درگذشت رشید یاسمی؛ ادیب معاصر
غلامرضا رشید یاسمی، شاعر و ادیب معاصر در چنین روزی از سال ۱۳۳۰ هجری شمسی درگذشت.
غلامرضا رشید یاسمی متخلص به رشید در سال ۱۲۷۴ش در کرمانشاه بهدنیا آمد. وی پس از گذراندن تحصیلات ابتدائی در زادگاه خود و مدرسه سنلوئی تهران، بر اثر ذوق فطری و مؤانست با استادان فن خصوصاً ملکالشعرای بهار به سرودن شعر پرداخت و سپس به استادی دانشکده ادبیات و عضویت فرهنگستان ایران نائل آمد.
او با همکاری ملکالشعرای بهار، ادیب و شاعر برجسته آن زمان، مجله دانشکده را تأسیس کرد و آنگاه به عضویت انجمن ادبی ایران درآمد. رشید یاسمی در این مجله و در روزنامههای دیگر آن دوران همچون «نوبهار»، «آینده» و «ارمغان» آثار و نوشتههای خود را منتشر میکرد و بهعلت انتشار مقالات ادبی و انتقادی در روزنامه «شفق سرخ» شهرت بهسزایی یافت.
وی بهواسطه دانستن زبانهای فرانسوی، پهلوی، عربی و انگلیسی کتب بسیاری اعم از ترجمه و تألیف را به سرمایه فرهنگی کشور افزوده است که از بین آنها میتوان به کتابهای «تاریخ ملل و نحل»، «آئین نگارش» و «تاریخ ادبیات معاصر» اشاره نمود. این استاد توانا همچنین کتبی نظیر «ایران در زمان ساسانیان»، «تاریخ ادبیات ایران» و «تاریخ عمومی» را ترجمه کرد.
رشید یاسمی در شاعری، سبک قدما را بهکار بسته و شعر را درنهایت سلامت میسرود. وی مدتی نیز در وزارت فرهنگ و دارایی، در پستهایی حساس قرار داشت و سپس در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به تدریس تاریخ مشغول گردید.
استاد غلامرضا رشید یاسمی (متخلص به رشید)، اسفندماه ۱۳۲۷ش در حین سخنرانی دچار سکته ناقص گردید و مدتی در بیمارستان بستری بود، تا اینکه در تاریخ هجدهم اردیبهشتماه سال ۱۳۳۰ هجری شمسی، پس از یک سال بیماری، در سن پنجاه و شش سالگی درگذشت.