واحد دانش و تکنولوژی تبیان زنجان
بررسي ها سبب شده است که بيشتر از گذشته به موفقيت فايل هاي Adobs PDF اذغان کنيم. يکي از مزيت هاي کلي اين نوع فايل ها اين است که تقريبا هر نوع داده اي را مي توان بدون نگراني از تغيير آن ها، درون اين فايل ها قرار داد. همچنين محتويات اين فايل ها توسط هر کسي که برنامه Acrobat Reader را داشته باشد، به راحتي قابل دسترسي است. اما استفاده از اين روش هميشه هم نمي تواند مشکل گشاي شما باشد، به طور مثال وقتي حجم اين نوع فايل ها بي اندازه زياد مي شود، ديگر استفاده و انتقال آن ها کار آساني نخواهد بود و اين امر وقتي دردسر سازتر مي شود که شما بايد فايل PDF خود را بدون از دست دادن کيفيت محتواي آن ها، به فرد مورد نظر يا رايانه مقصد انتقال دهيد. تا او بتواند به راحتي از فايل شما استفاده کند. ساخت فايل PDF با برنامه هاي گوناگوني ميسر است. بيشتر برنامه هاي نشر روميزي و برنامه هاي گرافيکي و برخي برنامه هاي پردازشگر متون، مي توانند اين نوع فايل را بسازند. اما اگر برنامه اي که هم اکنون از آن استفاده مي کنيد. به طور عادي قادر به ساخت آن ها نيست، مي توانيد با تهيه برنامه Acrobat Reader اين فايل ها را به راحتي بسازيد. با هر نرم افزاري که فايل PDF را مي سازيد، بايد به سه مورد اندازه فايل، کيفيت و قابليت فشرده سازي توجه کنيد تا بتوانيد بهترين PDF را بسازيد. در اين مقاله نه روش مختلف را براي بهينه سازي اين فايل ها به شما معرفي خواهيم کرد.
انتخاب يک Preset
اگر شما با مفاهيمي از قبيل، وضوح تصوير، تغيير حجم تصوير در هنگام تبديل نوع آن، و فشرده سازي آشنا باشيد. خواهيد توانست با انتخاب يک Preset مناسب در برنامه خود يک فايل بهينه ايجاد کنيد، مثلا برنامه Adobe In Desingn هفت خروجي Preset را از صفحه نمايش تا انتشار به شما معرفي مي کند.
انتخاب نوع خروجي PDF
يک مسئله مهم و حساس در اسناد عکس دار، تنظيم درست وضوح تصوير است که در کيفيت و حجم فايل PDF تاثير به سزايي دارد. شما بايد بدانيد که خروجي نهايي فايل PDF شما به چه صورت خواهد بود، آيا تنها قرار است که کاربر آن را در صفحه نمايش ببينيد يا بايد آن را چاپ کند. صفحات رايانه ها، اغلب تصاوير با وضوح 72dpi را خوب نشان مي دهند و اين وضوح حجم زيادي را نيز اشغال نمي کند. ولي در مقايسه با آن ها، چاپگرها خروجي اي برابر 300dpi يا بالاتر دارند. که اگر اسناد عکس دار خود را با همان وضوح 72dpi چاپ کنيم، تصاوير به صورت نقطه به نقطه و غيرشفاف چاپ خواهند شد. اگر هم وضوح تصوير را تا 300dpi بالا مي بريد، مقدار قابل توجهي به حجم فايل شما افزوده مي گردد. اگر فايل PDF شما براي استفاده در صفحه نمايش ساخته مي شود. قبل از آن که اقدام به پخش آن کنيد، بهتر است آن ها را چاپ و کيفيت آن ها را ارزيابي کنيد. اگر واقعا به کيفيت بالاي چاپ احتياج داريد، بهتر است که دو نسخه از يک PDF تهيه کنيد، يکي براي صفحه نمايش که حجم کمتري دارد و ديگري براي چاپ که حجم بيشتر و کيفيت بهتري دارد.
تنها يک بار فشرده کنيد!
فشرده کردن تصويرها در فايل هاي حاوي تصاوير، مي تواند کمک خوبي براي شما باشد تا اين که حجم فايل را کم کنيد. اين امکان وجود دارد که هر يک از خروجي هاي برنامه ساخت محتويات ( Content Cretion Program ) را فشرده کنيد يا بعدا داخل خود Acrobat آن ها را فشرده نماييد. اگر شما در دو مرحله تصويرتان را فشرده کنيد، با اين که ترفند خوبي براي کاستن حجم فايل به نظر مي رسد، ولي اين کار سبب مي شود فايل شما افت کيفيت قابل ملاحظه اي پيدا کند. بنابراين بهتر است فايل خود را تنها در توليد PDF نهايي فشرده کنيد. بهترين راه هم براي توليد فايل توليد فايل نهايي استفاده از ابزارهاي معمولي خود برنامه ساخت محتويات است که مي توان از آن استفاده کرد و يا خود Acrobat يا بدون فشرده سازي از برنامه ساخت محتويات PDF تان بگيريد و بعد در نهايت در Acrobat آن را فشرده کنيد.
استفاده از تصاوير خاکستري
استفاده از تصاوير طيف خاکستري به جاي تصاوير رنگي مي تواند تا 25 درصد از حجم فايل شما را کم کند.
استفاده از رنگ هاي RGB براي صفحه نمايش
اگر مطمئن هستيد که خروجي فايل شما تنها صفحه نمايش است، از رنگ هاي RGB استفاده کنيد. اين کار باعث مي شود برخلاف رنگ هاي CMYK . تقريبا 50 درصد از حجم فايل شما کاسته شود.
پيدا کردن عوامل افزايش حجم
Acrobats PDF Optimizer مي تواند براي شما يک « Space Audit » انجام دهد که در نهايت ليستي از تمام اجزاي سازنده فايلتان با مقدار حجم آن ها و درصد اشغال فضاي آن ها را روبه روي خود، خواهيد ديد. بنابراين مي توانيد اجزايي که فضاي بيشتري را اشغال کرده اند شناسايي کنيد. به بخش Advaced\PDF Optimizer برويد. روي کليد «Audit Space » کليک کنيد. براي اين که به صورت دستي فايل خود را کوچک کنيد، اينجا محل خوبي خواهد بود.
بهره گيري از فونت هاي رايج
در متون فايل هاي PDF ، غالبا از فونت هايي استفاده مي شود که مي توانند فضاي زيادي را اشغال کنند. شما مي توانيد آن ها را با فونت هاي مناسب عوض کنيد و به ازاي هر فونت 40 کيلوبايت از حجم فايل بکاهيد. اما اگر کامپيوتر مقصد فونت انتخابي شما را نداشته باشد، Acrobat از يک جايگزين براي آن استفاده خواهد کرد که علاوه بر اين که در مواردي نتيجه مطلوب نخواهد داشت، ممکن است باعث تغيير ناخواسته يا تحريف PDF شما نيز بشود. پيشنهاد مي شود از فونت هاي رايجي مثل Arial و Times Roman استفاده کنيد تا با خيال آسوده تري PDF خود را انتشار دهيد.
سازگاري را فراموش نکنيد
در Adobe ابزارهاي پيشرفته تري براي کم کردن حجم فايل ها وجود دارد که در هر نسخه از Adobe اين ابزارها بهينه تر شده اند و مي توانند مقدار بيشتري از حجم فايل را کم کنند، اما نکته قابل توجه اين است که کاربران PDF شما همواره بايد از آخرين نسخه هاي اين نرم افزار استفاده کنند تا بتوانند به آن مراجعه کنند، آماده کنيد. اگر با پيش فرض هاي خود برنامه Acrobat به ساخت فايل PDF اقدام کنيد، ممکن است در نهايت سندي براي شما ساخته شود که تمام کاربران نتوانند آن را بخوانند و در استفاده از بخشي آن دچار مشکل شوند.
فشرده سازي فايل هاي چند رسانه اي
اگر مي خواهيد فايل صوتي يا ويدئويي را درون فايل PDF جاگذاري کنيد، لازم است آن ها را با بيشترين حالت فشرده سازي قابل انجام (در حالت Streaming ) کوچک کنيد. اين کار با نرم افزارهايي مثل Quick Time يا Microsoft Windows Media قابل انجام است. در فايل هاي صوتي سخنراني مي توانيد سرعت رمزگذاري را تا 84Kbps پايين بياوريد و افت کيفيت قابل ملاحظه اي را هم احساس نکنيد. البته اين کار باعث کاهش زياد حجم فايل صوتي خواهد شد. در حالي که فايل هاي موسيقي حداقل به سرعت 69Kbps براي داشتن کمترين کيفيت نياز دارند. فايل هاي ويدئويي نيز با سرعت 300 تا 400Kbps رمزنگاري مي شوند که در اين حالت شما وضوح 320x240 را خواهيد داشت. اما کم تر از 200Kbps کيفيت تصوير افت قابل ملاحظه اي خواهد داشت. با اين که شما با اين روش ها مي توانيد از مقدار حجم اين فايل ها بکاهيد، در نهايت با اضافه کردن آن ها به فايل PDF ، باعث افزايش زياد حجم آن خواهيد شد. استفاده از روش هاي ارائه شده، شما را به سمتي هدايت خواهد کرد که بتوانيد در نهايت يک فايل PDF خوب و با کيفيت و در حجمي کم به کاربر خود انتقال دهيد که در هنگام استفاده از اين فايل ها با هيچ مشکلي مواجه نشود.