0

ساروپادها یکی از علل گرم شده زمین هستند

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

ساروپادها یکی از علل گرم شده زمین هستند

 

دایناسورخبرآنلاین: به دنبال راه ساده‌ای برای گرم کردن سیاره زمین هستید؟ کافی است که چند دایناسور استخدام کنید! محاسبات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که باد معده بزرگ‌ترین دایناسورهای گیاهخواری که روی زمین زندگی می‌کردند، حجم عظیمی از گازهای گلخانه‌ای را آزاد می‌کرد که باعث گرم شدن زمین می‌شد.

به گزارش نیوساینتیست، در بخش اعظم دوران مزوزوئیک –عصر دایناسورها- ساروپادهای گردن دراز یکی از گروه‌های غالب دایناسورها بودند. همانند تمام گیاهخواران، ساروپادها نیز باکتری‌ های روده‌ای داشتند که به آنها برای هضم غذا کمک می‌کرد. دیوید ویلکینسون، استاد دانشگاه جان مورس لیورپول انگلستان می‌گوید: «آنها کانتینرهای بزرگی حاوی مقدار زیادی میکروب بودند.» در گیاهخوارانی مانند گاو، باکتری‌ های موجود در روده جلویی (foregut) گاز متان تولید می‌کنند. جانور این گاز را با آروغ زدن خارج می‌کند، که در تغییرات آب و هوایی سهیم است. احتمالا ساروپادها این باکتری‌ ها را در روده عقبی (hindgut) خود نگهداری می‌کردند، و گاز متان را به صورت باد معده خارج می‌کردند.

بر اساس داده‌ های به دست آمده از گیاه‌خواران امروزی، ویلکینسون و همکارانش تخمین می‌زنند که کل جمعیت ساروپادها سالیانه ۵۲۰ تن گاز متان تولید می‌کردند، که تقریبا برابر حجم فعلی انتشار گازهای گلخانه‌ای است. البته ویلکینسون می‌گوید: «این تخمین می‌تواند دارای خطایی با ضریب ۲ باشد.»

دیوید بیرلینگ، مدل‌ساز هواشناسی از دانشگاه شفیلد انگلستان می‌گوید که با روی‌ هم گذاشتن گازهای رها شده، ساروپادها باعث افزایش دمای زمین به میزان ۱ درجه سانتیگراد شده‌اند. بر اساس یافته‌ های فسیلی ما می‌دانیم که آب و هوا در دوران دایناسورها بسیار گرم‌تر از آب و هوای امروز بود. در آن دوران هیچ کلاهک یخی قطبی وجود نداشت و مدل‌ های بیرلینگ نشان می‌دهد که سطح بالای دی‌ اکسید کربن و متان در این مساله سهیم بود.

پل بارت از موزه تاریخ طبیعی لندن می‌گوید که شاید دایناسورهای دیگر از نظر آب و هوایی اهمیت بیشتری داشته‌اند. وی می‌گوید که اگرچه ساروپادها در دوران ژوراسیک بیشترین جمعیت دایناسورها را تشکیل می‌دادند، اما بالاترین میزان درجه حرارت مربوط به دوران کرتاسه است که پس از دوران ژوراسیک قرار دارد. وی می‌گوید: «این حیوانات زمانی‌که ما با بالاترین میزان درجه حرارت روبه‌رو هستیم، در آن حوالی دیده نمی‌شوند.» به گفته وی، در دوران کرتاسه سایر گیاهخواران مانند هادروسورهای منقار اردکی و سراتوپسیان‌های منقاردار حاکم بلامنازع انتشار گاز متان محسوب می‌شوند.

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

پنج شنبه 21 اردیبهشت 1391  8:58 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها