0

اين فقط يك پيشنهاد است

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

اين فقط يك پيشنهاد است

جام جم آنلاين: تلويزيون به عنوان رسانه‌اي فراگير درباره مباحث فرهنگي، هنري، اجتماعي، اقتصادي و... رايج در جامعه برنامه‌سازي مي‌كند و گاهي در برنامه‌هاي خود اين مباحث را به چالش مي‌كشد و به نقد آنها هم مي‌پردازد.

برخي از اين برنامه‌هاي چالشي، گاهي اوقات به برنامه‌هاي ديدني تبديل مي‌شود كه تماشاي آنها براي بيشتر مخاطبان جذاب است.

از ميان اين برنامه‌ها مي‌توان به برنامه نود با موضوع فوتبال و حواشي آن و برنامه هفت اشاره كرد كه به سينما و اتفاقاتي كه در طول يك هفته، سينماي ايران با آن روبه‌رو مي‌شود، مي‌پردازد.

اين برنامه را بيشتر كساني به تماشا مي‌نشينند كه به سينما علاقه‌مند هستند و تمايل دارند كه اخبار مربوط به آن را پيگيري كنند.

حضور كارگرداناني كه فيلم‌هاي آنها در حال اكران است و نقد كوتاه اين فيلم‌ها از بخش‌هاي ديدني برنامه هفت است. گاهي هم حاشيه‌ها بر اصل برنامه هفت چيره مي‌شود و اين برنامه را جذاب‌تر مي‌كند.

تلويزيون به عنوان يك رسانه توليدكننده، پر است از فيلم‌، سريال، برنامه‌هاي تركيبي، مستند و... كه كارگردانان و تهيه‌كنندگان مختلف آنها را مقابل دوربين مي‌برند و بازيگران مطرح نقش‌هاي اصلي آثار نمايشي را بازي مي‌كنند.

برخي از اين آثار مورد توجه مخاطبان قرار مي‌گيرد و گاهي هم مردم بي‌تفاوت از كنار اين آثار مي‌گذرند و برخي اوقات هم واكنش‌هاي متفاوتي در برابر اين آثار دارند.

همه اينها مي‌تواند در يك نقد منسجم مطرح شود؛ نقدي كه در قالب يك برنامه تلويزيوني مطرح شود و تلويزيون خودش را نقد كند و به حاشيه‌ها و اخباري كه در طول يك هفته پيرامونش شكل مي‌گيرد، بپردازد.

چنين برنامه‌اي اگر منسجم و بدون در نظر گرفتن برخي شرايط و برخي آدم‌ها توليد شود، اگر از برنامه‌هايي مانند نود و هفت پربيننده‌تر نشود، كمتر از آنها هم مخاطب نخواهد داشت.

چند سال پيش شبكه‌هاي مختلف تلويزيون برخي از سريال‌هاي مطرح خود را در يك برنامه با حضور منتقدان و سازندگان نقد مي‌كردند، اما چنين برنامه‌هايي با اقبال مخاطبان روبه‌رو نشد چون خيلي زود نقد سازنده و تاثيرگذار تبديل به نقد‌ها و برنامه‌هاي فرمايشي شد.

مخاطب امروزي آنقدر هوشمند است كه متوجه شود، برنامه‌اي كه نامش نقد است، دارد مراعات كارگردان، بازيگر و... را مي‌كند و در آخر هم مي‌خواهد نتيجه بگيرد اثري كه نمايش داده شده، فارغ از همه ضعف‌هايش عالي بوده و هيچ ضعفي نداشته است.

اما اگر تلويزيون بدون توجه به ملاحظات، خود را نقد كند و فقط به نقد و بررسي برنامه‌هاي نمايشي بسنده نكند، هم برنامه‌اي جذاب درباره تلويزيون روي آنتن خواهد فرستاد و هم اعتماد مخاطب را جلب خواهد كرد و به او اطمينان خواهد داد كه هم نقاط قوت خود را مي‌بيند و هم به نقاط ضعف خود واقف است و اين سعه‌صدر را هم دارد كه نقدها را بشنود و به حاشيه‌ها پاسخ دهد.

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

دوشنبه 18 اردیبهشت 1391  11:02 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها