0

«تحليل سياسي هفته» - روزنامه جمهوري اسلامي

 
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

«تحليل سياسي هفته» - روزنامه جمهوري اسلامي

«تحليل سياسي هفته»عنوان سرمقاله روزنامه جمهوري اسلامي است كه در آن مي‌خوانيد؛
هفته جاري را در حالي پشت سر مي‌گذاريم كه علاوه بر تحولات جاري، به مناسبت ويژه‌اي نيز ختم شده و آن حلول ماه رحمت و غفران الهي يعني ماه رجب و سالروز ميلاد خجسته ستاره درخشان آسمان امامت و ولايت، حضرت امام باقرعليه‌السلام است. بنابراين مومنان با شعف خاصي وارد اين ماه مي‌شوند و خود را در اين ماه غرق در رحمت الهي مي‌بينند و براي تهذيب نفس و ايجاد آمادگي‌هاي روحي جهت درك فيوضات ملكوتي آماده مي‌شوند.

حق اينست كه درماه رجب، زندگي جلوه ديگر بيابد و انسان‌ها خود را در معرض تولدي دوباره ببينند، چرا كه وقتي ماه رجب از راه مي‌رسيد، پيامبر خدا متبسم گشته و شادي بزرگي در جانشان طلوع مي‌كرد و به اصحاب مي‌فرمودند: "ماه رجب، ماه استغفار امت من است. در اين ماه بسيار طلب آمرزش كنيد كه خداوند، آمرزنده و مهربان است."

در اين ماه، عبادات و زيارات بسياري وارد شده كه هدف همه آنها، تشويق مردم به ترك محرمات و پالايش فردي و اجتماعي از پيرايه‌ها و ناهنجاريهايي است كه در گذر ايام، بر روح و جان آدمي سايه افكنده و انسان را از پيشرفت و تعالي باز مي‌دارد. لذا شايسته است كه از مولودين خجسته اين ماه يعني حضرت باقر عليه السلام و مولي الموحدين حضرت علي ابن ابيطالب عليه السلام بهره جسته و به تاسي از مكتب اهل بيت عصمت و طهارت، جان را از زلال اين معارف سيراب كنيم. و چه شايسته است امشب در نخستين شب جمعه ماه رجب كه "ليلهةالرغائب" ناميده شده، با تزكيه دل و جان و آراستگي درون، خود را در معرض رحمت و غفران بيكران الهي قرار دهيم.

يكي از مناسبت‌هاي اين هفته، سالروز شهادت دهمين خورشيد پرفروغ آسمان ولايت و اسوه هدايت، حضرت امام هادي عليه‌السلام است كه اين امام همام اين روزها در معرض جسارت افراد گستاخ و كينه‌توزي معانديني قرار گرفته‌اند كه حلقوم‌هاي شيطاني خود را در اختيار دشمنان اسلام قرار داده و به مقدسات شيعه توهين مي‌كنند.

امام هادي(ع) در سخت‌ترين شرايط و اوج خفقان دوران عباسي همچون سرو ستبر هدايت به مقابله با انحرافات و برداشت‌هاي نادرست از اسلام پرداخته و در فضايي آكنده از شبهات، پرچم پاسداري از انديشه‌هاي ناب ديني را بر دوش كشيدند. در آن زمان معارف ديني عرصه تاخت و تاز و برداشت‌هاي ناصحيح غرض ورزاني بودكه زلال دين را به اسم عرفان، با لاابالي گري و افكار صوفيانه آلوده كرده بودند. امام هادي عليه السلام با اين افكار و مروجان آن به صراحت برخورد نموده و آن را مغاير تعاليم ناب ديني خوانده و به شيعيان فرمودند كه تفكرات ناصواب عوامفريبانه صوفي مسلكانه را از خود دور كرده و دين را از سرچشمه زلال آن يعني امامان معصوم فرا گيرند.

در اين هفته همچنين خاطرات بسياري در دفتر انقلاب، ثبت و ضبط شده است. در هفته جاري و در سوم خرداد، پرشورترين حماسه دوران دفاع مقدس يعني سالروز فتح خرمشهر و ياد شهداي شورآفرين عمليات بيت المقدس قرار داشت. اين روز كه در تقويم انقلاب، "روز ملي مقاومت، ايثار و پيروزي" لقب گرفته در تاريخ دفاع مقدس از جلوه خاصي برخوردار است زيرا رزمندگان اسلام با رشادت و جانفشاني‌هاي خود، توطئه شوم استكبار براي جداكردن بخش‌هايي ازخاك عزيز ايران را نقش بر آب نموده و نقطه عطفي در روند جنگ تحميلي ايجاد كردند.

فتح خرمشهر در واقع حماسه بزرگي است كه تحقق آن با هيچ يك از معيارهاي نظامي و راهكارهاي موجود در اتاق‌هاي جنگ قابل ارزيابي نبود، لذا بر همين اساس حماسه شگرف آزادي خرمشهر، انتهاي جانفشاني و منتهاي روحيه توكل و نماد نصرت الهي لقب گرفت. به همين مناسبت رهبر معظم انقلاب در سالروز اين روز پرحماسه با حضور در دانشگاه امام حسين(ع) سپاه پاسداران از حماسه سازان فتح خرمشهر تجليل كرده و تصريح نمودند "عزت و اقتدار امروز ملت ايران نتيجه پايداري و ايستادگي جوانان سرافراز در آن روز است."
در هفته جاري بودجه جنجالي و بي‌سابقه سال 91 در آخرين روزهاي ارديبهشت ماه از تصويب مجلس گذشت و براي اجرا به دستگاهها ابلاغ شد. مجلس هشتم با اين مصوبه، روزهاي پاياني خود را طي كرد و در اين هفته به فعاليتهاي قانونگذاري خود پايان داد و مجلس نهم در حالي از هفته آينده كار خود را آغاز خواهد كرد كه با انبوهي از مسائل روبروست و بايد چاره‌اي براي ايجاد انضباط مالي و اداري كشور و يافتن راه حلي براي خروج از مشكلات اقتصادي بينديشد.

در اين هفته موضوع مذاكرات هسته‌اي ايران با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و گفتگوهاي بغداد در صدر اخبار قرار داشت. سفر غيرمنتظره آمانو به تهران و مذاكره با دبير شوراي عالي امنيت ملي پيرامون بررسي راههاي رسيدن به چارچوبي جهت حل و فصل باقيمانده مسائل باآژانس بازتاب گسترد‌ه‌اي در رسانه‌هاي بين‌المللي داشت و اظهارات وي در بازگشت از تهران مبني بر اعلام قريب الوقوع بودن امضاي توافقنامه جهت حل و فصل نهايي پرونده هسته‌اي ايران انعكاس ويژه‌اي يافت. بر همين اساس و در پي اين تحول اساسي، نتايج مذاكرات با گروه 1+5 در بغداد مي‌تواند از اهميت مضاعفي برخوردار شود هرچند به نظر مي‌رسد كه آمريكائيها عليرغم توافقات اوليه در مذاكرات اسلامبول، بهانه جوئيهاي جديدي در مسير منحرف كردن جريان توافقات مطرح مي‌كنند كه طبعا مي‌تواند عاملي در راه عدم توافق محسوب شود.

دور اول اين مذاكرات ديروز در حالي در بغداد آغاز شدكه ايران با شفافيت و حسن نيت كامل در آن حضور يافته و متقابلا انتظار دارد طرف مقابل نيز بتواند با اعتمادسازي، جهت گفتگوها را به سمت و سويي سازنده هدايت كند.

در مسائل خارجي، برگزاري انتخابات رياست جمهوري درمصر، تشديد تشنج در صحنه سياسي عراق، تحولات بحرين و ادامه بحران در سوريه و كشيده شدن دامنه آن به لبنان، مهمترين رويدادهاي هفته را تشكيل مي‌دادند.

در مصر، مردم اين كشور روز گذشته پاي صندوق‌هاي راي رفتند تا رئيس‌جمهور جديد اين كشور را انتخاب كنند. اين انتخابات، نخستين انتخابات پس از سقوط "مبارك" و به تعبيري اولين انتخابات آزاد در تاريخ اين كشور محسوب مي‌شود.

در اين انتخابات كه امروز هم ادامه خواهد يافت، 50 ميليون مصري واجد شرايط راي از ميان 13نامزد، كانديداي مورد نظر خود را انتخاب مي‌كنند. موارد زيادي، اين انتخابات را حساس ساخته است. 13 نامزد از طيف سياسي متفاوتي برخوردار هستند ولي درواقع رقابت اصلي بين نامزدهاي اسلام گرا و غرب گرا مي‌باشد كه پيروزي هر كدام از اين نامزدها، مي‌تواند تاثير تعيين كننده‌اي در ساختار سياسي آينده مصر داشته باشد. به همين دليل هم هست كه علاوه بر مردم مصر، در خارج نيز انتخابات مصر با دقت بسيار دنبال مي‌شود.

در دور نخست اين انتخابات كه در حوزه‌هاي خارج از كشور برگزار گرديد، نامزدهاي اسلام‌گرا اكثريت را كسب كردند و عمروموسي، كه از وي به عنوان رقيب اصلي اسلام‌گراها اسم برده مي‌شود سوم شد. ناظران اعتقاد دارند اين نتيجه به احتمال زياد در داخل مصر نيز تكرار خواهد شد. در اين ميان گزارش‌هاي رسيده حاكي است برخي دولتهاي خارجي از مدتي قبل تحركات گسترده‌اي را براي به پيروزي رساندن نامزدهاي غربگرا در مصر آغازكرده‌اند.

