0

بارداری خارج از رحم چگونه رخ می دهد؟

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

بارداری خارج از رحم چگونه رخ می دهد؟

 

بارداری خارج از رحم چگونه رخ می دهد؟
بارداری خارج از رحم زمانی اتفاق می‌افتد که تخمک خارج از رحم جای می‌گیرد،...

 

 

وضعیت باروری بعد از بارداری خارج از رحم چگونه است؟
امروزه، بارداری خارج از رحم به ندرت مانعی در باروری محسوب می‌شود. وانگهی بنابر اظهار نظر متخصصان زنان و ماماها، 60% زنانی که بارداری خارج از رحم داشته اند، طی دو سال آینده می‌توانند مجدداً باردار شوند.

بارداری خارج از رحم دقیقاً چیست؟
بارداری خارج از رحم زمانی اتفاق می‌افتد که تخمک خارج از رحم جای می‌گیرد، اکثر اوقات این جایگیری در مجرای فالوپ صورت می‌گیرد. جنین خارج از رحم نمی‌تواند رشد کند و ممکن است به بافت هایی که در آنها جای گرفته است، آسیب برساند، در نتیجه امکان دارد باعث بروز درد در زیر شکم و خونریزیهای شدید (از دست دادن خون تیره) بشود، این خونریزی ها ممکن است زندگی زن باردار را به خطر بیندازد.

در بارداری خارج از رحم، شرایط اضطراری است!
بنابراین سریعاً باید سقط جنین انجام شود. بنابر مراحل تشخیص بارداری خارج از رحم، می‌توان از درمان های مختلفی کمک گرفت، که کمابیش محافظت کننده هستند، درمان هایی که می‌توانند قدرت باروری و در نتیجه بارداری مجدد را با خود به همراه داشته باشند.
حدود 20% از بارداری ها، بارداری خارج از رحم هستند. 
بارداری های خارج از رحم غیر قابل پیش بینی هستند و علل آن هنوز شناخته نشده است. با این حال عوامل خطرزایی وجود دارند، از جمله: سابقۀ آندومتریوز، سابقۀ بارداری خارج از رحم، اعمال جراحی در سطوح اندام های تناسلی، عفونت مجرای فالوپ، درمان های دارویی برای تحریک تخمک گذاری و استعمال دخانیات.
عفونت های قابل انتقال جنسی ممکن است به اندام های تناسلی صدمه بزنند و باعث بارداری خارج از رحم بشوند. 

درمان های بارداری خارج از رحم چیست؟
بنابر مرحلۀ بارداری خارج از رحم، درمان آن دارویی یا جراحی خواهد بود که این درمان ها کمابیش محافظت کننده هستند.

درمان دارویی قدرت باروری را برای آینده حفظ می‌کند
در مواردی که بارداری خارج از رحم زود تشخیص داده شود، می‌توان درمان توسط متوترکسات را در نظر گرفت؛ این دارو درون مجرای فالوپ تزریق می‌شود، مولکول های آن رشد سلولی تخمک را متوقف می‌کنند و سلول های موجود را از بین می‌برند. این درمان می‌تواند با بی حسی عمومی بدن انجام شود ولی نیازی به بستری شدن نیست. بیمار همان روز می‌تواند بیمارستان را ترک کند اما باید حدود پانزده روز بعد، مجدداً برای معاینه مراجعه کند.
این درمان قدرت باروری در آینده را از بین نمی‌برد. فرد می‌تواند چند ماه بعد از این درمان، باردار شود.

درمان جراحی، نیز کمابیش محافظت کننده است
زمانی که تخمک به پیشرفته ترین مرحله اش می‌رسد، خطر از بین رفتن مجرای فالوپ بسیار بالاست، در این مرحله جراحی الزامی است. این جراحی به شیوۀ لاپاراسکوپی انجام می‌گیرد.
بنابر وضعیت مجرای آسیب دیده، نگه داشته یا حذف می‌شود، هر تصمیمی بستگی به شرایط مجرا دارد. بنابراین در بیشتر موارد قدرت باروری حفظ می‌شود، اما نه همیشه.

  ضمناً از جراحی اساسی هم صحبت به میان می‌آید، که در آن مجرای فالوپ به طور کامل خارج می‌شود (سالپنژکتومی)، در این موقعیت تنها در شرایطی می‌توان امکان بارداری در آینده را متصور بود که مجرای دیگر کاملاً سالم باشد. جراحی محافظتی که بر پایۀ سالپنژکتومی قرار دارد به این ترتیب است: مجرا بریده می‌شود تا تخمک توسط مکش خالی شود، اما صحیح و سالم، سر جایش قرار می‌گیرد.
در موارد بسیار کمی، رحم نیز آسیب می‌بیند که در این شرایط باید اقدام به هیسترکتومی (خارج کردن رحم) نمود، که مسلماً در آن صورت هر گونه بارداریغیرممکن خواهد بود.

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:35 AM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:بارداری خارج از رحم چگونه رخ می دهد؟

 

بخور نخورهای بارداری

بخور نخورهای بارداری
تغذیه صحیح و مناسب به معنی بیشتر خوردن نیست و خانم های بارداری و شیردهی می‌توانند بدون داشتن رژیم مخصوص و جداگانه مقدار ...

 

 

تغذیه صحیح و مناسب به معنی بیشتر خوردن نیست و خانم های باردار و شیردهی می‌توانند بدون داشتن رژیم مخصوص و جداگانه مقدار بیشتری از غذای خانواده را نسبت به پیش از دوران بارداری مصرف كنند. خانم های باردار و شیرده هم باید مانند سایر افراد خانواده هر روز از شش گروه غذایی اصلی استفاده كنند. آنچه در تغذیه خانم های باردار اهمیت دارد رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی است. بهترین راه برای اطمینان از مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی در روز استفاده از همه گروه های اصلی غذایی یعنی گروه نان و غلات، گروه میوه ها و سبزی ها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت، تخم مرغ حبوبات، و مغزها است. تعادل به معنی مصرف مقادیر كافی از مواد غذایی است و تنوع یعنی مصرف انواع مواد غذایی كه در گروه های غذایی قرار دارند. در هر گروه غذایی ،‌مواد غذایی با ارزش غذایی تقریبا یكسان قرار دارند و می‌توان از یكی به جای دیگری استفاده كرد. آنچه می‌خوانید، عبارت است از مهمترین توصیه های متخصصان تغذیه به زنان بارداری كه وزنشان در حد طبیعی است.

 1) گروه نان و غلات، منبع عمده تامین انرژی مورد نیاز روزانه است و شامل انواع نان، برنج، ماكارونی،‌رشته، گندم، جو، ذرت و ... می‌باشد.

 مقدار توصیه شده مواد غذایی

این گروه برای خانم های باردار و شیرده:

7 تا 11 سهم یا واحد در روز كه هر سهم معادل یك برش نان سنگك، تافتون یا بربری به اندازه یك كف دست ( حدود 10 در 10 سانتی متر مربع یا حدود 30 گرم) یا 4 برش نان لواش به همین میزان و یا نصف تا سه چهارم لیوان غلات پخته شده مانند برنج یا ماكارونی است.

 2) گروه میوه ها و سبزی ها منبع عمده تامین ویتامین ها به ویژه ویتامین های A , C و املاح معدنی و فیبر است.

 2-الف: میوه ها: انواع میوه شامل سیب، انگور، گیلاس، گلابی، طالبی، هندوانه، انواع مركبات و ... است. خانم های باردار باید از میوه های مختلف به طور متوسط 3 تا 4 سهم در روز استفاده كنند. هر سهم از میوه ها معادل یك عدد سیب یا پرتقال یا موز متوسط یا نصف لیوان كمپوت یا میوه پخته یا سه عدد زردآلو یا نصفی لیوان حبه انگور( معادل یك خوشه كوچك انگور)‌یا یك چهارم طالبی متوسط یا نصف لیوان آب میوه یا یك سوم لیوان آب لیمو ترش یا دو قاشق غذاخوری میوه خشك( مانند انواع برگه ها) است.

 2-ب) سبزی ها: شامل انواع سبزی های برگی،‌هویج، گوجه فرنگی، كدو، سیب زمینی، خیار، كلم، قارچ، شلغم،‌چغندر،‌انواع جوانه ها و ... است. مقدار توصیه شده از سبزی ها برای خانم های باردار و شیرده به طور متوسط 4 تا 5سهم در روز است كه هر سهم معادل یك لیوان سبزی خام برگ دار یا سالاد سبزی ( شامل گوجه فرنگیف‌كاهو، كلم، فلفل سبز دلمه ای و...) یا نصف لیوان سبزی های پخته است.

