وي از سال 85 بهدليل بيماري نتوانست اجراي «صبح بخير ايران» را ادامه دهد.
واحدي بعد از بهبودي دوباره با برنامه جديدي بهعنوان «مستقيم آبادي» به تلويزيون برگشت و سفرنامه جديدي را از روستاهاي كشور روي آنتن برد.
چطور به فكر توليد برنامه مستقيم آبادي افتاديد؟
سالها بود من در كشورمان و بين مردم حضور داشتم، به همين جهت با توانمنديهاي نقاط مختلف كشور بهخصوص روستاها و افراد موفق روستايي آشنا بودم و به نظرم رسيد بايد از اين ظرفيت استفاده و به روستاها رفت تا اين افراد را به مردم معرفي كرد. البته اين را هم بگويم كه من از ابتدا مخـالف اين بودم كه صدا و سيما فقط اخبار و رويدادهاي تهران را پوشش دهد؛ چون راديو و تلويزيونهايي كه سراسري هستند براي عموم مردمند و بايد مردم در همه برنامه خودشان را ببينند، به همين جهت طرحي را آماده كردم و به شبكه ارائه دادم تا بتوانم چهرههاي پرتلاش روستايي را معرفي كنم.
پس با برنامه خود قصد داريد بهگونهاي از مهاجرت روستائيان به شهرها جلوگيري كنيد؟
ما بايد بپذيريم كه شهرنشيني ، مصرفگرايي است، پس بايد تبليغ روستانشيني كنيم. زندگي در روستاها بسيار دلنشين است؛ شما در نظر بگيريد در طول اين سالها مردم تا چه اندازه از روستاها به شهرها مهاجرت كردهاند در حالي كه اگر مقداري تلاششان را بيشتر ميكردند، ميتوانستند در همان روستايي كه زندگي ميكنند درآمد خوب و زندگي راحتي داشته باشند. اگر بيننده برنامه مستقيم آبادي باشيد، مطمئنا ديدهايد كه در روستاهاي مختلف كشورمان حتي جوانهايي هستند كه با دامداري، كشاورزي و... به موفقيتهاي خوبي رسيدهاند. من قصد دارم در اين برنامه الگوهاي موفق روستايي كشور را معرفي كنم تا آنها هم با انگيزه بيشتر به كارهاي خودشان اهميت بدهند. در واقع برنامـه ما تلاش ميكند پل ارتباطي مخاطب و روستا باشد.
افراد موفق را چطور شناسايي ميكنيد؟
ابتدا فهرستي از كشاورزان و دامـــداران موفق روستايي را تهيه كرديم و تعدادي برنامه با آنها ضبط كرديم. پس از پخش اولين برنامه، بسياري از كشاورزان از طريق پيامك و شماره تلفن برنامه با ما تماس گرفتند و خودشان افراد موفق را معرفي كردند. حتي جهاد كشاورزي و فرمانداريها هم در اين زمينه فعال شدند و چهرههاي موثر در روستاها را به ما معرفي ميكردند. در حال حاضر فهرست جامعي داريم كه اميدوارم بتوانيم با همه آنها آشنا شويم و برنامه ضبط كنيم.
با وجود كسالتي كه داريد چگونه با همان نشاط و انرژي اوليه در برنامه حضور پيدا ميكنيد؟
من از همان زماني كه به تلويزيون آمدم، دوست داشتم براي مردم باشم و حتي اگر خودم غمي هم داشتم، نميگذاشتم مردم متوجه آن بشوند. الان كه به روستاها در شرايط مختلف گرما و سرما سفر ميكنم و قرار است برنامه ضبط شود، تلاش ميكنم پرانرژي باشم؛ اگر خسته ميشوم يا بخشي از برنامه به دلم نمينشيند دوباره ضبط ميكنيم تا آن چيزي روي آنتن برود كه مورد نظر خودم باشد.
شما هميشه تاكيد بر اين داريد كه بــــــايد ميدان را به جوانترها سپرد. چرا در اين برنامه از مجـــريان جوان كمك نميگيريد؟
ساختار برنامه بهگونهاي نيست كه در آن دو مجري حضور داشته باشند و به جهت اينكه با گروه توليد توسط يك خودرو به روستاها سفر ميكنيم، اگر بخواهيم فردي را اضافه كنيم بايد خودرو و تجهيزات ديگري هم آماده كرد كه كار را مشكل ميكند. من هنوز هم معتقدم كه بايد به جوانترها فرصت داد و براي آنها فضاي اجراهاي مختلف را ايجاد كرد. مجري بايد خودش مولف هم باشد. همين برنامه مستقيم آبادي را خودم تهيهكنندگي، نويسندگي و اجرا ميكنم، به نوعي مردم من را با اينگونه برنامهها شناختهاند و خودم هم به اينگونه برنامهها علاقهمندم.
شما در برنامههاي مشاركتي، مناسبتي و... هم حضور داريد. بايد بپذيريم اينگونه برنامهها ساختار متفاوتي با برنامه مستقيم آبادي يا صبح بخير ايران دارند.
بله، برخي اوقات برنامههاي مشاركتي كه با همكاري وزارت نيرو، نفت و... بوده كه از من خواسته شده اجراي برنامه را برعهده بگيرم تا بتوانم در زمينه مصرف بهينه با مردم صحبت كنم. اين برنامهها هم با برنامههاي گذشته من تفاوتي ندارد و مردمي است. در مناسبتهاي مختلف همچون راهپيماييها، انتخابات و... در كنار مردم بودهام. به نظرم اجراي اين برنامهها به كارم لطمهاي وارد نكرده و نميكند.
دوست نداريد باز هم به صبح بخير ايران برگرديد؟
صبح بخير ايراني كه در حال حاضر پخش ميشود تفاوتهاي فراواني با دوره ما دارد. من هميشه تلاش ميكردم تا مردم نقاط مختلف كشور خودشان را در برنامه ببينند. با بالگرد، بالن و... سفر ميكردم تا نقاط ديدني كشورمان را به تصوير بكشم. چهرههاي موفق و استعدادهاي خارقالعاده كشورمان را معرفي كنم. اما اكنون بيشتر برنامههاي صبحگاهي ويـــــژگيهايي دارند كه با نظرات من چندان جور نيست.
به نظرتان نياز است كه همه شبكههاي سيما برنامه صبحگاهي داشته باشند؟
نيازي نيست تمام شبكههاي تلويزيون برنامه صبحگاهي با يك رويكرد داشته باشند. در حال حاضر بايد طبق سليقه مخاطب برنامهسازي كرد، بايد ديد مردم در لحظات صبحگاهي چه نياز و خواستهاي دارند و آن را برطرف كرد. بيشتر برنامههاي صبحگاهي ما به سادهترين شكل ممكن كه يك گفتوگوي تلويزيوني است روي آنتن ميرود كه به نظرم اين شكل مناسبي براي برنامههاي صبح نيست.
شما طرح يا ايده جديدي براي برنامههاي صبح تلويزيون داريد؟
بله من طرحهاي زيادي براي برنامههاي صبح تلويزيون دارم كه اينها را ارائه هم دادهام. اما برآورد مالي توليد اينگونه برنامهها زياد است و با توجه به برآوردي كه براي برنامههاي صبح درنــظر گرفته شده نميتوان كار فوقالعادهاي توليد كرد.