خلیل نیکشاد صبح امروز در جلسه کار گروه توسعه کشاورزی در اردبیل اظهار داشت: 12 هزار هکتار از اراضی مغان به ویژه شهرهای بیلهسوار و پارسآباد به عنوان کشت دوم بعد از برداشت غلات به تولید دانههای روغنی به ویژه سویا اختصاص مییابد که امیدواریم آب مورد نیاز این نوع کشت را نیز تامین کنیم.
وی توسعه بخش کشاورزی را در حرکت زیربنایی هر کشور بسیار تاثیرگذار توصیف کرد و گفت: خودکفایی واقعی در سایه توجه به بخش کشاورزی و زیرشاخههای آن اتفاق میافتد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: تولیدات کشاورزی ایران سرفراز ما از 25 هزار تن اوایل انقلاب هم اکنون به بیش از 100 هزار تن افزایش یافته به طوری که در تمام حوزههای بخش کشاورزی با یک جهش تولید کمی و کیفی مواجه هستیم.
نیکشاد ارزش تولید محصولات کشاورزی استان اردبیل را بالغ بر یکهزار میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: استان اردبیل با داشتن 700 هزار هکتار اراضی زیرکشت سالانه 3 میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و به ارزش 600 میلیارد تومان روانه بازار میکند.
این مسئول در ادامه بیان داشت: این استان در تولید عدس رتبه اول، سیبزمینی رتبه دوم و دانههای روغنی رتبه سوم را دارد و یکی از قطبهای توسعه بخش کشاورزی است که اصلاح سیستم آبیاری و تولید کیفی محصولات بسیاری از توانمندیها را آشکار کرده است.
افزایش 80 درصدی بارشها نسبت به سال گذشته
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به بارشهای مناسب پاییزی، زمستانی و بهاری و سرریز برخی از سدها اشاره کرد و افزود: در یک شرایط مطلوب میزان بارشها در این استان نسبت به سال گذشته 80 درصد و نسبت به میان مدت 20 درصد افزایش یافته است.
نیکشاد پراکندگی بارشها را مناسب ارزیابی کرد و گفت: با این وجود دیمکاران شهرهای بیلهسوار و گرمی منتظر الطاف الهی هستند و به رغم بارش 400 میلیمتری در بیلهسوار که خود یک رکورد محسوب میشود اما در روزهای اخیر به دلیل نیاز مزارع گندم در سنبلدهی به بارش و نزولات جوی نیاز بیشتری داریم.
وی یکی از برنامههای جهاد کشاورزی را افزایش راندمان و بهرهوری بخش کشاورزی به ویژه آبیاری و تولید محصولات متنوع دانست و تصریح کرد: این سازمان پیگیر طرحها و برنامههای اساسی در این حوزه است به گونهای که در برنامهریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خود مدرنسازی سیستم آبیاری به ویژه آبیاری قطرهای و بارانی را در اولویت قرارداده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان اردبیل راندمان آبیاری به طور متوسط در کشور 36 درصد اعلام کرد و گفت: این وضعیت در استان اردبیل 40 درصد است و با اجرای طرحهای کوچک و بزرگ سدسازی، تکمیل طرحهای معیشتی برای توسعه آبیاری بارانی امیدواریم این ظرفیت افزایش قابل قبولی پیدا کند.
نیکشاد دیگر اولویتها را نیز اجرای طرحهای تامین و انتقال آب و تکمیل سدهای معیشتی برشمرد و ادامه داد: در این زمینه یکی از اهداف اساسی تامین معاش روستاییان و ارتقای درآمد آنها است که در احداث سدهای معیشتی این هدف برجستهتر به نظر میرسد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، این مسئول در پایان سخنان خود یکی از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی را توجه به امر تحقیق و پژوهش و برنامهریزیهای توسعهای با تکیه بر علم و دانش و مهارت توصیف کرد و اظهار داشت: عرصه مختلف کشاورزی نیاز به تخصص و مهارتهای مختلف دارد و ما با تکیه بر مولفههای علم، نیاز و تحقیق محوری در صدد هستیم بسیاری از کمبودها را برطرف و تولیدات را ارتقای کیفی ببخشیم.