3) گروه شیر و لبنیات منبع عمده تامین كلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامینهای A , B2 است كه برای رشد و استحكام دندان ها و استخوان ها ضروری است. مواد این گروه شامل شیر، ماست، پتیر، بستنی و كشك است.

در دوران بارداری و شیردهی مصرف حداقل 3 تا 4 سهم از مواد غذایی این گروه در روز توصیه می‌شود. هر سهم معادل یك لیوان شیر یا یك لیوان ماست یا 45 تا 60 گرم پنیر (معادل 2 قوطی كبریت) یا یك لیوان كشك یا 5/1 لیوان بستنی است.

4) گروه گوشت، تخم مرغ ، حبوبات و مغزها منبع عمده تامین پروتئین و املاحی مانند آهن و روی است. مواد این گروه شامل انواع گوشت سفید و قرمز،‌ماهی،‌دل، جگر، تخم مرغ، عدس، حبوبات مانند نخود و لوبیا و مغزها مانند پسته، بادام، گردو و ... است.

5)  مقدار توصیه شده از مواد این گروه برای خانم های باردار و شیرده حدودا سه سهم در روز است كه هر سهم معادل 60 گرم گوشت قرمز یا ماهی یا مرغ یا نصف لیوان حبوبات خام یا یك لیوان حبوبات پخته شده یا دو عدد تخم مرغ یا نصف لیوان از مغزهاست.

6) به غیر از گروه های غذایی اصلی،‌ یك گروه متفرقه نیز وجوددارد كه شامل انواع قندها و چربی ها مانند قند و شكر،‌ شیرینی، روغن،‌كره ،‌خامه، نمك، سس مایونز، انواع مرباها، نوشابه های گازدار، انواع ترشی ها و شورها و غیره است. به طور كلی مصرف مواد این گروه در حداقل مقدار توصیه می‌شود. توجه شود نمك مصرفی در پخت غذا و سر سفره باید حتما یددار باشد.

7) به كلیه خانم های باردار توصیه می‌شود روزانه از هر 4 گروه غذایی اصلی به مقدار كافی و متنوع مصرف كنند. همچنین صبحانه را به طور كامل میل كنند. صبحانه می‌تواند شامل نان و پنیر،‌ نان و كره و مربا، نان و كره و عسل یا نان و تخم مرغ به همراه یك لیوان شیر باشد. خوراك عدسی و انواع آش ها كه در برخی مناطق كشور مرسوم است همراه با نان نیز غذای مناسبی برای صبحانه است.

8) استفاده از سبزی هایی مانند گوجه فرنگی، خیار و یا میوه هایی مانند هندوانه ،‌خربزه،‌و انگور همراه با نان و پنیر در وعده صبحانه بسیار مفید است. استفاده از سایر میوه ها و آب میوه طبیعی مانند آب پرتقال نیز برای صبحانه توصیه می‌شود.

 توصیه های ویژه گروه نان و غلات

* از گروه نان و غلات به طور متوسط 7 تا 11 سهم در روز استفاده كنند.

* ترجیحا از نان های سبوس دار مانند سنگك و بربری به جای نان های سفید استفاده كنند.

* مخلوط غلات و حبوبات مانند عدس پلو، لوبیا پلو، عدسی با نان ، پروتئین مناسبی را برای خانم باردار تامین می‌كند.

 توصیه های ویژه گروه میوه ها و سبزی ها:
* از میوه های متنوع به طور متوسط 3 تا 4 سهم در روز استفاده كنند.
* از انواع میوه های تازه كه در محل موجود است و میوه های خشك مانند كشمش، خرما، توت خشك، انجیر خشك، برگه هلو، زردآلو یا آلوی خشك می‌توانند به عنوان میان وعده استفاده كنند.
* از آنجایی كه خود میوه محتوی فیبر بیشتری نسبت به آب میوه است،‌در صورت ابتلا به یبوست ترجیحا به جای آب میوه خود میوه ها را میل كنند.
* هر روز از سبزی های تازه به میزان 4 تا 5 سهم استفاده كنند.
* از سبزی های دارای برگ سبز تیره ( مانند جعفری)‌به عنوان منابع خوب آهن و ویتامین A  و از مركبات به عنوان منابع خوب ویتامین C استفاده كنند.

 توصیه های ویژه گروه لبنیات

* از شیر و لبنیات در دوران بارداری حدود 3 تا 4 سهم در روز میل كنند.
* شیر را می‌توان به اشكال ساده یا داخل فرنی و یا شیربرنج به عنوان میان وعده استفاده كرد.
* كشك یك منبع غنی از پروتئین، كلسیم و فسفر است. در مناطقی كه كشك در دسترس است توصیه می‌شود همراه با غذاهایی مانند آش و یا بادمجان استفاده شود.
*حتما از كشك پاستوریزه استفاده كنند و پیش از مصرف حداقل 5 تا 10 دقیقه آن را بجوشانند. در صورت فقدان دسترسی به كشك پاستوریزه؛ با اضافه كردن كمی‌آب به كشك های خشك و رقیق كردن آن را حرارت داده و پیش از مصرف بجوشانند.
*اگر مصرف شیر سبب ایجاد نفخ و مشكل گوارشی می‌شود، توصیه شود معادل آن از ماست یا پنیر استفاده كنند.

 توصیه های ویژه گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها

* از گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات، و مغزها حدودا سه سهم در روز استفاده كنند.

* از مرغ یا جوجه به صورت كبابی یا آب پز شده هراه با برنج و انواع سبزی های پخته، مانند هویج، نخودفرنگی،‌سیب زمینی، اسفناج ، كدو، لوبیا سبز،‌كرفس و یا هر سزی دیگری كه در دسترس وجود دارد و یا به صورت سوپ مرغ و جوجه استفاده كنند.

* از تخم مرغ ترجیحا به صورت آب پز سفت استفاده شود و از مصرف زرده آن به صورت خام یا نیم بند خودداری كنند. حداكثر می‌توان 4 تا 5 تخم مرغ در هفته مصرف كرد.

*از ماهی به صورت كبابی یا بخارپز حدود یك تا دو وعده در هفته استفاده شود زیرا ماهیها به خصوص به علت دارا بودن اسید چرب امگا 3 در تكامل سیستم عصبی و افزایش قوای ذهنی جنین بسیار موثرند.

*انواع مغزها مانند پسته، بادام، گردو و فندق منابع خوب پروتئین و آهن هستند و می‌توان به عنوان میان وعده از نوع خام آنها (كه نمك كمتری دارد) استفاده كرد.

 توصیه های ویژه گروه متفرقه
* در مصرف مواد قندی، چربی ها و انواع شیرینی ها افراط نكنند.
*سالاد را همراه آب لیمو، آب نارنج آب غوره كم نمك با كمی‌روغن زیتون استفاده كنند. اگر ترجیح می‌دهند همراه سالاد از سس استفاده كنند، بهتر است به جای مایونز كه حاوی مقادیر زیادی چربی است،‌مقداری ماست، آب لیمو یا آب نارنج، سركه و كمی‌ روغن زیتون را با هم مخلوط كرده و به عنوان سس سالاد استفاده كنند. 
*در مصرف چای زیاده روی نكنند. حداقل یك ساعت پیش از غذا و یك تا دو ساعت پس از صرف غذا از نوشیدن چای خودداری كنند تا آهن موجود در غذا بهتر جذب شود.

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:36 AM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:بارداری خارج از رحم چگونه رخ می دهد؟

 

برای جلوگیری از لک های دوران بارداری چه باید کرد ؟

برای جلوگیری از لک های دوران بارداری چه باید کرد ؟
در دوران بارداری معمولا خانم های باردار نگران پوست خود هستند و اینکه چه کاری انجام دهند که با لک های پوستی مبارزه کنند ؟

 

  
جوش های صورت در دوران بارداری : 
اگر شما در دوران بارداری با جوش های بسیاری در ناحیه صورت و یا بر روی جاهای دیگری از پوست بدن خود مواجه شدید ، نگران نباشید در این مقاله تمام موارد پوستی را توضیح می دهیم : 

اگر شما باردار نبودید با مصرف یک سری از داروهای خاص می توانستید جوش های صورت خود را از بین ببرید اما به دلیل بارداری تان شما نمی توانید از هر دارویی استفاده کنید زیرا بر روی جنین شما تاثیر مستقیمی دارد . شما می توانید از محلول های و داروهایی که باید بر روی پوست استعمال شوند به جای داروهای خوردنی  استفاده کنید ، البته این اقدام نیز باید تحت نظر پزشک باشد . 

* این نکته را به یاد داشته باشید هیچ کاه جوش های خود را دست کاری نکنید یا آنها را فشار ندهید زیرا باعث می شود جای و محل این آکنه بر روی پوست شما بماند . 

* برای پوست خود صابون مناسب تهیه کنید و پوست تان را با آن شست و شو دهید و یا اینکه یک لوسیون مناسب برای پوست خود خریداری کنید . 
لوسیون یا صابونی که حساسیت ایجاد نکند و یا اینکه پوست شما بعد از استفاده قرمز و یا جوش های قرمز نزند مناسب است . بخصوص در مورد استفاده از لوسیون این ریسک بیشتر می باشد . 

* شما در مرحله ای هستید که باید برای تمام موادی که حتی برای پوست تان استفاده می کنید با پزشک متخصص خود مشورت کنید تا برای جنین تان خطری ایجاد نکند . 

*
 پوست خود را هفته ای یک بار بخور دهید تا سلول های مرده پوست تان از بین بروند و سلول های جدید و شاداب بر روی پوست تان بنشیند . 

* بخور میوه های را برای پوست خود انتخاب کنید و یا بخور هایی که باعث شادابی پوست تان می شوند. 
البته بخور بستگی به جنس پوست شما نیز دارد ، باید بخوری را انتخاب کنید که پوست شما را تحریک نکند . 

* مهمترین عامل جوش های صورت استرس زیاد می باشد افرادی که دارای استرس های زیادی هستند ، پوستشان دارای جوش های زیادی می باشد . 

*
 البته تغذیه صحیح نیز در دوران بارداری و یا دوران معمولی در زندگی هر شخصی ، بر روی پوست  شخص نمود پیدا می کند . 

اصطلاح ترک خوردن پوست در دوران بارداری را به کرات شنیده ایم : 
در دوران بارداری پوست به دلیل خاصیت الاستیکی که دارد به اصطلاح باز می شود تا جنین بتواند دوران رشد خود را با سهولت طی کند . به همین دلیل توصیه می شود البته با تجویز پزشک از ماه سوم به بعد دوران بارداری ، کرم های ضد ترک را بر روی پوست خود مصرف کنید تا ترک های بر پوست شما دائمی نشوند . 

هنگامی که کرم های ضد ترک را بر روی بدن و بخصوص شکم خود استفاده کردیدتوصیه می شود که بسیار آرام ماساژ دهید تا این کرم سریعتر جذب پوست شما شود البته باز هم تاکید می کنیم این ماساژ باید بسیار آرام و با احتیاط کامل انجام شود . 

به پوست خود آب برسانید :
 
برای اینکه به پوست خود آب مناسب را برسانید و برای اینکه آب در زیر پوست شما جریان داشته باشد تا حد زیادی بستگی به تغذیه شما دارد که شما چه تغذیه ای دارید آیا این تغذیه صحیح است یا خیر ؟ 
تا می توانید مقدار آب مورد نیاز پوست تان را تامین کنید . شما می توانید از روغن های بادام نیز برای این کار استفاده کنید . 

خانم های باردار معمولا از ماه پنجم به بعد احساس خارش بسیار زیادی را بر روی نقاط بدن خود احساس می کنند این احساس بسیار طبیعی است زیرا به دلیل بزرگ شدن جنین ، پوست شما نیز باید خاصیت الاستیک خود را در این زمان بروز دهد . 
اما برای از بین بردن این خارش خود سرانه به کارهایی دست نزنید ، هیچ گاه محکم بدن خود را نخارانید اگر خارش بدن تان بسیار زیاد شد توصیه می شود به یک متخصص مراجعه کنید تا شما را در این زمینه راهنمایی کند که هم خارش بدن تان از بین برود و هم اینکه به جنین شما آسیبی وارد نشود . 

اگر برای پوست خود ارزش قائل هستید و به آن اهمیت می دهید توصیه می کنیم که به پیشنهادهایی که در زیر آمده است توجه داشنته باشید :
 
از آفتاب دوری کنید : 
حتی با وجود استفاده از کرم های ضد آفتاب توصیه می شود باز هم در ساعاتی از روز که آفتاب وجود دارد از خانه خارج نشوید . زیرا آفتاب باعث تشدید لکه های قهوه ای بر روی پوست شما می شود . یا اگر کار مهمی دارید که باید در ساعاتی که آفتاب است از خانه خارج شوید توصیه می کنیم از کلاه استفاده کنید تا صورت شما را بپوشاند و از تابیدن اشعه های خورشید بر روی پوست شما ممانعت کند . 

