تهران - امروز در سالگرد پیروزی بزرگ سوم خرداد به منظور پاسداشت از پیروزی و پیروزی آفرینان، گروه گزارش و میزگردهای ایرنا نشستی با حضور سه تن از امرا و سرداران ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار كرد.
|
|
|
در این نشست رزمندگان هشت سال دفاع مقدس از زوایای مختلف به پدیده جنگ، ضعف ها و پیروزی ها و نیز نقش ارتش جمهوری اسلامی در دفاع از شهر خرمشهر و آزاد سازی آن پرداختند .
این كهنه سربازان كه پس از هشت سال نبرد به سوی خانه بازگشته اند در كوله بار خود یادگارهای بسیاری به بهای پرداخت جوانی، یاران جانی، دست و پا یا ریه و چشم با خود آورده اند كه با گشاده دستی حاضراند آن را به اهلش تحویل دهند.
در این میزگرد راهكارهایی برای ثبت و انتقال حقایق و تجربه های طولانی ترین جنگ قرن تبیین شد.
امیر سرتیب دوم 'حسن سیفی' رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی، سرهنگ 'بهزاد میراحمدی' مدیر انتشارات این سازمان و سرهنگ 'مجتبی جعفری' مدیر امور ایثارگران ارتش روز چهارشنبه همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در میزگرد خبری بزرگداشت سالروز آزاد سازی خرمشهر حضور یافتند .
رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی (آجا) در ابتدای این نشست با اشاره به فرموده رهبر انقلاب اسلامی كه 'این جنگ؛ یك گنج است'، یادآور شد: معتقدم جنگ از همان 22 بهمن كه انقلاب اسلامی به پیروزی رسید؛ كلید خورد و در 31 شهریور 1359 یورش سراسری آغاز شد و بالاخره شعله های توپخانه برای مدت كوتاهی در 29 مرداد 1367 با پذیرش قطعنامه خاموش شد.
وی اضافه كرد: هر چند كه دشمن بعد از آن قطعنامه نیز به عهد خودش وفا نكرد و با یكسری حملات دو باره سعی كرد تا بخشی از ناكامی هایش را جبران كند.
به گفته این رزمنده دوران دفاع مقدس، دشمن دو هدف عمده یعنی جداسازی خوزستان و ساقط كردن انقلاب را تعقیب می كرد و بر همین اساس نیز مدعی فتح سه روزه تهران بود.
همزمان با این تحولات در حوزه پیرامونی نظامیان ایرانی نیز شبكه های اطلاعاتی داخلی و خارجی شكل گرفته و میز های اطلاعاتی كشورهای همجوار هم فعال شد.
امیر سیفی افزود: 43 كشور طی هشت سال جنگ تحمیلی با عراق و رژیم بعث آن همكاری داشتند؛ به گونه ای كه از 37 ملیت طی این سال ها اسیر گرفتیم.
امیر سیفی با بیان اینكه بیش از 37 هزار و 500 نفر طی جنگ تحمیلی اسیر و آزاده شدند، افزود: بیش از 43 هزار آزاده داریم كه از این مجموع 5 هزار و 500 نفر، زندانیان سیاسی در قبل از انقلاب هستند.
رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش (آجا) تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران 219 هزار شهید دارد كه سه هزار و 100 نفر آن مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی در بیان آمار شهدای ارتش گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران طی هشت سال جنگ تحمیلی 280 هزار جانباز و بیش از 50 هزار شهید داشت؛ كه سپاه پاسداران نیز 44 هزار نفر و بسیج 63 هزار نفر شهید تقدیم انقلاب كردند.
به گفته وی،توقف دشمن در سال اول جنگ نخستین اقدام نیروهای نظامی كشور بود كه در این مقوله مباحث زیادی هست كه متاسفانه تاكنون كمتر بدان پرداخته شده است.
مشروح مطالب مطرح شده در میزگرد ایرنا متعاقبا منتشر خواهد شد.