تهران،گروه گزارش- یك عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت:برخی بر این باورند كه باید مذاكرات را به نتیجه رسانده و تمام كنیم اما معتقدم مذاكرات هسته ای طولانی و پرنشیب و فراز است و نباید انتظار نتیجه كوتاه مدت و فوری از آن داشت.
|
|
|
سید 'حسین نقوی حسینی' در گفت و گویی با خبرنگار ایرنا در مورد سفر آمانو به تهران اظهار داشت: سفر مدیركل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به جمهوری اسلامی ایران در آستانه مذاكرات هسته ای با گروه 1+5 از اهمیت ویژه ای برخوردار بود.
وی گفت: معتقدم هدف اصلی آمانو از سفر به تهران جویا شدن از دیدگاه ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد فعالیت های هسته ای بود تا با تاكید بر اهداف مشترك زمینه چینی مناسبی برای مذاكرات بغداد مهیا شود.
وی افزود: مسوولان نظام در این دیدار انتظارات جمهوری اسلامی ایران را از آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیان كردند چرا كه ایران از اعضای با سابقه این نهاد بین المللی بوده و انتظار همكاری و حمایت از فعالیت های صلح آمیز هسته ای خویش دارد.
این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: انتظار داریم تا مدیر كل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای ایران بر اساس مقررات ان.پی.تی تاكید كند.
وی اظهار داشت: همچنین از آژانس بینالمللی انرژی اتمی انتظار فراهم ساختن زمینه همكاری های فنی و علمی كشورهای دارای فناوری هسته ای را با جمهوری اسلامی ایران داریم.
این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان كرد: معتقدم آمانو وظیفه دارد ضمن دفاع از یك عضو رسمی آژانس به كشورهای غربی بویژه گروه 1+5 اعلام كند كه فعالیت های هسته ای ایران كاملا صلح آمیز و در چهارچوب ان.پی.تی است.
حسینی نقوی یادآور شد: متاسفانه برخی از گزارش های آمانو در مورد فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران در گذشته تحت تاثیر فضای سیاسی القا شده آمریكا و صهیونیست ها بوده است .
وی خاطرنشان كرد: امیدوارم سفر آمانو به تهران موجب تغییر دیدگاه هایش نسبت به فعالیت های هسته ای ایران شده باشد و بطور یقین این موضوع كه وی به عنوان مدیركل آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید از دیدگاه های سیاسی دوری گزیند؛ از جانب مسوولان نظام به وی گوشزد شد.
این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: امیدوارم دیگر شاهد بیانیه های سیاسی در مورد برنامه های صلح آمیز هسته ای از جانب آمانو نبوده و شاهد صدور بیانیه هایی حقوقی، فنی و در چهارچوب ان.پی.تی باشیم.
وی در مورد مذاكرات آتی ایران با گروه 1+5 در بغداد نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد تا اینگونه مذاكرات سبب لغو تحریم ها شود و اگر چنین رویه ای از جانب كشورهای غربی صورت نپذیرد؛ دیگر لزومی برای مذاكره و رسیدن به نكات مشترك وجود ندارد.
وی اظهار داشت: امیدوارم این دوره از مذاكرات به اجرای سیاست 'گام به گام' ختم شده و گروه1+5 نخستین گام های خویش را برای كاستن تحریم ها برداشته و در راستای جلب اعتماد و رضایت ایرانیان بردارد.
این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاكید بر اینكه پیشرفت های داخلی در ایران همواره محصول مقاومت بوده و بر خلاف ادعای برخی نتیجه مصالحه نبوده است، می گوید: تجربه بیش از سی ساله انقلاب اسلامی نشان داده كه تمامی افتخارات، اوج گیری و پیشرفته های كشور در زمان تحریم ها بوده است.
حسینی یادآور شد: پیشرفت اقتصادی ایران در گرو مقاومت در مقابل فشارها و تكیه بر ظرفیت های ملی است؛ بنابراین تغییرات و رویدادهای اقتصادی در ایران طی كوتاه مدت تابعی از مذاكرات نیست.
وی افزود: تحریم ها شاید در كوتاه مدت در روند فعالیت های اقتصادی كشور تاثیر گذار بود و سبب كند شدن شتاب آن شود اما در دراز مدت بطور یقین به نفع نظام خواهد بود.
حسینی نقوی با تاكید بر اینكه نباید از مذاكرات هسته ای انتظار نتیجه كوتاه مدت و فوری داشت،اظهار داشت: روزگاری طرف مقابل ایران حتی راضی نبود كه در كشور 36 سانتریفیوژ فعالیت داشته باشد اما خوشبختانه هم اكنون شش هزار سانتریفیوژ فعال داریم.
وی افزود: هرچند كه تاكنون گروه مذاكره كننده با كشورهای 1+5 در مورد فعالیت های صلح آمیزهسته ای كشور به نتایج مثبتی رسیده است اما معتقدم باید صبور بود چرا كه گاهی مذاكرات بین المللی 50 سال و یا سه دهه طول می كشد تا به نتایج مشتركی بیانجامد.