0

هديه ويژه ريس جمهور به ارتش شكست خورده

 
ararar
ararar
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 1369
محل سکونت : آذربایجان غربی

هديه ويژه ريس جمهور به ارتش شكست خورده

 هديه ويژه ريس جمهور به ارتش شكست خورده

رئيس جمهور وقت عراق در يك اقدام بي سابقه در تاريخ ارتش، يك باب منزل همراه با يك دستگاه اتومبيل به هر نظامي هديه كرد.

آزادي خرمشهر و كشته و اسير شدن تعداد كثيري از عراقي ها توسط نيروهاي ايراني، زخم التيام ناپذيري پديد آورد. تمامي مردم عراق در سوگ فرزندانشان نشسته بودند و ديگر به توانايي ارتش شكست ناپذير اطمينان نداشتند؛ چرا كه حماسه نيروهاي اسلام، فراتر از توان آنها بود.



رسانه هاي عراق در آن فاصله سعي مي كردند از شدت شوك وارد شده بكاهند. گاهي يكي از فرماندهان از طريق رسانه ها اظهار مي داشت: عقب نشيني تاكتيكي از خرمشهر به نفع ماست و در اين عقب نشيني برد با ارتش عراق است...»

گاهي نيز صدام بر صحنه تلويزيون ظاهر مي شد و مي گفت: «عقب نشيني تاكتيكي و حمله پيش روي، پيروزي بزرگ است...»

روستائيان كه صدام در جمع آن ها سخنراني مي كرد، كف مي زدند و او مي افزود: برادران، ما داراي ارتشي شكست ناپذير هستيم كه توپ را دوباره باز خواهد گردانيد و ما دماغ ايراني ها را به خاك و خواهيم ماليد.

در اين مدت بهترين افسران ارتش عراق از جمله صلاح عمر العلي، فرمانده لشكر سوم، حسن الشكرچي، فرمانده تيپ يكم؛ عدنان الخزري، فرمانده لشكر يكم؛ سرهنگ ستاد ثامر الساقي، فرمانده تيپ 23؛ سرهنگ ستاد ضرغام الصافي، فرمانده تيپ 24، و تعداد ديگري از افسران ارشد و جز نيز اعدام شدند؛ ولي مردم همچنان به شعارهاي پيروزي دل خوش داشتند. صدام در يك اقدام بي سابقه در تاريخ ارتش، يك باب منزل همراه با يك دستگاه اتومبيل به هر نظامي هديه كرد. اين هدايا، ذهن مردم را مشغول كرد و موجب گرديد كه نظاميان و خانواده ها به ادارات ذي ربط مراجعه كنند. آنها با اين ترفندي كه صدام كار برده بود، سر از پا نمي شناختند. عراقي ها در آن تاريخ در مقابل دو ستاد تجمع كرده بودند:

1 - ستاد هدايا.

2 ستاد تحويل اجساد.

به موازات اين سخنراني ها و آثار آنها، فرماندهي كل نيروهاي مسلح، دواير تابع استخبارات ارتش موسوم به دايره تشخيص رواني را مامور بررسي اوضاع و احوال مردم كوچه و بازار عراق كرد. اين دواير همچنين به درون منازل نفوذ كرده و نظر اهالي را در مورد آثار نبرد خرمشهر بر روحيه مردم عراق جويا شد.

سرگرد مدحت سلمان الكرخي، رئيس شعبه علوم رواني در دايره استخبارات ارتش، به من گفت: پس از مطالعه اين گزارش ها متوجه شدم كه نبرد خرمشهر، روحيه مردم عراق جويا شد.

سرگرد مدحت سلمان الكرخي، رئيس شعبه علوم رواني در دايره استخبارات ارتش، به من گفت:

- پس از مطالعه اين گزارش ها متوجه شدم كه نبرد خرمشهر، روحيه خانواده هاي عراقي را خرد كرده و ديوار ترسي را كه حكومت بنا كرده بود، از بين برده است؛ به طوري كه مردم پس از جريان خرمشهر علنا مي گفتند ارتش ما ديگر آن وجهه و اعتباري را كه رسانه ها در مورد آن سخن مي گفتند ، ندارد... ارتش ما را خرمشهر و نيروهاي بسيجي ايراني تار و مار كردند.

گزارشي تحت عنوان محمره ... نبرد ... نتايج و اهداف به قلم سرتيپ ستاد حادث لطفي الوفي - رئيس مركز توسعه جنگي به قرار گاه نيروي هوايي رسيد.

در اين گزارش ها آمده كه ايراني ها براي مباهات در برابر كشورها از يك سو و تقويت روحيه از سوي ديگر، حداقل به يك پيروزي نياز داشتند. يك نبرد چريكي است و بسيجيان ايراني نيز در يك جنگ چريكي با نيروهاي ما كه در محمره استقرار يافته بودند، شركت كردند. ارتش ماهرگز دوره جنگ هاي چريكي را فرا نگرفته بود و فقط در جنگ هاي كلاسيك تبحر داشت. علت دوم عدم موفقيت ما اين بود كه ارتش ما صدها كيلومتر با مراكز پشتيباني فاصله داشت. علت سوم، عدم هماهنگي در صدور دستور بود؛ زيرا فرماندهي واحدي در محمره حضور نداشت. عدم تمركز در اداره امور رزمي، تشتتي در نيروها به وجود آورد. و ارتش ما كه از فرماندهان متعددي دستور مي گرفتند سردرگم بودند و نمي توانستند وظايفشان را به نحو احسن انجام دهند.

