختیار هفته‌نامه عصرنی‌ریز قرار دهند تا مورد بهره‌برداری خوانندگان عزیز قرار گیرد.

شنبه 6 خرداد 1391  4:58 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها