واحد دانش و تکنولوژی تبیان زنجان
جاوا یک زبان برنامه نویسی است مدارک تخصصی Java شرکت Sun Microsystems از جمله مدارک بسیار تخصصی و با ارزش در زمینه فناوری و زبان برنامه سازی Java است که به واسطه کاربرد فراوان ان در عصر ارتباطات نوین و شبکه های رایانه ای ، از محبو بیت ویژه ای در میان جامعه جهانی انفورماتیک و علاقه مندان به علوم وابسته برخوردار می باشند .
بر همین اساس داشتن این گواهینامه نشانه دانش علمی و کاربردی وسیع و ژرف در زمینه طراحی و پیاده سازی سیستم های نرم افزاری جامع ، از جمله سیستم های نرم افزاری تحت شبکه و به ویژه شبکه اینترنت با استفاده از فناوری Java است . هدف آن بود که جاوا زبانی ساده ، قوی و همه منظوره باشد . جاوا تمام جنبه های مثبت C و ++Cرا در خود دارد ، و آن چیزهایی که برنامه نویسان ++C از آن نفرت داشته اند ( مانند وراثت چند گانه ، تحریف اپراتورها و اشاره گرها ) را به کناری گذاشته است . مهمترین ویژگیهای جاوا این است که اساساً شیء گرا است.. یکی از خصوصیات جاوا این است که برنامه های نوسته شده به زبان جاوا هم می توانند در وب منتشر شوند و هم به صورت یک برنامه مستقل.
و یکی از بهترین خصوصیات آن این است شما برای برنامه نویسی به زبان جاوا نیاز به هیچ نرم افزار اضافی ندارید و با Notpad ویندوز هم می توانید برنامه نویسی کنی.
بر خلاف بسیاری دیگر از زبان های کامپایلری که سورس کد آنها پس از کامپایل شدن به باینری یک ماشین حقیقی ترجمه می شود، برنامه های جاوا پس از کامپایل شدن به باینری ماشینی به نام ماشین مجازی جاوا یا JVM ترجمه می شود. این کد باینری را بایت کد می گویند. ماشین مجازی جاوا عمدتا بصورت نرم افزاری پیاده سازی می شود ولی پیاده سازی های سخت افزاری یا ترکیبی (بیشتر به صورت کمک پردازنده) از آن نیز وجود دارد.
استفاده از ماشین مجازی یک روش مدرن در زبان های برنامه نویسی محسوب می شود و مزایای زیادی دارد. ماشین مجازی جاوا می تواند امنیت اجرای برنامه ها را تضمین کند و حق دسترسی های مختلفی برای برنامه ها در نظر بگیرد. همچنین ماشین مجازی جاوا سازگاری اجرای برنامه های جاوا را تحت سیستم عامل های مختلف حفظ می کند. یک باور غلط در بین بسیاری از مردم این است که برنامه های نوشته شده به زبان جاوا کند تر از برنامه های نوشته شده به زبان های کامپایلری اجرا می شود، در حالی که سرعت اجرای یک برنامه جاوا کاملا بستگی به نحوه پیاده سازی ماشین مجازی دارد.
برای اینکه بفهمید جاوا چگونه عمل می کند مراحل ساخت یک برنامه به زبان جاوا را برای شما توضیح می دهیم.
» برنامه Notepad را فعال و برنامه مورد نظر را در آن تایپ نمائید.
» برنامه را بر روی هارد دیسک ذخیره نمائید.
» برنامه نوشته شده را با استفاده از کمپایلر جاوا ترجمه تا یک اپلت جاوا ایجاد گردد.
» در صورت گزارش خطاء ، نسبت به رفع آنها اقدام گردد.
» اپلت جاوا را اجراء نمائید.
برنامههای جاوا و اپلتها
جاوا برای نوشتن انواع برنامههای کاربردی مناسب است. با جاوا میتوان انواع برنامههای زیر را نوشت:
* برنامههای تحت وب؛
* برنامهنویسی سیستمهای کوچک مانند موبایل، پاکت پیسی و …؛
* برنامههای کاربردی بزرگ (Enterprise)؛
* برنامههای رومیزی (Desktop)؛
* و غیره.
توزیعهای جاوا
در حال حاضر چهار توزیع کننده عمده جاوا وجود دارند:
سان میکروسیستمز
توزیع کننده اصلی جاوا و مبدا آن می باشد. در اکثر موارد هنگامی که گفته میشود جاوا منظور توزیع سان می باشد. تاکنون ۷ توزیع از این شرکت ارائه شده اند. جاوا ۱٫۰ – ۱٫۱ – که به جاوا ۱ مشهورند. جاوا ۱٫۲ – ۱٫۳٫ ۱٫۴ و ۱٫۵ که به جاوا ۲ مشهورند اخیرا نیز توزیع ۱٫۶ از جاوا با کدرمز ماستانگ به صورت آزمایشی منتشر شده است.
GNU Java
یا gcj کمپایلر کدباز جاوا می باشد. این توزیع از سوی موسسه نرم افزارهای آزاد منتشر شده و فعلا تنها در سیستم عاملهای لینوکس قابل استفاده است. این کمپایلر توانایی ایجاد کد اجرایی (در مقابل بایت کد توزیع سان) را داراست.
#Microsoft J
این در حقیقت یک توزیع جاوا نیست. بلکه زبانی مشابه می باشد که توسط مایکروسافت و در چارچوب net. ارائه شده است. انتظار اینکه در سیستم عاملی غیر از ویندوز هم اجرا شود را نداشته باشید.
AspectJ
این نیز یک زبان مجزا نیست. بلکه یک برنامه الحاقی می باشد که امکان برنامه نویسی Aspect Oriented را به جاوا می افزاید. این برنامه توسط بنیاد برنامه نویسی جلوه گرا و به صورت کد باز ارائه شده است.
طراحان جاوا از ابتدا یک محیط برنامه نویسی امن را مد نظر داشته اند . مسئله حفاظت سیستم ها رابطه تنگاتنگی با اشاره گرها دارد . اکثر مهاجمان برای ورود غیر قانونی به سیستم های دیگران از این اشاره گرها استفاده می کنند و جاوا با حذف اشاره گرها این راه را سد کرده است . جاوا مکانیزم های حفاظتی دیگری هم دارد که در جای خود به آنها اشاره خواهیم کرد