0

‫نظرات صریح رهبر انقلاب درباره نحوه رفتار دولت و مجلس با یکدیگر‬

 
qodrat
qodrat
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 12046
محل سکونت : تهران

‫نظرات صریح رهبر انقلاب درباره نحوه رفتار دولت و مجلس با یکدیگر‬

 

هم اندیشی:در آستانه آغاز به کار مجلس نهم و اهمیت و حساسیت آن به عنوان رکن اصلی در قانون گذاری کشور و نهوه تعامل آن با دولت همواره جزء دغدغه های اصلی مردم و رهبری بوده است، همان گونه که همواره رهبر معظم انقلاب در چند سال اخیر بر حفظ وحدت و یکپارچگی مسئولان قوا تاکید کردند اما یک سری اختلاف نظرهایی دربین دو قوه مجریه و مقننه کشور در این چند وقت اخیر هستیم؛ این موضوع بهانه ای شد بازخوانی مجددی کنیم بر تاکیدات رهبری بر حفظ وحدت و یکپارچگی مسئولان و کارگزارن نظام.

به گزارش هم اندیشی؛رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیداری که فروردین ماه 89 با  اعضای هیأت دولت، هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی و رؤسای کمیسیون‌های مجلس داشتند  با تأکید بر لزوم حفظ وحدت و یک‌پارچگی مسئولان در حرکت رو به جلوی کشور، خاطرنشان کردند: مسئولان باید با شناخت و بکارگیری صحیح ظرفیت های مادی و معنوی بسیار فراوان و بی‌نظیر کشور در بخش‌های مختلف و همت و کار مضاعف، برای رسیدن به اهداف سند چشم‌انداز بیست‌ساله و حتی فراتر از آن، تمام توان خود را به کار گیرند.

 
ایشان با تأکید بر اینکه در شناخت ظرفیت‌ها و بکارگیری آنها باید به سمت قله حرکت کرد و به هیچ حد متوسطی قانع نبود، افزودند: اگر همت خود را برای استفاده از این ظرفیت‌ها به‌کار نگیریم، کوتاهی کرده‌ایم و این کوتاهی، ظلم به همه است.
 
آیت‌الله خامنه‌ای حفظ یک‌پارچگی مسئولان در حرکت رو به‌جلو کشور را بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان کردند: منظور از یک‌پارچگی مسئولان، چشم‌پوشی از اختلاف سلیقه‌ها و نظرها نیست زیرا اختلاف سلیقه‌ها و بحث‌های علمی و کارشناسی موجب پیشرفت کارها خواهد شد ولی این اختلاف دیدگاه‌ها نباید باعث توقف حرکت کشور و یا جدا شدن مسیر حرکت افراد شود.
 
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: البته دولت به عنوان دستگاه اجرایی در وسط میدان کارهای اجرایی است و همه باید ضمن اینکه مصالح را در نظر می‌گیرند، با کمک به دولت، تسهیلات اجرا را فراهم کنند تا کارها پیش برود.
 
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مسئولیت در نظام اسلامی را وظیفه‌ای خطیر و سنگین دانستند و تأکید کردند: مسئولان در نظام اسلامی باید بدانند که از لحظه لحظه دوران مسئولیت آنها، در آن دنیا سؤال خواهد شد بنابراین باید به گونه‌ای عمل کنیم که بتوانیم در پیش‌گاه خداوند پاسخ قانع کننده‌ای داشته باشیم.
 
ایشان همچنین در دیداری که فروردین ماه امسال با جمعی از مسئولان کشور در سه قوه داشتند با اشاره به  نام گذاری این سال، یکی از لوازم حرکت همه جانبه در جهت حمایت از تولید ملی و مقابله با تلاشهای جبهه استکبار را همکاری و همدلی مجلس و دولت برشمردند و به قوای مقننه و مجریه توصیه کردند: امروز کشور در عرصه های مختلف نیازمند تلاش، تحرک، نوآوری و ابتکار است که لازمه رسیدن به این هدف، همفکری، تدبیر و همراهی مسئولان بویژه در دولت و مجلس است.
 
رهبری معظم انقلاب  با تأکید مجدد بر لزوم حمایت عملی از تولید ملی و با اشاره به نقش عمده دولت در این موضوع و همچنین نقش تسهیل کننده مجلس در این خصوص ، افزودند: مجلس و دولت باید با همکاری صمیمانه برای حمایت از تولید ملی، گام های عملی بردارند.
 
همچنین ایشان در دیداری که در مهر 85 با کارگزاران نظام داشتند تقویت قوای سه گانه و به ویژه دولت را وظیفه همه مسئولان و مردم خواندند و افزودند: كمك به دولت، كمك به كشور است و به همین علت، اینجانب همیشه از كلیت همه دولتها حمایت كرده ام.
 
رهبر انقلاب اسلامی در همان دیدار افزودند: همه باید رئیس جمهور را مورد تكریم قرار دهند و اگر كسی درباره عملكرد دولت حرفی دارد آن را از طریقی به گوش دولت یا مسئولان برساند اما تبلیغ ناكارآمدی دولت، حتی اگر واقعیت داشته باشد صحیح نیست چه برسد به اینكه واقعیت ندارد و غیرمنصفانه است.
 
اما ایشان در سخنان مهمی در خرداد 89 و در دیداری که با رئیس، هیأت رئیسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشتند با اشاره به حدود و وظایف دولت و مجلس فرمودند: حدود و وظایف مجلس و دولت در قانون مشخص شده است، اگرچه برخی از این حدود هم در قانون مبهم و غیرمشخص است كه باید برطرف شوند اما نیاز امروز كشور همكاری دولت و مجلس است.
 
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان كردند: نباید در دولت هیچگونه انگیزه نافرمانی از مجلس بوجود آید و در مجلس نیز نباید مطلقاً انگیزه معطل كردن دولت وجود داشته باشد.
 
ایشان افزودند: این سخن كه دولت باید به قانون عمل كند، سخن درستی است اما از آن طرف هم قانونگذار باید نقش و شرایط مدیران اجرایی را نیز در نظر بگیرد، زیرا دولت، عنصر وسط میدان است و كار او باید تسهیل شود.
 
رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه میان اجرا و طراحی اجرا فاصله زیادی وجود دارد، خاطرنشان كردند: در كنار این موضوع كه دولت باید به قانون عمل كند، مجلس هم باید كاری كند كه دولت بتواند به قانون عمل كند.
 
حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین این موضوع افزودند: به عنوان مثال نمی توان تكلیفی را برعهده دولت گذاشت ولی اعتبار لازم آن را تصویب نكرد، این مسئله موجب مشكلات می شود، و یا اینكه دولت لایحه ای را با توجه به امكانات و مقدورات خود به مجلس ارائه دهد ولی در مجلس تصرفاتی در لایحه ایجاد شود كه مصوبه به كلی متفاوت با لایحه دولت شود.
 
ایشان همكاری صمیمانه دولت و مجلس را وظیفه بسیار مهم و فراتر از جهت گیریها و خطوط سیاسی دانستند و خاطرنشان كردند: این موضوع مربوط به مسائل انقلاب و كشور است و همكاری دو طرف باید براساس چنین نگاهی باشد.
 
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی همچنین دیداری که در سال 88 با رييس و نمايندگان مجلس شورای اسلامی داشتند با اشاره به وظیفه مجلس و دولت برای اداره كشور و پیشبرد امور جامعه افزودند: مجلس باید بنا را بر مماشات، مدارا و روح همكاری با دولت بگذارد زیرا دولت در وسط میدان است و بار سنگین مسائل اجرایی كشور را به دوش می كشد.
 
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأكید بر اینكه امور اجرایی، بسیار سخت و دشوار است خاطرنشان كردند: باید به دولت در این مسیر ناهموار و نفس گیر كمك كرد و به آن سخت نگرفت.
 
ایشان تأكید كردند: البته این موضوع به معنای اغماض از خطاها نیست بلكه نوع برخوردها باید مهربانانه و صمیمی باشد.
چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391  9:47 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها