تهران - رییس انجمن علوم اعصاب ایران گفت : طبق گزارشهای اعلام شده در حال حاضر حدود 50 هزار بیمار ام اس در كشور وجود دارد كه این آمار بایستی زیر 2هزار نفر بیمار مبتلا به ام اس در ایران باشد.
|
|
|
دكتر حسین پاكدامن در حاشیه برگزاری نوزدهمین كنگره نورولوژی والكتروفیزیولوژی بالینی ایران در جمع خبرنگاران افزود :شیوع این بیماری از نظر تقسیم بندی جغرافیایی در دنیا زیر سه نفر در هر 100 هزار نفر است و این آمار در ایران چند برابر آمار جهانی است.
وی ادامه داد: حدود 20 سال است كه این بیماری غیر قابل درمان است و به طور كلی ام اس
بیماری پیشرونده ای است و از نظر پزشكی حدود 85 درصد به صورت حمله ای ظاهر
می شود.
پاكدامن اضافه داد: 10 درصداز این بیماری در شروع بیماری پیشرونده و 5 درصد دیگر در
شروع بیماری به صورت حمله ظاهر می شود و به سرعت پیشرفت می كند.
پاكدامن اظهار داشت : در حال حاضر درمان هایی كه برای این بیماران انجام می شود كه می تواند حمله های ام اس را كاهش دهد و از افزایش پلاك های مغزی تا حدودی
جلوگیری كند.
وی با اشاره به سلول های بنیادی در درمان این بیماری اشاره كرد و گفت :درمان ام اس توسط سلول ها بنیادی بسیار محدود است و نیاز به تحقیقات گسترده و زیادی در حیطه علم پزشكی دارد .
پاكدامن افزود: در حال حاضر در جهان بین 6 تا 8 بیمار تحت درمان با سلول های بنیادی قرار گرفته اند و در ایران نیز در سطح تحقیقاتی و مطالعاتی بسیار محدودی صورت گرفته كه قابل توجه نبوده است .
وی اضافه كرد : درمان با سلول بنیادی در آینده می تواند زندگی این بیماران را نوید بخش كند و تا حدودی از حمله و پیشرفت بیماری جلوگیری نماید .
به گفته رییس انجمن علوم اعصاب ایران این بیماری 130 سال است كه كشف شده
و تاكنون درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد.
رییس نوزدهمین كنگره بین المللی نورولوزی و الكتروفیولوزی بالینی ایران گفت : در كشورهای غربی بالای 50 تا 100 هزار بیمار ام اس وجود دارد و شمار مبتلایان به این بیماری درآمریكا 300 هزار نفر است .
وی یادآور شد: این بیماری در زنان بیشتر از مردان دیده می شود و عمدتا گروه سنی 25 تا 30 را كه فعالیت جسمی و مغزی دارند و نیز افرادی را كه از هوش بالایی برخوردارند گرفتار می كند.
پاكدامن ادامه داد: بررسی های انجام شده در ایران درباره عوامل ایجاد كننده بیماری ام اس در كنگره های جهانی مغز و اعصاب از سوی ایران ارایه شده است. در این بررسی علل و عوامل واكسیناسیون و عفونت ، ارتباط ویتامین دی و سی و تغذیه ،استرس ، در بیماران مورد بررسی قرار گرفته است .
پاكدامن گفت: این بیماری در استان های تهران و اصفهان بیشترین فراوانی را دارد و زنان نسبت به مردان بیشتر به آن مبتلا می شوند.
وی با اشاره به اینكه افراد باهوش بیشتر به ام اس مبتلا می شوند گفت : در این بیماری سیتم عصبی مركزی دچار تهاجم می شود و می تواند مشكلات چشمی ،بینایی ، تاری دید ، دوبینی ، اختلالات حسی و حركتی و ضعف اندام تحتانی را گرفتار نماید.