مصرف پروتئین همراه صبحانه قبل از امتحان موجب افزایش هوشیاری و تمرکز بهترمی شود.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد ضمن بیان این مطلب در ادامه گفت: مصرف تخم مرغ، پنیر و شیر به توان مغز کمک می کند و مصرف آنها در صبح روز امتحان به همراه ترکیبات حاوی فیبر (سبزیجات ومیوه جات تازه) مفید است.
مهدیه السادات حاجی میرزاده با بیان این مطلب که کیفیت تغذیهای کودکان و نوجوانان به خصوص در دوران امتحانات و کنکور تاثیر به سزایی در موفقیت یا عدم موفقیت آنان در امتحانات دارد، اظهارداشت: در دوران امتحانات معمولا کودکان و نوجوانان به علت ترس از عدم موفقیت در امتحان، دچار استرس میشوند به عبارتی دیگر، در ایام کنکور و امتحانات پایان سال، کودکان و نوجوانان اکثر اوقات خود را صرف درس خواندن و آمادهسازی برای امتحان میکنند، در نتیجه فرصت کوتاهی را به تغذیه ی خود اختصاص میدهند و با عجله غذا میخورند.
وی خطاب به کودکان و نوجوانان در دوران امتحانات و کنکور توصیه کرد: این افراد سعی کنند استراحت کافی داشته باشند چرا که خستگی و بیخوابی از عواملی است که قدرت حافظه و یادگیری را کاهش میدهد.
حاجی میرزاده افزود: تحرک جسمی کافی و متعادل، موجب شادابی و قدرت بیشتر حافظه میشود.
این کارشناس تغذیه عنوان داشت: مصرف بیشتر لبنیات از قبیل شیر، ماست، پنیر کم چربی، دوغ و کشک، به خصوص در وعدههای صبحانه، مصرف شیر و پنیر مفید است.
وی با تاکید بر مصرف تمام وعدههای اصلی غذایی یعنی صبحانه، ناهار و شام و میان وعده صبح و عصرانه افزود: حذف وعدههای اصلی غذایی توصیه نمیشود.
حاجی میرزاده ادامه داد: در دوران امتحانات مصرف وعده های غذایی و میان وعده های کم حجم وکم چرب به منظور بهبود فکر اهمیت زیادی دارد.
این کارشناس تغذیه به اشاره به مصرف میوه و سبزی خاطرنشان ساخت: مصرف میوهها و سبزیهای تازه (به میزان متعادل) مفید بوده وحاوی ویتامینها و مواد معدنی لازم برای حفظ سلامت، تقویت قدرت حافظه، شادابی و افزایش مقاومت در برابر بیماریها است.
وی متذکرشد: پروتئین موجود در ماهی و تخممرغ از نوع بسیار خوب و با کیفیت بالاست و برای رشد کودکان و نوجوانان ضروری است.
این کارشناس بیان داشت: خوردن صبحانه برای همه افراد به خصوص کودکان و نوجوانان لازم است و به تقویت حافظه آنان کمک زیادی میکند. بنابراین افرادی که بدون خوردن صبحانه در جلسهی امتحان یا کنکور شرکت میکنند، شانس کمتری برای موفقیت در امتحان دارند.
وی تاکید کرد: مصرف پروتئین همراه صبحانه قبل از امتحان موجب افزایش هوشیاری و تمرکز بهترمی شود، بنابراین مصرف تخم مرغ، پنیر و شیر به توان مغز کمک می کند و مصرف آنها در صبح روز امتحان به همراه ترکیبات حاوی فیبر(سبزیجات ومیوه جات تازه) مفید است.
وی با بیان این مطلب که افرادی که آب به میزان کافی می نوشند تمرکز بیشتری در گرفتن اطلاعات و انجام فعالیت های فکری دارند، گفت: در زمان استراحت نوشیدن متعادل چای سبز یا چای سیاه کمرنگ بلامانع است، اما نوشیدن قهوه توصیه نمی شود زیرا کافئین بالای آن (عامل محرک)می تواند موجب تضعیف سیستم ایمنی و احساس عصبانیت و سردرد شود.
وی با بیان این که رژیم غذایی پرچرب، روی تمرکز افراد اثرات منفی دارد و حافظه را ضعیف می کند گفت: همچنین نوشابه های گازدار مخل آرامش و تحریک کننده هستند.
وی با تاکید بر استفاده از همه گروه های غذایی ( غلات، حبوبات، سبزیجات، لبنیات و گوشت ها ) افزود: مصرف این مواد به میزان متعادل و مناسب باعث بهبود سلامت جسم و ذهن می شود و کل فعالیت های جسمی و ذهنی او در حد مطلوب قرار می گیرد.
وی توصیه کرد: کودکان و نوجوانان باید خود را عادت دهند که وقت کافی برای خوردن غذا در نظر بگیرند. به هنگام غذا خوردن، خود را به برنامههای جنبی مشغول نکنند و از دیدن فیلمهای تلویزیونی پرهیجان و یا گوش کردن به داستانهای مهیج و تکاندهندهای که روی اعصاب اثر نامناسب دارد، بپرهیزند.
حاجی میرزاده بیان داشت: حفظ آرامش روحی، به خصوص موقع غذا خوردن، به حفظ سلامت انسان و استفادهی بیشتر بدن از مواد غذایی مصرفی کمک میکند. در ضمن از اختلالات گوارشی از قبیل نفخ؛ سنگینی دستگاه گوارش، تهوع و دل درد، پیشگیری میکند.
وی متذکرشد: کودکان و نوجوانان توجه داشته باشند که دوران امتحان یا کنکور، قسمت طبیعی و عادی زندگی است که لازم است فعالیت فکری بیشتری برای آن صرف شود. این ایام به هیچوجه، دوران بحرانی و خطرناک عمر نیست، از این رو در کنار زندگی طبیعی باید با حفظ آرامش، بیشتر به مطالعه پرداخت و خود را برای امتحان آماده کرد.