گزارش به شجاعت ايراني اشاره كرد مي گويد: ايراني ها از روحيه اي بسيار عالي برخوردار هستند. محمره، آنان را براي شهادت فرا خوانده است. آنها براي شهادت و آزاد سازي محمره آمده اند و نه براي گردش و تفريح پيام صريح محمره به فرماندهان اين است كه روزهاي آتي، روزهاي سرنوشت سازي است. ما اگر بگوييم كه نبرد محمره كمر ارتش ما را شكسته و مغزهاي نظام ما را پس از تحمل ضربات پي در پي سردرگم ساخته است، سخني به گزاف نگفته ايم.

گزارش مي افزايد: نيروهايي وظيفه خود را به نحوه شايسته انجام داد؛ ولي برخي خلبانان حماقت هاي آشكاري را مرتكب شدند. برخي هواپيماها، سربازان ما را با ايراني ها اشتباه گرفته، محموله هاي خود را بر سر آنها فرو ريختند....»

گزارش در پايان مي گويد: ما بايد سطح آموزش نيروها را بالا ببريم و آثار نبرد محمره را اذهان مردم بزداييم نيروهاي ما بايد دست به حملات محدودي بزنند تا نبرد محمره به بوته فراموشي سپرده شود و مردم با نبردهاي كنوني و پيروزي هاي ما زندگي كنند؛ زيرا محمره براي عراقي ها بسيار اندوهبار بود.

از سوي ديگر، ما پس از نبردهاي خرمشهر، حسين كامل، ديداري محرمانه از آمريكا و فرانسه انجام داد و در آنجا با شماري از اسرائيلي ها كه داراي شركت هاي تسليحاتي هستند، ملاقات كرد و پيمان نامه اي براي خريد 250 فروند امضا شد كه در نتيجه، تعداد پرنده ها به 500 فروند رسيد.

بعدها حسين كامل از قرارگاه نيروي هوايي بازديد كرد و از سوي صدام به عنوان وزير صنايع نظامي منصوب شد. طي اين بازديد گفت و گويي ميان حميد شعبان و حسين كامل انجام گرفت كه من از جزئيات آن آگاه شدم. حسين كامل مي گفت: اسرائيلي ها از من خواستند به شما ابلاغ كنم موشك هايي را كه به شهرها تهران و اصفهان و ديگر شهرهاي ايران پرتاب مي كنيد؛ به ماده وي.ايكس مجهز كنيد.

حميد شعبان متقاعد شد و به حسين كامل تاكيد كرد كه فرماندهي نيروي هوايي در اوايل جنگ اين ماده را در داخل موشك قرار داده است. حسين كامل گفت: اسرائيلي ها شرطي تعيين كرده و گفته اند كه شما اگر از غرب سلاح مي خواهيد، بايد شرايط را ارجا كنيد؛ و گرنه ما تمامي قرار دادهايي را كه با كشورهاي غربي و غيره بسته ايد، لغو خواهيم كرد. من به آنها گفتم مطمئن باشيد... جنگ به خاطر غرب و شما بر پا شده است ما خواسته هاي شما را اجرا خواهيم كرد. ...

افسران اسرائيلي كه با ما همكاري مي كنند هنوز در بغداد هستند...

واقعيت اين است كه اسرار در صورت جلسه اين ديدار به شماره ص/س/ 11/ 6422 مورخ سي ام سپتامبر 1982 درج شده بود و من از اين صورت جلسه كپي گرفتم و زماني كه پناهنده شدم همراه خودم آوردم.

پس از نبرد خرمشهر، ارتش عراق براي مقابله اي مجددا به سازماندهي پرداخت و لشكر و تيپ هاي جديد تشكيل شد. وزارت آمار متولدين جديد و قديم را فرا خواند و از نوجوانان و جوانان - دختر و پسر - گرفته تا پيرمردان، افراد بسياري به خدمت جيش الشعبي درآمدند.

از سوي ديگر، ديپلماسي عراق به خاطر صلح يا متوقف كردن، به هر وسيله اي متوسل شد و خواهان برقراري صلح و آشتي ميان دو كشور شد. واقعيت اين است كه دولتمردان سعي مي كردند شكست خفت بار در خرمشهر را كم اهميت جلوه دهند و كاري كنند كه مردم تدريجا اين فاجعه را به بوته فراموشي بسپارند؛ ولي به رغم تلاش رسانه ها در اين ارتباط، نبرد آزاد سازي خرمشهر به عنوان شاخص ابدي بي سياستي حكومت به ثبت رسيد و نشان داد كه آنها در مورد ادامه اشغال اين شهر چقدر كودكان فكر مي كردند.



ويژه نامه سي امين سالگرد فتح خرمشهر در گروه حماسه و مقاومت خبرگزاري فارس- گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاري فارس،
چهارشنبه 3 خرداد 1391  11:10 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها