به گزارش جامجم، از مجموع 65 نمايندهاي كه در مرحله دوم به مجلس راه يافتند، 25 نفر آنها متعلق به حوزه انتخابيه تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر و 40 نفر بقيه مربوط به 32 حوزه انتخابيه ديگر بودند.
با توجه به اين كه در اين دوره از انتخابات، نامزدها در ائتلافهاي مختلفي از جمله جبهه متحد اصولگرايان، جبهه پايداري، صداي ملت، جبهه مردمسالاري، جبهه ايستادگي و مستقلها به رقابت با يكديگر پرداخته بودند و هر يك از اين ائتلافها گرايش خاص خود را داشتند با قطعي شدن نتايج انتخابات، تركيب مجلس آينده نيز اكنون تا حدود زيادي روشن شده است.
البته با توجه به اين كه در كل كشور عده زيادي از كانديداها به عنوان مستقل حضور يافته يا در چند فهرست قرار داشتند، روشن شدن سمت و سوي اين نامزدها در مجلس نهم، تا حدودي تركيب مجلس را شفافتر خواهد كرد.
بر اساس نتايج انتخابات در حوزه انتخابيه تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر، 11 نفر از نمايندگاني كه در اين دوره به مجلس راه يافتهاند، متعلق به جبهه متحد اصولگرايان، هشت نفر متعلق به جبهه پايداري و چهار نفر نيز مشترك بين اين دو جبهه بودهاند، دو نفر نيز از ائتلاف صداي ملت و خانه كارگر به مجلس راه يافتهاند.
با توجه به اين كه در دور اول انتخابات نيز از پنج نفري كه از اين حوزه انتخابيه به مجلس راه يافته بودند، يك نفرشان متعلق به جبهه متحد و يك نفر متعلق به جبهه پايداري و سه نفر در ميان اين دو ائتلاف مشترك بودند، ميتوان گفت در كل 23 درصد از نمايندگان راه يافته به مجلس از حوزه انتخابيه تهران، به صورت مشترك متعلق به جبهه مشترك و پايداري هستند.
30 درصد آنها متعلق به جبهه پايداري، 40 درصد آنها متعلق به جبهه متحد اصولگرايان و هفت درصد نيز متعلق به صداي ملت و خانه كارگر هستند.
براساس اعلام وزارت كشور، اسامي نمايندگان راهيافته به مجلس از 32 حوزه انتخابيه ديگر نيز به اين شرح است: ابراهيم آقامحمدي از حوزه انتخابيه خرمآباد و دوره، عباس صلاحي از تفرش، آشتيان و فرهان، احمد آريايينژاد از حوزه انتخابيه ملاير، ابراهيم كارخانه از حوزه انتخابيه همدان، مصطفي افضليفرد از حوزه انتخابيه اردبيل، نمين و نير، مجيد منصوريبيدكاني از حوزه انتخابيه لنجان، عليمحمد احمدي از حوزه انتخابيه دهلران، درهشهر و آبدانان، محمدباقر شريعتي از حوزه انتخابيه بهبهان، عباس پاپيزادهپالنگان از حوزه انتخابيه دزفول، ناصر صالحينسب از حوزه انتخابيه دشت آزادگان و هويزه، عباس قائدرحمت از حوزه انتخابيه دورود و ازنا، حجتالله درويشپور از حوزه انتخابيه ايذه و باغملك، حميدرضا عزيزيفارساني از حوزه انتخابيه اردل، فارسان، كوهرنگ و كيار، عيسي امامي از حوزه انتخابيه گرگان و آققلا، حميدرضا فولادگر از حوزه انتخابيه اصفهان، سكينه عمراني از حوزه انتخابيه سميرم، سيدحسين ذوالانوار از حوزه انتخابيه شيراز، محمد رزم از حوزه انتخابيه كرمانشاه، علي كاييدي از حوزه انتخابيه پلدختر، بهرام بيرانوند از حوزه انتخابيه بروجرد، سالار مرادي و سيداحسن علوي از حوزه انتخابيه سنندج، ديواندره و كامياران، غلامعلي جعفرزاده ايمنآبادي و جبار كوچكينژاد از حوزه انتخابيه رشت، محمدسعيد انصاري و سيدحسين دهدشتي از حوزه انتخابيه آبادان، سيدشكرخدا موسوي و ناصر سوداني از حوزه انتخابيه اهواز و باوي، ميرهادي قرهسيد رومياني، رضا رحماني و محمداسماعيل سعيدي از حوزه انتخابيه تبريز، آذرشهر و اسكو، جواد كريميقدوسي و محمدحسين حسينزادهبحريني از حوزه انتخابيه مشهد و كلات، احمد شوهاني از حوزه انتخابيه ايلام، ايوان، شيروان چرداول، مهران و ملكشاهي، حليمه عالي از حوزه انتخابيه زابل، زهك و هيرمند، محمود شكري از حوزه انتخابيه طوالش، رضوانشهر و ماسال، كاظم سليمي از حوزه انتخابيه تويسركان، عباس زارعزاده مهريزيدخيل از حوزه انتخابيه مهريز، بافق، ابركوه، خاتم و بهاباد و رحيم زارع از حوزه انتخابيه آباده، بوانات و خرمبيد.