سونا : 
یکی از مکان های که در دوران بارداری قدغن می شود سونا است . زیرا دمای سونا بسیار برای جنین خطرناک است و به مادر های آینده توصیه می شود که به سونا نروند . 

زیرا دمای بالای سونا تاثیر مستقیمی بر گردش خون جنین شما دارد . 

اپیلاسیون: 
مورد دیگری که در دوران بارداری قدغن است ، انجام عمل اپیلاسیون است . زیرا اپلاسیون برای جنین مضر است .
 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:38 AM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:بارداری خارج از رحم چگونه رخ می دهد؟

 

چگونگی مصرف دارو در دوران بارداری!!

چگونگی مصرف دارو در دوران بارداری!!
برای آن كه جنین رشد خوب و سالمی داشته باشد،مادران باردار باید در نحوه استفاده از قرص و داروهای دقت داشته باشند.
  
پزشكان تحت شرایط و بنا بر وضعیت جسمی داروهایی را به زنان باردارتجویز می‌كنند كه در این راستا،با در نظر گرفتن پزشك،پرهیز از مصرف هر نوع دارو را باید كنار گذاشت و فقط به توصیه‌های پزشك متخصص عمل كرد.
دكتر شهلا چایچیان،متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه دراین‌باره گفت:مصرف دارو در بین زنان باردار باید تحت شرایط خاصی باشد،ولی نباید مصرف تمامی داروها را نفی كنیم و بگوییم هیچ دارویی در این زمان نباید مصرف شود.به گفته وی،گاهی هم مصرف دسته‌ای از داروها قبل از بارداری باعث بروز ناهنجاری‌هایی در جنین می‌شود مثلا مصرف اسید فولیك ، 4 ماه قبل از بارداری،نه تنها لازم است بلكه باعث می‌شود مادر با فقر آهن و عوارض آن مواجه نشود و از احتمال بیماری‌های «نقص لوله عصبی» كه جزو ناهنجاری‌های جنینی است، جلوگیری به عمل آید.این عضو هیات علمی دانشگاه درخصوص مصرف ویتامین در این دوران می‌افزاید:مصرف ویتامین‌ها و املاح در ماه‌های بارداری متفاوت است و پزشك متخصص تصمیم به تجویز و نحوه مصرف می‌گیرد.این متخصص زنان و زایمان اظهار می‌كند:گاهی اوقات براساس نوع بیماری،پزشك داروهای مختلفی را برای زن باردار تجویز می‌كند كه متاسفانه عده‌ای از آنها با نظرخواهی اطرافیان خود،خودسرانه داروی خود را قطع می‌كنند،در صورتی كه امروزه ثابت شده برخی از داروها به كاهش و حتی عدم سقط جنین،كمك شایانی می‌كند.
 
مصرف آنتی‌بیوتیك در بارداری 
دسته دیگری از داروها كه در این ایام مصرف می‌شوند «آنتی‌بیوتیك‌ها» هستند،دكتر چایچیان در این باره می‌گوید:این كه انواع مختلفی از آنتی‌بیوتیك‌ها می‌توانند طی زمان‌های مختلف بارداری،جنین را دچار عوارض خفیف و یا شدید كند،امری اجتناب‌ناپذیر است ولی در بسیاری از موارد،برای درمان عفونت‌ها،چاره‌ای جز تجویز آنتی‌بیوتیك به زن باردار نیست.وی در ادامه یادآور می‌شود: تحقیقات نشان می‌دهد عفونت‌های لثه و دندان در زنان باردار،باعث بروز زایمان زودرس،پارگی زودرس كیسه آب و عوارض خطیر دیگری برای جنین و نوزاد می‌شود در صورتی كه می‌توان عفونت لثه را با دوره كوتاهی از آنتی‌بیوتیك درمان كرد.بنابر این،اصرار عدم مصرف دارو در این ایام، امری بیهوده تلقی می‌شود.«گاهی به دلیل تهوع‌های شدید بارداری، پزشك مجبور به تجویز دارو جهت جلوگیری از برخی مشكلات در خون می‌شود» این متخصص زنان و مامایی با اظهار این مطلب خاطرنشان می‌كند:مادران باید در نظر داشته باشند كه به هنگام بروز بیماری در این ایام،پزشك معالج خود را از «هفته بارداری» مطلع سازند تا مشكلی برای وی و جنین به وجود نیاید.وی خفیف‌ترین عوارض مصرف آنتی‌بیوتیك در زن باردار را ایجاد آلرژی به این دارو در آینده كودك عنوان می‌كند و یادآورمی‌شود،برخی از آنتی‌بیوتیك‌ها همانند «تتراسایكلین» نیز می‌تواند جوانه‌های دندان جنین را تیره كند پس بهتر است تا آن‌جاكه ممكن است از تجویز این دارو خودداری شود و یا مادرانی كه دارای بیماری‌های خونی هستند،نباید از آنتی‌بیوتیك‌های «سولفامید» ‌استفاده كنند، كه مطمئنا پزشك معالج این جوانب را مدنظر خواهد داشت.
 
شیمی‌ درمانی و بارداری
برخی از اوقات،زن باردار مجبور به استفاده از داروهای شیمی‌درمانی است چرا كه با عدم مصرف این دارو،مادر از دست خواهد رفت.دكتر چایچیان با اشاره به این مطلب می‌گوید:از آنجایی كه سلامت جنین،نهفته در سلامت مادر است،بهتر است در این شرایط به توصیه‌های پزشك اهمیت بیشتری داد.
 
مسكن‌ها
شایع‌ترین مصرف مسكن در دوران بارداری،استامینوفن است كه طبق تحقیقات صورت گرفته،تاكنون عارضه‌ای از آن در انسان،گزارش نشده است.این عضو هیات علمی دانشگاه خاطر نشان می‌كند:گاهی دردهای شدید،عوارض بیشتری نسبت به مصرف مسكن‌ها در پی خواهد داشت.وی در ادامه ابراز می‌كند:در برخی موارد حاد،اگر زنی دچار «میوم رحمی» (غده خوش‌خیم)‌ باشد،طبق نظر پزشك،بیمار می‌تواند از استامینوفن‌های كدئین نیز مصرف كند.دكتر چایچیان یادآور می‌شود:گاهی شاهد آن هستیم كه مصرف بی‌رویه برخی از ویتامین‌ها در دوران بارداری،دارای اثرات سوء است، بنابراین مادران باید توجه داشته باشند كه با مصرف بی‌رویه ویتامین، خود و جنین خود را به دردسر نیندازند.به گفته وی،پزشك می‌تواند با تجویز قرص فولیك اسید،آهن و دادن یك رژیم غذایی مناسب،بیمار خود را تحت كنترل داشته باشد.در غیر این صورت و مشاهده كمبود برخی از ویتامین‌ها و املاح،پزشك معالج اقدام به تجویز «ویتامین‌های مخصوص حاملگی» می‌كند.
 
مادران فست‌فودی
آمارها نشان می‌دهند كه این روزها به دلیل اشتغال مادران،اغلب آنها از تغذیه صحیحی استفاده نمی‌كنند و جای میوه و سبزی در وعده‌های غذایی آنها خالی است كه پزشكان با علم به این حقیقت، اقدام به تجویز برخی از داروهای مكمل برای آنان می‌كنند،ولی باید توجه داشت كه مصرف غذاهای حاضری (فست‌فود)‌ به جز چاقی مادر و جنین،هیچ ثمری را به همراه نخواهد داشت و سكته‌های زودرس و بیماری دیابت را می‌توان از عوارض مادر و جنین چاق محسوب كرد و حتی گزارش شده است،دخترانی كه در دوران حاملگی مادر خود،دچار چاقی بوده‌اند،بعدها در آینده بیشتر از سایرین دچار سرطان پستان شده‌اند.دكتر چایچیان در پایان خاطرنشان می‌كند:بیماران تیروئیدی باید آگاه باشند كه مصرف دارو طی دوران بارداری،یكی از ملزومات آنهاست،چراكه ممكن است قطع دارو در این مرحله به قلب و چشم مادر صدمه وارد كند و یا احتمال زایمان زودرس را در آنها بیشتر كند.
 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

شنبه 23 اردیبهشت 1391  8:39 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها