ضیا عربشاهی
* حاضر نیستم با لابی به جایی برسم
خیلی رك بگویم كه من هیچ وقت راضی نیستم كه با لابی به جایی برسم. من كه سرمایه ملی این كشور هستم، نباید بگویم كه حتما یك تیم به من بدهید، بلكه خودشان باید دنبال من بیایند. یك مثال ساده برایتان میزنم. آقای ایكس از مربیگری یك تیم بركنار شده بود. مجری برنامهها سریع او را به تلویزیون آوردند. در صورتی كه او حتی پنج درصد بازیهای ملی من هم ندارد. این در حالی است كه من در سال 2003 مدرك A خود را از AFC گرفتم و شش ماه پس از آن هم مدرك لیسانس پیشرفتهام را گرفتم. در حال حاضر هم دو كلاس توجیهی ثبتنام كردهام. یكی از آنها منچستر است كه برای حضور در آن هفت ماه است كه در نوبت هستم. چرا نباید از من استفاده كنند؟ من كه 12 سال در پرسپولیس بودم و قبل از آن هم چهار سال در پاس بازی میكردم، چرا استفادهای از من نمیشود؟ در سال 55 به عنوان عضو در تیم منتخب تهران حضور داشتم. افرادی همچون یاگودیچ، عسگرزاده، یاوری، رضا وطنخواه، حسن حبیبی در آن زمان مربیان من بودند. در حالی كه من یك فرد 16 ساله بودم كه در كنار خودم بازیكنان بزرگی همچون حسین كازرانی را میدیدم كه سالهای سال كاپیتان تیم ملی بود یا مجید حلوایی یا محسن هوشنگی را میدیدم كه همه از بازیكنان بزرگ مملكت بودند كه در آن زمان در پاس بازی میكردند. در 12 سالی كه در پرسپولیس بودم همواره قهرمانی به دست میآوردیم. 10 سال قهرمان شدیم كه 6 سال از آن پشت سر هم بود. درست است كه لیگ وجود نداشت و جام قدس برگزار میشد، اما سطح آن خیلی بالاتر از همین لیگ برتر بود. نمیخواهم بازیكنان فعلی را كوچك كنم، اما بازیكنانی كه در آن زمان بازی میكردند واقعا بزرگ بودند.
* فوتبال شده لابی بازی!
من در یك برنامه «90» گفتم كه قطبی تنها یك آنالیزور است و گزینه خوبی برای هدایت تیم ملی نیست. گفتم او خیلی قشنگ با كلمات بازی میكند و نباید بگذاریم با لابیها به جایی برسد. آنهایی كه میگویند مافیا فوتبال را میگرداند، همین لابیها بود كه این افراد را به فوتبال ما آورد. متاسفانه الان فوتبال شده لابی بازی. من بچه سید كه لابی ندارم باید چه كار كنم؟ امثال من كه در دوره حضور خود در تیم ملی هر شش ماه یكبار زن و بچه خود را برای حضور در اردوها ترك میكردند، چرا الان نباید حتی یك بیمه ساده داشته باشند؟ چرا وقتی همسر من سكته مغزی كرد، هیچ كدام از مسئولان فدراسیون حالی از من نپرسیدند؟ چرا باشگاه پرسپولیس یك نماینده نفرستاد كه بداند من در چه وضعیتی هستم. چرا برای من كه اگر پنج دقیقه دیرتر به زمین بازی میآمدم، لیدرها سرشان را از فنسهای ورزشگاه بیرون می آوردند كه چرا هنوز ضیاء عربشاهی هنوز وارد زمین نشده است و همه تماشاگران زمانی كه من به زمین نیامده بودم، استرس داشتند و حتی خود علی پروین كه مربی ما بود بدون من استرس داشت، باید حالا چنین وضعیتی داشته باشم؟ او زنده است و میتواند این موضوع را از خودش بپرسید، اما این تلخ نیست؟
متاسفانه الان فوتبال شده لابی بازی. من بچه سید كه لابی ندارم باید چه كار كنم؟ امثال من كه در دوره حضور خود در تیم ملی هر شش ماه یكبار زن و بچه خود را برای حضور در اردوها ترك میكردند، چرا الان نباید حتی یك بیمه ساده داشته باشند؟ چرا وقتی همسر من سكته مغزی كرد، هیچ كدام از مسئولان فدراسیون حالی از من نپرسیدند؟ چرا باشگاه پرسپولیس یك نماینده نفرستاد كه بداند من در چه وضعیتی هستم.