نتايج حوزه انتخابيه تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر نيز كه از سوي ستاد انتخابات كشور منتشر شده، به صورت مجزا و به تفكيك گرايش در نمودار و جدول صفحه بعد آمده و تركيب كلي گرايشهاي مجلس نهم در سطح كشور نيز روشن شده است.
براساس گزارش رسانههاي خبري از گرايش نمايندگان منتخب مجلس نهم، از مجموع 290 نماينده، تعداد 65 نفر وابسته به جبهه متحد اصولگرايان و 22 نفر متعلق به جبهه پايداري هستند.
61 نماينده منتخب نيز در فهرست مشترك اين دو گروه جاي گرفتهاند حال آنكه 105 نفر از نمايندگان منتخب، مستقل بوده يا گرايش سياسي مشخصي ندارند.
اصلاحطلبان نيز صاحب 20 كرسي در بهارستان خواهند بود و اصولگرايان منتقد دولت هم كه نامشان در فهرست پايداري يا جبهه متحد اصولگرايان نبوده، تعدادشان 17 نفر است.
بهاين ترتيب اكثريت مجلس همچنان در دست اصولگرايان باقي مانده و رقابت در صحن مجلس ميان آنان نيز بين جبهه متحد و پايداري خواهد بود.
نكته ديگر آن است كه از مجموع 290 نماينده مجلس هشتم فقط 94 نفر از آنان به دوره نهم راه يافتهاند.
9 زن در بهارستان نهم
نتايج نهايي شمارش آرا و مشخص شدن نمايندگان مجلس نهم نشان داد كه نامزدهاي زن در دور دوم انتخابات مجلس نهم بهتر از دور اول عمل كردند و براساس آمار انتشار يافته، در اين دور شش زن به مجلس شوراي اسلامي راه يافتند.
براساس آمار انتشار يافته از سوي ستاد انتخابات كشور، حليمه عالي با 70 هزار و يك راي از حوزه زابل، زهك و هيرمند به مجلس شوراي اسلامي راه پيدا كرد تا اولين بانويي باشد كه از استان سيستان و بلوچستان به مجلس شوراي اسلامي راه مييابد.
سكينه عمراني هم از شهرستان سميرم استان اصفهان به مجلس راه يافت تا با توجه به اينكه قبلا نيز از حوزه انتخابيه شهرستان اصفهان، نيره اخوان به مجلس راه پيدا كرده بود، استان اصفهان در مقايسه با ديگر استانها بجز تهران، بيشترين نماينده زن را در مجلس نهم داشته باشد.
در حوزه انتخابيه تهران و شميرانات نيز 9 زن در دور دوم انتخابات با ديگر كانديداها براي حضور در بهارستان رقابت داشتند كه از بين اين تعداد، زهره طبيبزاده، فاطمه آليا، فاطمه رهبر و لاله افتخاري به مجلس شوراي اسلامي راه پيدا كردند.
در دور اول انتخابات نيز سه زن از حوزههاي انتخابيه ساوه و زرنديه، سراب و مهربان و اصفهان جواز حضور در ساختمان مثلثيشكل بهارستان را به دست آورده بودند كه اسامي آنها عبارتند از مهناز بمني از سراب، شهلا ميرگلو از ساوه و نيره اخوان از شهرستان اصفهان.
به گزارش ايسنا، به استناد اسناد موجود در مجالس اول، دوم و سوم، شاهد حضور چهار زن بودهايم. در مجلس چهارم اين تعداد به 9 زن افزايش يافت، در مجلس پنجم اين تعداد به 14 نفر، در مجلس ششم و هفتم اين تعداد به 13 نفر و در مجلس هشتم به هشت نفر و اكنون در مجلس نهم شاهد حضور 9 زن در مجلس هستيم.
در همين حال برخي از نامزدهايي كه از راه يافتن به مجلس نهم بازماندند براي راهيافتگان به اين مجلس آرزوي موفقيت كرده و اعلام كردند كه حاضر به همكاري براي توفيق بيشتر مجلس نهم هستند.
حسن غفوريفرد، کانديداي دور دوم انتخابات مجلس شوراي اسلامي که از راهيابي به مجلس نهم بازماند، ضمن تبريک به منتخبان مردم تهران گفت: به راي مردم احترام ميگذاريم.
وي در گفتوگو با مهر اظهار كرد: ما به دستگاههاي نظارتي و اجرايي انتخابات مجلس شوراي اسلامي اعتماد داريم و به راي مردم احترام ميگذاريم.
اين نماينده مردم تهران ضمن تبريک به منتخبان مردم در مجلس نهم تصريح کرد: اميدوارم کساني که در انتخابات مجلس نهم آراي مورد نياز را کسب نکردند نيز بتوانند در عرصههاي ديگر به مردم خدمت کنند.
آرينمنش: آماده همکاري با منتخبان مشهد در مجلس هستم
محمدجواد آرينمنش، عضو جبهه متحد اصولگرايان از حوزه انتخابيه مشهد نيز که از راهيابي به مجلس نهم بازمانده است، ضمن تبريک به منتخبان مردم مشهد در مجلس گفت: من پيام تبريک به منتخبان مردم فرستادم و آمادگي خود را براي هرگونه همکاري و کمک به آنها اعلام کردم.
وي با بيان اينکه رقابتهاي انتخاباتي به پايان رسيده است و بايد همه در جهت حل مشکلات مردم گام برداريم، افزود: از اين به بعد بايد بر حفظ وحدت و همدلي در جامعه تاکيد و رقابتها را به رفاقت تبديل کرد؛ چراکه فقط با وحدت ميتوان در جهت حل مشکلات مردم حرکت کرد.
وي با بيان اينکه مهم نيست چه کسي به مجلس نهم راه يافته است، به چرخش نخبگان در خانه ملت اشاره کرد و گفت: چرخش نخبگان امري طبيعي است، آنچه بايد مورد توجه مسوولان و نمايندگان (منتخبان مردم در مجلس نهم) قرار گيرد، پيگيري مطالبات مردم است؛ بايد دولت و مجلس تمام تلاش خود را براي خدمتگزاري به مردم صرف کنند و ديگر به رقابتها متمرکز نشوند.
وي گفت: در اين صورت رضايت مردم از مسوولان و نمايندگان بالا ميرود.
مرتضي طلايي، کانديداي دور دوم انتخابات مجلس شوراي اسلامي از اصفهان نيز همزمان با پايان يافتن اين رقابت ها در بيانيهاي ضمن تبريک به کانديداي پيروز اين انتخابات از همراهي موثر همه مردم و مسوولان براي برپايي انتخاباتي باشکوه قدرداني کرد.
مهلت دو روزه نامزدها براي ارائه شكايات بههياتهاي اجرايي و نظارت
جانشين رييس ستاد انتخابات كشور از مهلت دو روزه داوطلبان براي ارائه شكاياتشان به هياتهاي اجرايي و نظارت خبرداد.
به گزارش فارس، حسنعلي نوري جانشين رييس ستاد انتخابات كشور بعد از اعلام اسامي نهايي منتخبين مردم در حوزه انتخابيه تهران در جمع خبرنگاران اظهار كرد: داوطلبان انتخابات بعد از اعلام نتايج فرصت دارند تا طبق قانون شكايات خود را به ستاد ارجاع دهند و هر كدام از داوطلبين كه شكايت دارند ميتوانند ظرف دو روز شكايات خود را به هياتهاي اجرايي و نظارت ارائه دهند.
وي افزود: شوراي نگهبان هفت روز زمان براي بررسي شكايات درنظر گرفته و بعد از آن نتيجه نهايي توسط شوراي نگهبان اعلام ميشود.
نوري گفت: تا زماني كه صحت برگزاري انتخابات در هر كدام از 33 حوزه توسط شوراي نگهبان تاييد شود، مجوز صدور اعتبارنامه توسط فرمانداران حوزههاي انتخابيه صادر و بعد از آن اعتبارنامههاي نمايندگان به وزارت كشور فرستاده ميشود و بعد از آن اعتبارنامهها از طريق وزارت كشور به مجلس شوراي اسلامي فرستاده خواهد شد و بعد از آن هم مقدمات افتتاح مجلس نهم فراهم ميشود.
نوري در همين زمينه گفت: براساس قانون در هيچ مقطعي كشور نبايد بدون مجلس باشد لذا در هفتم خردادماه مراسم افتتاح مجلس نهم انجام خواهد شد.