اوضاع سياسي عراق و تشديد فشارها به دولت نوري مالكي، ديگر موضوع خبري مهم اين هفته بود. نوري مالكي و دولت وي از مدتها قبل تحت فشار گروه‌هاي سياسي رقيب و حاميان خارجي آنها قرار دارند. اين هفته نيز، "اسامه النجيفي" رئيس اهل تسنن مجلس عراق خواستار كنار رفتن نوري مالكي شد و براي تعيين جايگزين وي نيز ضرب الاجل تعيين كرد.

اگرچه وجود اختلاف نظر در ميان گروههاي سياسي عراق موضوعي طبيعي به نظر مي‌رسد ولي واقعيت اين است كه پشت سرفشارها به دولت نوري مالكي، آمريكا و برخي دولتهاي منطقه‌اي متحد واشنگتن قرار دارند. فشار به دولت مالكي طرحي است كه از مدتها قبل در عراق پيگيري مي‌شود و هدف از آن نيز، ساقط كردن دولت فعلي و خارج ساختن ابتكار عمل از دست جناح شيعه حاكم است. آمريكا به دليل اينكه جريان حاكم را سدراه سياستهاي استعماري و بخشي از عامل ناكامي‌ها و شكست خود در عراق مي‌داند، درصدد بوده است به هرنحو ممكن شرايط را به نفع خود تغيير دهد. از اينرو آمريكا جايگزين ساختن دولت كنوني عراق با هر جريان سياسي ديگر را براي دستيابي به اهداف خود، قابل توجيه مي‌داند.

 گروههاي سياسي زياده‌طلب عراق نيز كه به دنبال منابع از دست رفته خود هستند با آمريكا همسويي مي‌كنند. در اين ميان برخي گروههاي سياسي عراق نيز كه خود را مستقل معرفي مي‌كنند بدون در نظر داشتن خطرات تبعات توطئه‌ جاري، آگاهانه و يا ناآگاهانه در اين مسير وارد شده‌اند.

اين هفته اوضاع بحرين كماكان بحراني بود و اين كشور صحنه ادامه قيام مردمي از يكسو و سركوب مردم توسط ايادي رژيم، از سوي ديگر بود. ملت بحرين كه يكسال و نيم قبل براي دستيابي به حقوق قانوني و انساني خود و اعتراض به ظلم وجور حكومت آل خليفه به پا خاستند همچنان در صحنه هستند و عليرغم انواع توطئه‌ها، سركوب و شكنجه، در برابر مطالبات خود پايداري مي‌كنند.

استقامت ملت بحرين و اعتراضات مسالمت آميز آنها به نظام مستبد حاكم، كه برگ زريني در تاريخ اين كشور محسوب مي‌شود، احترام وجدانهاي بين‌المللي را برانگيخته است. متاسفانه مجامع جهاني در قبال ظلم و جنايت آشكار رژيم آل خليفه، سكونت ننگيني پيشه كرده‌اند. با اينحال، حجم قساوت و بي‌عدالتي رژيم منامه باعث گشته است برخي از مراكز بين‌المللي حقوق بشري به دليل فشار افكار عمومي جهاني، لب به اعتراض بازكنند. در اين راستا شوراي حقوق بشر سازمان ملل هفته جاري سياستهاي سركوبگرانه و ضد بشري رژيم بحرين را محكوم كرد. اوجگيري قيام مردم و بي‌آبرويي روزافزون آل خليفه، رژيم بحرين را روز به روز در تنگنا و انزواي بيشتر فرو مي‌برد.

اين هفته، بحران در سوريه ادامه يافت و دامنه اين بحران به لبنان نيز رسيد. در حاليكه سوريه طي هفته جاري شاهد چند انفجار تروريستي و كشته شدن تعدادي از شهروندان سوري بود، در شمال لبنان و در شهر "طرابلس" درگيري‌هاي شديدي ميان طرفداران حكومت بشاراسد و مخالفان آن به وقوع پيوست. در تازه‌ترين تحول، شبه نظاميان مخالف دولت سوريه، 13 زائر شيعه لبناني را هنگام بازگشت در نزديك مرزهاي لبنان ربودند كه هنوز از سرنوشت آنها خبري نيست. مهاجمين كه گفته مي‌شود 40 نفر بوده‌اند با حمله به كاروان زائران شيعه لبناني، پس از جدا ساختن زنان و كودكان، 13 نفر از مردان را با خود بردند.

اين حوادث، اوضاع شمال لبنان را به شدت متشنج ساخته است. در پي اين تحولات، روز سه شنبه، سيدحسن نصرالله دبيركل حزب‌الله لبنان از مردم لبنان و طرفداران خود خواست در برابر اتفاقات جاري و ربوده شدن 13زائر شيعه، خويشتنداري كرده واز اقدام خودسرانه بپرهيزند. به نظر مي‌رسد دستهايي در كار است تا پس از شكست طرح بركناري نظام فعلي سوريه، اوضاع را در اين منطقه به هم بريزند. به زعم اين عوامل، تشديد بحران در سوريه و لبنان، مي‌تواند آنها را به اهداف خود ازجمله ساقط كردن حكومت دمشق، برساند.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

پنج شنبه 4 خرداد 1391  4:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها