«مسعود نیکدستی» در گفتوگو با خبرنگار قرآنی باشگاه خبری فارس «توانا»، با اشاره بر لزوم آموزش حفظ و قرائت به صورت همزمان برای نوآموزان قرآن گفت: البته کسانی که ابتدا قرآن را حفظ کرده و سپس به یادگیری تلاوت پرداختهاند، ستارههای ماندگاری در عالم قرائت قرآن کریم هستند.
*کودکی و نوجوانی دوره طلایی حفظ و قرائت قرآن
وی با اشاره به اینکه دوره طلایی برای یادگیری قرآن کریم در هرشتهای دوره کودکی و نوجوانی است، گفت: اگر در این دوران فقط به آموزش حفظ قرآن به نوآموزان بپردازیم ممکن است استعداد نوآموزان در قرائت قرآن از بین برود و یا خوب پرورش نیابد، پس بهتر است حفظ و قرائت به موازات هم آموزش داده شود.
نیکدستی اکثر قاریان را پرورش یافته در کلاسهای سنتی دانست و افزود: باید دورههای آموزش قرآن کلاسیک شود؛ زیرا رشد علم و فناوری جذابیتهایی را برای نسل جدید به همراه داشته و باید از این جذابیتها در جهت جذب نوآموزان استفاده و از دورههای سنتی به عنوان تکمیل کننده این آموزشها بهره برد.
*قرائت قرآن باید دانشگاهی و حرفهای شود
این قاری بینالمللی با اشاره به حرفهای نبودن امر آموزش قرآن گفت: در کشور مصر جایی مثل الازهر وجود دارد که اساتید را تعلیم و پرورش میدهد و این اساتید پس از فارغالتحصیلی به امر آموزش و قرائت پرداخته و از همین راه، زندگی خود را تامین میکنند؛ اما در کشور ما به هیچوجه فرهنگ شغل تخصصی قرآنی وجود ندارد.
وی حفظ قرآن را مؤثر بر رفتار و شخصیت افراد برشمرد و گفت: حافظ بودن قاری از نظر معنوی نوای دلنشینتری به تلاوت او میدهد و مستمع آیات را ملموستر درک میکند.
این قاری بینالمللی، سرمایهگذاری بر روی حفظ در کنار قرائت را بهترین نوع برنامهریزی دانست و گفت: باید بستر برای شکوفایی استعداد افراد فراهم شود و کسانی که در حفظ یا قرائت و یا هر دو مستعد هستند به بهترین نحو پرورش یابند.
وی در پایان نیز با بیان اینکه حفظ قرآن مثل حفظ کتاب قانون اساسی است، اظهار داشت: قرآن قانون و اساس زندگی ماست و اگر قانون را خوب بدانیم کارها و اعمالمان را با آن منطبق ساخته و هیچگاه به انحراف نمیرویم.